Kuinka lukita muistiinpanot Macissa

Applen iOS 9.3 iPhonessa ja OS X 10.11.4 Macissa voit nyt lukita muistiinpanoja, jotka on luotu laitteidesi Notes-sovelluksessa. Ominaisuuden avulla voit suojata salasanalla muistiinpanot, joihin et halua kenenkään pääsevän.

Asettamalla muistiinpanoillesi salasanan suojaat niitä ihmisiltä, ​​jotka vakoilevat sinua. Kun muistiinpano on suojattu salasanalla, se pyytää sinua syöttämään salasanan aina, kun yrität avata sen.

Näin voit lukita muistiinpanot Macillasi.

Muistiinpanojen lukitseminen Macissa

1. Käynnistä Notes-sovellus napsauttamalla Launchpad telakassa ja etsimällä ja napsauttamalla Notes.

2. Kun Notes käynnistyy, valitse muistiinpano, jonka haluat lukita salasanalla, napsauttamalla sitä.

Muita artikkeleita, jotka saattavat kiinnostaa sinua

Kun olet valinnut muistiinpanon, napsauta sovelluksen yläosassa olevaa lukkokuvaketta ja lukitse valittu muistiinpano valitsemalla "Lukitse tämä muistiinpano".

3. Voit myös lukita muistiinpanon vetämällä sovelluksen "Tiedosto"-valikon alas ja valitsemalla "Lukitse tämä muistiinpano" -vaihtoehdon.

4. Seuraava näyttö pyytää sinua syöttämään salasanan, jota haluat käyttää muistiinpanojen lukitsemiseen. Kirjoita haluamasi salasana molempiin ruutuihin, anna vihje salasanalle ja napsauta sitten "Aseta salasana" asettaaksesi salasanan.

5. Muistiinpanosi on nyt lukittu, ja kun seuraavan kerran avaat muistiinpanon, näet seuraavan ruudun, jossa sinua pyydetään antamaan salasana, ennen kuin voit käyttää muistiinpanon sisältöä.

Muistiinpanojen lukituksen avaaminen Notes-sovelluksessa

Jos et halua enää muistiinpanosi pysyvän lukittuina, voit avata ne samalla Notes-sovelluksella.

1. Käynnistä Notes-sovellus Macin Launchpadista.

2. Avaa muistiinpano, joka on tällä hetkellä lukittu ja jonka lukituksen haluat avata. Sinun on syötettävä salasana.

3. Kun muistiinpano on avattu, napsauta yläosassa olevaa lukkokuvaketta ja avaa muistiinpanon lukitus valitsemalla "Poista lukitus".

4. Heti kun valitset "Poista lukitus" yllä olevassa vaiheessa, lukitun muistiinpanon lukitus avataan välittömästi ja se on kaikkien Maciasi käyttävien käytettävissä.

Lukitussalasanan vaihtaminen Notes-sovelluksessa

Jos haluat vaihtaa salasanan, jolla pääset käyttämään lukittuja muistiinpanoja, voit tehdä sen seuraavien vaiheiden avulla.

1. Käynnistä Notes-sovellus Macissasi.

2. Napsauta yläreunassa olevaa "Huomautukset"-valikkoa ja valitse "Vaihda salasana..."

3. Kirjoita seuraavalle näytölle vanha salasanasi, uusi salasanasi ja salasanavihje ja napsauta sitten "Vaihda salasana".

Johtopäätös

Jos olet huolissasi Mac-tietokoneesi muistiinpanojen luottamuksellisuudesta, yllä olevan oppaan pitäisi auttaa sinua lukitsemaan muistiinpanosi salasanalla, jotta ne ovat vain sinun käytettävissäsi.

Indeksi
  1. Muistiinpanojen lukitseminen Macissa
  2. Muistiinpanojen lukituksen avaaminen Notes-sovelluksessa
  3. Lukitussalasanan vaihtaminen Notes-sovelluksessa
  4. Johtopäätös

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up