Kuinka liittää tietokoneesi oikeaan verkkoon automaattisesti

Jos sinulla on sekä Wi-Fi että Ethernet, olet saattanut huomata, että Windows vaihtaa automaattisesti Ethernetiin, kun se on yhdistetty, koska Windows määrittää automaattisesti verkon kaikille verkkosovittimilleen. Yleensä tämä on hyvä, mutta kun Windows kieltäytyy käyttämästä tiettyä yhteyttä toiseen, siitä tulee ongelma. Jos sinulla on useita verkkosovittimia tai haluat pakottaa yhden yhteyden muihin, voit säätää verkon prioriteettia useilla tavoilla.

Kärki: edessä hitaampi Internet-nopeus? Opi korjaamaan 100 Mbps:n Ethernet-nopeusrajoitus Windowsissa.

Ennen kuin aloitat

Ennen kuin teet mitään muuta, avaa tallennettujen verkkojen luettelo napsauttamalla Windowsin tehtäväpalkin Wi-Fi-kuvaketta. Napsauta verkkoa, jonka haluat olevan tärkein prioriteetti, ja varmista Yhdistää automaattisesti ruutu on valittuna. Tarkista nämä korjaukset, jos Wi-Fi-verkkosi ei näy luettelossa.

Tämä käskee Windowsin muodostamaan automaattisesti yhteyden kyseiseen verkkoon, kun se on kantoalueella, ilman, että sinun tarvitsee valita sitä manuaalisesti ja napsauttaa Kytkeä. Se asettaa verkon myös Windowsin verkkoprioriteettiluettelon kärkeen. Mutta voit tutkia vaihtoehtoja tunnistamattoman verkkovirheen korjaamiseksi Windowsissa, jos et saa yhteyttä haluamaasi verkkoon.

Niin helppoa kuin tämä onkin, sinun on käytettävä alla olevia menetelmiä asettaaksesi jokaisen verkkosi prioriteettitason.

Kärki: Opi muodostamaan yhteys piilotettuihin Wi-Fi-verkkoihin Windowsissa.

1. Muuta verkon prioriteettia sovittimen IPv4-ominaisuuksien kautta

Avaa asetukset sovellus painamalla Win + I. Siirry kohtaan Verkko ja Internet -> Verkon lisäasetuksetvieritä alas ja napsauta Lisää verkkosovitinvaihtoehtoja.

Yllä oleva toiminto avaa verkkosovitinsivun Ohjauspaneelissa. Etsi verkkosovitin, jonka prioriteettia haluat lisätä, napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitse Ominaisuudet vaihtoehto.

Valitse Internet-protokollan versio 4 (TCP/IPv4)ja napsauta Ominaisuudet.

Verkon prioriteettiasetukset on piilotettu lisäasetusten alle. Klikkaus Pitkälle kehittynyt päästäkseen niihin käsiksi.

Poista valinta vieressä olevasta ruudusta Automaattinen mittarija anna numero, joka on pienempi kuin 10. Napsauta OK tallentaaksesi muutokset. Esittelytarkoituksessa syötän pienimmän mahdollisen numeron, 1verkkoprioriteetilleni.

Yleensä Windows käyttää yli 20:n prioriteettinumeroita, joten kaiken alle 20:n pitäisi olla kunnossa. Jos ei, voit aina vaihtaa sen johonkin pienempään.

Sulje kaikki muut Windows-käyttöjärjestelmät ja käynnistä järjestelmä uudelleen, jotta muutokset tulevat voimaan.

Korkeamman prioriteetin verkkoa suositaan muihin aktiivisiin verkkoihin nähden. Jos haluat jossain vaiheessa palata, valitse Automaattinen mittari valintaruutu uudelleen.

Hyvä tietää: kokeile näitä ratkaisuja, jos Windows Ethernet -yhteytesi ei toimi.

2. Muuta verkon prioriteettia sovittimen asetusten kautta (vain Wi-Fi)

Toinen tapa muuttaa verkon prioriteettia on muuttaa Roaming Aggressiivisuus vastaavan sovittimen ominaisuus. Verkkovierailun aggressiivisuus on kynnys, jonka jälkeen verkkosovitin alkaa etsiä vaihtoehtoista Wi-Fi-yhteyttä verkon vahvuuden parantamiseksi. Tämä ominaisuus on käytettävissä vain langattomissa yhteyksissä.

Avaa verkkosovittimien luettelo edellisen menetelmän mukaisesti. Napsauta hiiren kakkospainikkeella Wi-Fi-sovitinta ja valitse Ominaisuudet. Klikkaus Määritä avautuvassa ikkunassa.

Vuonna Pitkälle kehittynyt välilehti, napsauta Roaming Aggressiivisuus alla Omaisuus. Aseta arvoksi Korkein maksimoidaksesi Wi-Fi-sovittimen taipumus etsiä muita yhteyksiä. Klikkaus OK tallentaaksesi muutokset.

Sinun on myös määritettävä toinen asetus, jotta Wi-Fi-sovitin etsii vahvinta yhteyttä, kun se on jo yhdistetty verkkoon.

Napsauta samassa verkkosovittimet-ikkunassa Wi-Fi-sovitinta hiiren kakkospainikkeella ja napsauta Tila. Napsauta avautuvassa uudessa ikkunassa Langattomat ominaisuudet.

Valitse vieressä oleva valintaruutu Etsi muita langattomia verkkoja ollessaan yhteydessä tähän verkkoon. Klikkaus OK tallentaaksesi muutokset.

Kun Roaming Aggressiveness -ominaisuus on asetettu arvoon KorkeinWi-Fi-sovittimesi etsii aina vahvinta Wi-Fi-yhteyttä, johon muodostaa yhteyden, ja muuttaa automaattisesti verkon prioriteetiksi vahvimman verkon.

Kärki: Opi korjaamaan Wi-Fi, joka ei toimi Windowsissa.

3. Muuta verkon prioriteettia PowerShellin kautta

Jos haluat, voit myös muuttaa verkon prioriteettia PowerShellin avulla. Itse asiassa, jos olet tyytyväinen PowerShellin käyttöön, se voi olla helpompaa kuin muut menetelmät. Etsi vain käyttöliittymäindeksi ja aseta prioriteetti.

Etsi "PowerShell" Windowsin hakupalkista, napsauta hiiren kakkospainikkeella Windows PowerShell, ja valitse Suorita järjestelmänvalvojana.

Löytääksesi kohdeverkkosovittimen liitäntäindeksin, suorita seuraava komento listataksesi kaikki tietokoneesi verkkosovittimet:

Näet käyttöliittymän indeksinumeron alla ifIndex sarakkeessa. Huomaa kohdeverkkosovittimen liitännän indeksinumero. Minun tapauksessani on 2 varten Ethernet 3.

Suorita seuraavaksi seuraava komento ja korvaa "INTERFACE_INDEX" verkkosovittimen todellisella liitännän indeksinumerolla ja "PRIORITY" todellisella prioriteettinumerolla, joka on yhtä suuri tai pienempi kuin 10:

Set-NetIPInterface -InterfaceIndex INTERFACE_INDEX -InterfaceMetric PRIORITY

Tarkista muutokset suorittamalla Get-NetIPInterface-komento. Käynnistä järjestelmä uudelleen ottaaksesi muutokset käyttöön.

Voit myös määrittää staattisen IP-osoitteen Windowsissa PowerShellillä, jos isännöit palvelinta ja haluat yksinkertaistaa prosessia.

4. Muuta verkon prioriteettia komentokehotteen kautta (vain Wi-Fi)

Vaihtoehtoisesti voit määrittää verkon prioriteetin haluamallasi tavalla komentokehotteen avulla. Tämä menetelmä on samanlainen kuin PowerShell-menetelmä siinä mielessä, että sinun on kysyttävä nykyinen verkkojen prioriteettiluettelo ja asetettava sitten haluamasi verkko päälle käyttämällä sen nimeä, liitäntätyyppiä ja haluamaasi prioriteettia.

Etsi "cmd" Windowsin hakupalkista ja avaa se napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella Komentokehote ja valitsemalla Suorita järjestelmänvalvojana.

Kirjoita seuraava komento ja paina Enter:

Näet luettelon kaikista verkoistasi verkon prioriteetin mukaan lajiteltuina. Verkolla on korkein prioriteetti ylhäällä ja niin edelleen. Jos haluat korjata haluamasi verkon prioriteetin luettelon alemmasta kohdasta korkeampaan, suorita seuraava komento:

netsh wlan set profileorder name="NETWORKNAME" interface="LIITTYMÄNIMI" priority=NUMBER

Luonnollisesti sinun on korvattava "NETWORKNAME" jossa on haluamasi verkon nimi ja INTERFACENAME verkon liitännällä (Wi-Fi tai Wi-Fi 2), joka näkyy ensimmäisen komennon tulosteessa. Aseta haluamasi prioriteettinumero etusijalla argumentti, kuten 2.

Suorita netsh wlan show profiles -komento uudelleen tarkistaaksesi tulokset.

Kärki: Tarkista nämä vaihtoehdot lisätäksesi verkon nopeutta Windowsissa.

Optimaalisella nopeudella toimiva Internet-yhteys on nykyään välttämätöntä, varsinkin jos yrität alentaa pingiä hyvän pelikokemuksen saavuttamiseksi. Sinun on ehkä korjattava hidas Wi-Fi-yhteytesi saadaksesi kaiken irti verkostasi. Opi erot Wi-Fi 5:n, Wi-Fi 6:n ja Wi-Fi 6E:n välillä, jotta voit valita tarpeisiisi sopivan laitteiston ja Internet-suunnitelman.

Indeksi
  1. Ennen kuin aloitat
  2. 1. Muuta verkon prioriteettia sovittimen IPv4-ominaisuuksien kautta
  3. 2. Muuta verkon prioriteettia sovittimen asetusten kautta (vain Wi-Fi)
  4. 3. Muuta verkon prioriteettia PowerShellin kautta
  5. 4. Muuta verkon prioriteettia komentokehotteen kautta (vain Wi-Fi)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up