Kuinka löytää äskettäin muokatut tiedostot Windowsissa

Windowsissa voit löytää tiedostoja helposti kirjoittamalla osan tai koko niiden nimen hakukenttään. Jos kuitenkin unohdit tiedoston nimen kokonaan, mutta muistat, että sitä on muokattu äskettäin (kuten viime viikolla), voit löytää sen käynnistämällä äskettäin muokattujen tiedostojen haun.

Seuraavassa näytetään, kuinka voit etsiä tiedostoja tällä tavalla.

Tiedoston aikaleimat: mitä ne ovat ja miksi ne ovat niin tärkeitä?

Aikaleimat ovat tietueita ajasta, jolloin tiedostoja luotiin, haettiin ja muokattiin. Windows tallentaa aikaleiman UTC (Coordinated Universal Time) -muodossa, mikä estää aikavyöhykkeen siirtymisen sekä kesäajan (DST) vaikutuksen siihen. Windows tallentaa aikaleimat konekielellä, jota käyttäjien olisi vaikea tulkita. Sen yksinkertaistaminen suorittaa Windows System Call, jossa tiedot, kuten sekunnit, minuutit, tunnit, päivä, kuukausi ja vuosi, poimitaan ja esitetään helposti ymmärrettävällä tavalla.

Aikaleimojen merkitys korostuu, kun niiden perusteella pitää etsiä tiedostoja. Windowsin aikaleimat on jaettu kolmeen alueeseen.

Päivämäärä luotu: Näyttää kellonajan ja päivämäärän, jolloin tiedosto luotiin ensimmäisen kerran, mikä tarkoittaa, että käyttäjä tallentaa sen ensimmäisen kerran. Tätä arvoa ei voi muuttaa ilman kolmannen osapuolen sovelluksen apua.

Muutospäivämäärä: Aina kun muokkaat jotain tiedostossa (asiakirjaa, esitystä jne.), Windows tallentaa aikaleiman. Huomaa, että jos nimeät tiedoston uudelleen tai avaat sen, aikaleima ei muutu. Ainoastaan ​​kun teet sen sisällä muutoksia, se tallentaa aikaleiman.

Käyttöpäivämäärä: Tämä on päivämäärä ja aika, jolloin tiedosto avattiin viimeksi. Windows antaa aikaleiman tiedoston käyttämiselle, vaikka olet juuri avannut sen, lukenut sen ja sulkenut sen uudelleen.

Äskettäin muokattuja tiedostoja voi etsiä kahdella tavalla: Resurssienhallinta ja Windows-haku

Resurssienhallinnan kautta (kun tiedät, minne tallensit tiedoston)

1. Avaa File Explorer ja siirry kansioon, johon tallensit tiedoston.

2. Etsi Nimi-sarakkeen vierestä Muokkauspäivämäärä-sarake.

3. Jos haluat nähdä Luontipäivämäärän ja Käyttöpäivämäärän, napsauta hiiren kakkospainikkeella Muokkauspäivä ja valitse Lisää.

4. Valitse Luontipäivä- ja Käyttöpäivämäärä-ruudut. Saatat joutua vierittämään hieman alas löytääksesi kaksi vaihtoehtoa. Kun olet valmis, napsauta OK.

5. Sinun pitäisi nyt nähdä kaksi saraketta: Luontipäivä ja Käyttöpäivä

Napsauta Muokkauspäivämäärä aktivoidaksesi sen, jotta se näyttää viimeksi muokatut tiedostot ensin.

Windows-haun kautta (kun et muista, mihin tallensit tiedoston)

1. Avaa "Tämä PC" -tiedostojenhallinta

2. Napsauta hakukenttää ja mainitse muokkauspäivämäärä: (ilman välilyöntiä).

3. Uusi ruutu "Valitse päivämäärä tai ajanjakso" tulee näkyviin.

4. Näet kalenterin, jossa tämän päivän päivämäärä on korostettuna. Sen alapuolella on kalenterin esiasetukset. Esiasetusten avulla voit etsiä tiedostoa.

5. Koska tiedostoa on muokattu vasta viime viikolla, voit joko napsauttaa esiasetusta nimeltä Viime viikko tai kirjoittaa hakukenttään 'viime viikko': Näet heti tulokset, ja etsimäsi tiedosto olisi yksi heistä.

Nyt näiden tietojen avulla voit helposti paikantaa tiedostosi ja palauttaa ne tarvittaessa. Muista vain, kuinka käyttää jotakin yllä olevista menetelmistä.

Indeksi
  1. Tiedoston aikaleimat: mitä ne ovat ja miksi ne ovat niin tärkeitä?
  2. Resurssienhallinnan kautta (kun tiedät, minne tallensit tiedoston)
  3. Windows-haun kautta (kun et muista, mihin tallensit tiedoston)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up