Kuinka löytää kadonnut tietokoneesi Windowsilla

Jos et löydä kadonnutta Windows-kannettavaa tai -tablettia, voit käyttää PC:n Find My Device -ominaisuutta. Se auttaa jäljittämään laitteesi sijainnin toisessa tietokoneessa. Tämä vaihtoehto on erittäin helppokäyttöinen ja paikantaa etäyhteyden kautta kytketyn tietokoneen verkkoselaimessa näkyvälle kartalle. Tämä opetusohjelma näyttää, kuinka löydät kadonneen tietokoneesi heti, kun löydät sen kadonneen Windowsin Find My Device -toiminnolla.

Hyvä tietää: Find My Device on toiminto, joka on saatavilla myös mobiililaitteissa. Opi hyödyntämään sitä Androidissa ja iOS:ssä.

Indeksi
  1. Ota Find My Device käyttöön Windowsissa
  2. Kuinka löytää Windows-laitteesi

Ota Find My Device käyttöön Windowsissa

Ennen kuin aloitat, sinun on määritettävä Etsi laite -ominaisuus. Etsi se Windowsin hakukentästä.

Voit käyttää sitä myös siirtymällä kohtaan "Asetukset -> Tietosuoja ja suojaus -> Find My Device" Windows 11:ssä. Windows 10 -käyttäjien on siirryttävä kohtaan "Asetukset -> Päivitys ja suojaus -> Find My Device".

Jos et ole aiemmin käyttänyt Find My Device -toimintoa, sinun on ehkä otettava se käyttöön. Huomaa, että Windows 10:ssä sinua saatetaan pyytää erikseen ottamaan käyttöön "Tallenna laitteeni sijainti säännöllisesti".

Napsauta "Sijaintiasetukset" viestin vieressä "Tätä laitetta ei löydy, koska sijaintiasetukset on poistettu käytöstä".

Jos käytät Windows-tietokoneesi sijaintipalveluita ensimmäistä kertaa, saatat nähdä viestin "Joitakin asetuksia hallinnoi organisaatiosi", joka poistaa kaikki olennaiset Windows-sovellukset kokonaan harmaana. Tämä on korjattava.

Avaa Rekisterieditori Windowsissa käyttämällä regeditiä Run-komennossa (Win + R). Siirry seuraavalle polulle:

Tietokone\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\LocationAndSensors

Kaksoisnapsauta "DisableLocation" DWORDia. Sen oletusarvotiedot ovat "1". Vaihda se arvoon "0". Napsauta "OK" ja sulje ponnahdusikkuna ja käynnistä sitten tietokone uudelleen.

Sijaintipalvelut eivät ole enää harmaina. Voit ottaa ne helposti käyttöön ja ottaa sitten käyttöön Anna sovellusten käyttää sijaintiasi.

Kytke peräkkäin kaikki sijaintisovellukset päälle ja napsauta "Aseta oletus" tietokoneesi "Oletussijainti" -kohdan vieressä.

Varmista, että "Anna työpöytäsovellusten käyttää sijaintiasi" on aina päällä. Näin verkkoselaimesi, kuten Google Chrome tai Microsoft Edge, voi näyttää Paikanna laite -sovelluksen näytöllä olevat kartat.

Kun olet suorittanut kaiken tämän, Find My Device on toiminnassa.

Kärki: onko hyvä idea eheyttää rekisteri säännöllisesti? Katso vastaus viestistämme.

Kuinka löytää Windows-laitteesi

Jos haluat löytää Windows-laitteesi selainkartalta, avaa Find My Device. Se toimii vain verkkoselaimissa – ei mobiililaitteissa.

Napsauta Näytä kaikki tiliisi linkitetyt laitteesi. Se johtaa Microsoft-tilisivulle oletusselaimessasi.

Find My Device lähettää tarkan sijaintisi ajoittain Microsoft-tilillesi. Jotta tämä toimisi, sinun on kirjauduttava sisään Microsoft-tililläsi. Jos sinulla ei ole sellaista, sinulle annetaan mahdollisuus määrittää sellainen, koska tarvitset sitä ominaisuuden käyttämiseen.

Kun olet kirjautunut sisään, tarkastele Microsoft-tilisi Laitteet-sivua, jossa Windows-tietokoneen tunnistetiedot ovat näkyvissä. "Sijainti poistettu" -tila tulee näkyviin näytölle, varsinkin jos et ole koskaan käyttänyt Find My Device -toimintoa.

Napsauta "Etsi laitteeni" -tekstiä tällä sivulla.

Kun sijainti on poistettu käytöstä selainikkunan näytöllä näkyvällä yleisellä kartalla, napsauta "Ota käyttöön".

Odota muutama sekunti, kunnes tietokone paikantuu ja näkyy kartalla.

Hetken kuluttua tiedot laitteesi viimeisestä sijainnista näkyvät paikallisella kartalla.

Jos käytät Paikanna laite -toimintoa ensimmäistä kertaa, virhetila saattaa olla "Jotain tapahtui, emmekä voi ottaa Paikanna laite käyttöön. Yritä myöhemmin uudelleen." Ohita tämä viesti ja napsauta "Etsi" kaksi tai kolme kertaa päivittääksesi ikkunan oikein.

Tiedoksi: opi tallentamaan reitti Google Mapsin avulla.

Voit tarkastella tietokoneesi sijaintia osoitteella.

Kun lähennät, näet Windows-tietokoneen sijainnin kartalla.

Jos haluat myöhemmin poistaa tietokoneesi luettelosta, käy osoitteessa Laitteen sivu Microsoftin virallisella sivustolla. Muista käyttää samoja kirjautumistunnuksia, joita käytät kadonneessa laitteessa.

Kaikki tilillesi rekisteröidyt Windows-laitteet näkyvät tällä sivulla. Valitse "Find My Device" etsimäsi laitteen vierestä.

Napsauta "Poista laite", jos epäilet laitteen kadonneen.

Kun poistat laitteesi etänä Microsoft-tililtäsi, se estää luvattoman käytön. Se on käytettävissä vain offline-tilassa. Windows ei kuitenkaan tue kannettavan tietokoneen etälukitsemista Find My Device -toiminnolla.

Find My Device voi olla suureksi avuksi, jos sinun on löydettävä kadonneet tai varastetut Windows-laitteet nopeasti. Muista, että vaikka kadonnut tietokone voidaan edelleen paikantaa, on monia muita asioita, jotka voivat mennä pieleen. Tiedätkö esimerkiksi, mitä tehdä, kun kadotat Windows-tuoteavaimesi? Löydä vastaus oppaastamme. Tutustu myös yksinkertaisiin ratkaisuihin yleisimpiin Windows-ongelmiin Windows-laitteissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up