Kuinka lisätä digitaalinen allekirjoitus PDF-tiedostoon

Laillista arvoa omaavien PDF-dokumenttien allekirjoittaminen edellyttää digitaalista allekirjoitusta eli kolmannen osapuolen varmentamaa allekirjoitusta.

PC:llä, älypuhelimella tai tabletilla on mahdollista piirtää allekirjoituksesi sähköisessä muodossa (piirtämällä sormella tai kapasitiivisella kynällä) ja luoda näin yksinkertaiset allekirjoitetut asiakirjat ilman liikaa ongelmia. Kuitenkin, jos saamamme asiakirjat vaativat allekirjoitustasolla laillisella tasolla Emme voi rajoittua allekirjoittamiseen kynällä tai sormella, vaan meidän on allekirjoitettava asiakirjat yhdellä digitaalinen allekirjoituseli hakeminen dokumentoida henkilöllisyytemme vahvistava todistus.

Digitaalinen allekirjoitus se on välttämätöntä yrittäjille ja kirjanpitäjille, jotka lähettävät asiakirjoja paikalliselle kauppakamarillekoska nyt kaikki hyväksyvät asiakirjoja digitaalisessa muodossa vain, jos digitaalinen allekirjoitus on lisätty, ja hylkäävät asiakirjat sähköisellä allekirjoituksella.

Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle kuinka lisätä digitaalinen allekirjoitus PDF-dokumenttiinjotta voimme vahvistaa aikeemme ja vahvistaa sisällön

Kuinka saada digitaalinen allekirjoitus

Aivan kuten PEC ja SPID digitaalisen allekirjoituksen saat valitsemalla a digitaalisen allekirjoituksen tarjoajajoka toimittaa tämäntyyppisen allekirjoituksen kiinnittämiseen tarvittavan varmenteen.

Yksi parhaista digitaalisten allekirjoitusten tarjoajista on Arubajoka tarjoaa erilaisia ​​menetelmiä varmenteen ylläpitoon ja mahdollistaa sen aktivoida digitaalisen allekirjoituksen nopeasti käyttämällä SPID:tä (käytetään tässä tapauksessa tunnistusmenetelmänä).

Aruballa valitun liittymän perusteella saamme älykortinlukijan (ja siihen liittyvän älykortin, jonka sisään on tallennettu digitaalinen allekirjoitus) tai yksinkertaisen älykortin (jos meillä on jo älykortinlukija toimistossa); vaihtoehtoisesti voimme hankkia Aruba Key USB-tikku tai yksi Yksinkertainen USB-tikkujota käytetään USB-tunnuksena allekirjoitettaessa.

Aruba Key USB-tikku se on käyttövalmis ja sisältää myös allekirjoitusohjelmiston, ts Aruba merkki; jos olemme valinneet muita allekirjoitusmenetelmiä (kuten älykortti tai yksinkertainen USB-tikku), meidän on ladattava ohjelmisto Aruba merkki Lataa allekirjoitettava asiakirja tietokoneellesi ja allekirjoita se digitaalisesti älykortin tai tunnuksen avulla.

Kuinka saada digitaalinen etäallekirjoitus

siellä Digitaalinen etäallekirjoitus Se on digitaalisen allekirjoituksen evoluutio, joka yksinkertaistaa menettelyä mahdollisimman paljon ja tekee siitä kätevän myös aloitteleville käyttäjille.

Digitaalisella etäallekirjoituksella digitaalisen allekirjoituksen varmenne on aina saatavilla Aruba-palvelimella: dokumenttia allekirjoitettaessa (Aruba Signin kautta) sinulta kysytään OTP-koodi puhelimeesi luotavaksijotta voimme välittömästi varmistaa henkilöllisyytemme ja jatkaa varsinaista allekirjoitusta.

Digitaalisen etäallekirjoituksen avulla meidän ei tarvitse ladata varmenteita, meidän ei tarvitse asentaa älykortinlukijoita, eikä meidän tarvitse tallentaa tunnuksia, mikä tekee menettelystä paljon yksinkertaisempaa, kätevämpää ja nopeampaa; Huono puoli on, että meidän on aina oltava yhteydessä Internetiinkoska allekirjoituksen käyttäminen on mahdotonta ilman pääsyä Aruba-palvelimeen.

Ladattavat sovellukset ovat Aruba Digital Signature (saatavilla Android Ja iPhone) ja Aruba OTP -sovellus (saatavilla Android Ja iPhone), jotka ovat välttämättömiä allekirjoitusprosessin suorittamiseksi.

Jos pelkäämme puhelimemme katoamista, ei hätää: OTP:n luominen digitaalista etäallekirjoitusta varten on mahdollista jopa fyysisellä OTP-generaattorilla tai USB OTP-tikulla ilman, että tarvitsee vaivautua käytössä olevan älypuhelimen kanssa.

Kuinka allekirjoittaa PDF-dokumentti digitaalisesti

Nyt kun olemme nähneet, mitä digitaalisen allekirjoituksen tai digitaalisen etäallekirjoituksen hankkimiseen tarvitaan, katsotaan yhdessä kaikki vaiheet, jotka meidän on noudatettava käyttääksemme digitaalista allekirjoitusta mihin tahansa PDF-dokumenttiin.

Muunna asiakirjat PDF-muotoon

Ensinnäkin on varmistettava, että asiakirja on PDF-muodossa: jos saamme Word-asiakirjoja tai muussa sähköisessä muodossa, suosittelemme, että muunnat ne välittömästi PDF-muotoon jollakin oppaassamme esitetyistä tavoista. muuntaa asiakirjat PDF-muotoon.

Asenna laitteisto ja allekirjoitusohjelmisto

Asiakirjojen muuntamisen jälkeen PDF-muotoon meidän on varmistettava, että olemme asentaneet oikein kaikki digitaaliseen allekirjoitukseen tarvittavat laitteistot ja ohjelmistot. Aruballa meidän on käytettävä ohjelmaa Aruba merkkijoka on täysin yhteensopiva Aruban itsensä toimittaman laitteiston kanssa.

Kun laitteisto ja ohjelmisto on valmisteltu, palautamme ne todellinen varmenne, joka on tallennettu älykortille tai USB-tunnukselle: tämä tiedosto on perustavanlaatuinen, koska se on digitaalisen allekirjoituksemme sertifikaatti.

Siinä tapauksessa että digitaalinen etäallekirjoitus varmenne säilytetään Aruba-palvelimilla ja voidaan palauttaa Aruba Signista aina, kun meidän on allekirjoitettava: tässä nimenomaisessa tapauksessa meidän on aina oltava yhteydessä Internetiin ja valittava digitaalinen etäallekirjoitus varsinaisen asiakirjan lataamisen jälkeen.

Käytä digitaalista allekirjoitusta

Varsinainen allekirjoitusprosessi on todella yksinkertainen: kun olet ladannut yhden tai useamman PDF-muodossa olevan dokumentin Aruba Signiin (tai vastaavaan allekirjoitusohjelmaan, esim. Oja) me valitsemme Pdf-allekirjoitus (PAdES)napsautamme Mene eteenpäin ja allekirjoita ja valitse digitaalisen allekirjoituksen palauttamiseen valittu menetelmä (token, sirukortti tai OTP-koodi etäallekirjoitusta varten).

Lopputuloksena saamme allekirjoitetut PDF-tiedostot samaan lähdekansioon valmiina lähetettäväksi tai jaettavaksi.

Johtopäätökset

Digitaalinen allekirjoitus on välttämätön asiakirjojen lähettämisessä julkishallinnolle ja laskujen lähettämisessä kirjanpitäjälle; digitaalisesti allekirjoitetulla asiakirjalla on sama oikeudellinen arvo kuin painetulla ja allekirjoitetulla paperilla, joten meidän on kiinnitettävä huomiota siihen, mitä sertifioimme. Yhdessä PEC:n ja SPID:n kanssa se on osa "kolmiota", jota Italiassa tarvitaan, jotta voimme lähettää varmennettuja asiakirjoja, varmistaa henkilöllisyytemme digitaalisissa palveluissa ja allekirjoittaa asiakirjat tulostamatta ja skannaamatta niitä.

Saat lisätietoja lukemalla oppaitamme CNS, CRS, CIE ja SPID: opas todentamiseen osavaltiosivustoilla Älä viitsi kuinka aktivoida SPID: täydellinen opas.

Indeksi
 1. Kuinka saada digitaalinen allekirjoitus
 2. Kuinka saada digitaalinen etäallekirjoitus
 3. Kuinka allekirjoittaa PDF-dokumentti digitaalisesti
  1. Muunna asiakirjat PDF-muotoon
  2. Asenna laitteisto ja allekirjoitusohjelmisto
  3. Käytä digitaalista allekirjoitusta
  4. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up