Kuinka luoda ilmainen FTP-palvelin

Haluammeko käyttää yrityksen tai henkilökohtaisia ​​tiedostoja turvallisesti etänä? Katsotaanpa, kuinka FTP-palvelin määritetään ilmaiseksi

Yrityksessä työskentelevät tietävät, kuinka tärkeää on päästä käsiksi yrityksen tiedostoihin milloin tahansa vuorokauden aikana, jotta niiden sisältö voidaan tarkistaa ja tehdä tarvittavat muutokset myös ilman fyysistä pääsyä yrityksen PC:lle. Tiedostojen etäkäyttöä varten FTP-protokollasyntyi yhteenliitettyjen verkkojen kynnyksellä, mutta jota käytetään edelleen laajalti konfiguroinnin yksinkertaisuuden ja sen tarjoaman korkean turvallisuuden vuoksi (koska sitä voidaan käyttää salattujen yhteyksien kanssa).

Jos meillä on pieni yritys tai haluamme vain oman henkilökohtaisen FTP-palvelimen kotona vähän tai ei mitään, katsotaanpa kuinka luoda ilmainen FTP-palvelinkäyttämällä jo hallussamme olevia tietokoneita tai kiintolevyjä palvelimen "tukikohtana".

Luo FTP-palvelin modeemin kautta

Yksinkertaisin ja helpoin tapa luoda yrityksen FTP-palvelin on uusimman sukupolven modeemin käyttö (esim.AVM Fritz!Box Router 7590) ja a ulkoinen kovalevy USB-liitännälläjotka ovat usein jo olemassa verkonvalvojan tai tietokoneiden konfiguroinnista vastaavan teknikon yrityksen laitteissa.

Käynnistääksesi FTP-palvelimen yhdistämme USB-kiintolevyn modeemin USB-liitäntään, käytä modeemin asetukset mistä tahansa siihen liitetyistä tietokoneista ja siirrytään lisäverkkoasetuksiin, jotta voimme aloittaa levyn jakamisen paikallisverkossa ja pääsyn FTP:n kautta (asetukset muuttuvat käytössä olevan modeemin mukaan).

Kun olet aktivoinut nämä kohteet, seuraamme näytön ohjeita luo oma käyttäjä FTP-käyttöä varten (jotta modeemin salasana erotetaan FTP-resurssien käytön salasanasta) ja palautetaan modeemin FTP-käyttöön käyttämät portit. Jos kyseessä on AVM Fritz! Reititin 7590 käyttää vain reittiä Internet -> Käyttömahdollisuudet -> Fritz!Box-palvelut selvittääksesi FTP-yhteyksiin käytetyn portin numeron (TCP-portti FTP/FTPS:lle).

Luo FTP-palvelin Windows-tietokoneeseen

Toinen erittäin tehokas tapa yrityksen FTP-palvelimen luomiseen kuuluu Windows-tietokoneen (jopa vanhan) liittäminen suoraan Ethernet-kaapelilla modeemiin ja FTP-palvelimen määrittäminen kaikissa Windows 10- ja Windows 11 -versioissa.

Kun tietokone on yhdistetty modeemiin, avaa Käynnistä-valikko ja kirjoita komentokehote ja käytä seuraavaa komentoa avautuvassa ikkunassa:

ipconfig/all

Tällä komennolla voimme palauttaa tietokoneen IP-osoitteen ja isäntänimen, jotka ovat olennaisia ​​FTP-palvelimen myöhemmän konfiguroinnin kannalta. Kun verkkotiedot on otettu huomioon, suljemme ikkunan, avaa Käynnistä-valikko uudelleen ja kirjoita tämä aika Toiminnallisuusjotta voit valita kohteen Laita Windows toiminnot päälle tai pois.

Aktivoimme kohteen ikkunassa, jonka näemme ilmestyvän näytön keskelle Internet-tietopalvelut ja laajentamalla sitä varmista, että myös -valintamerkki on läsnä FTP-palvelin, Web palvelut Ja Web-hallintatyökalut.

Kun olet valinnut kohteet, paina alareunassa OKodota puuttuvien komponenttien latautumista ja käynnistä Windows uudelleen, jotta muutokset tulevat voimaan.

Määrittääksesi FTP-palvelimen uudelleenkäynnistyksen jälkeen avaamme Käynnistä-valikon, etsi Internet-tietopalveluiden (IIS) hallintakaksoisnapsauta tietokoneen nimeä ja napsauta merkintää hiiren kakkospainikkeella Sivustot ja valitsemme Lisää FTP-sivusto.

Löydämme itsemme FTP-sivuston luomismenettelyn edessä. Valitsemme FTP-palvelimen nimen, kansion, jota käytetään pääsyyn sisältöön (voimme jakaa koko henkilökohtaisen kansion tai vain tietyn kansion), annamme tietokoneen IP-osoitteen ja käytettävän portin (yleensä 21) ja rastita kohde Käynnistä FTP-sivusto automaattisesti. Varmista maksimaalinen suojaus aktivoimalla SSL-yhteyskäyttämällä tarvittaessa a itse luotu SSL-sertifikaatti.

Alkumäärityksen jälkeen avautuu näyttö, jossa voit määrittää käyttöoikeudet (Todennus Ja Valtuutus). Tarkoituksemme varten valitsemme pääsyn Peruspoistamme anonyymin pääsyn (hyödyttömän ja vaarallisen) ja otsikon alla Salli pääsy kohteeseenvalitsemme Määritetyt roolit tai käyttäjäryhmätjoten voit valtuuttaa vain käyttäjiä ryhmään Admin (tai tilaisuutta varten luotu käyttäjäryhmä). Kun olet valmis, paina OK, jotta muutokset tulevat voimaan.

Ennen kuin yrität käyttää FTP-palvelinta, avataan polku Ohjauspaneeli > Järjestelmä ja suojaus > Windowsin palomuurijatkamme Vaihda asetuksia ja muista aktivoida valintaruutu Yksityinen esillä kohteen vieressä FTP-palvelinjotta ulkoiset käyttäjät voivat käyttää niitä.

Luo FTP-palvelin FileZilla Serverillä

Jos haluamme luoda palvelimen Linuxille tai käyttää toista ohjelmaa FTP-palvelimelle Windowsissa, suosittelemme ohjelman lataamista FileZilla-palvelinladattavissa osoitteesta virallinen sivusto.

Asennuksen jälkeen meidän tarvitsee vain asettaa palvelimen IP-osoite, järjestelmänvalvojan salasana, etäkäyttöön käytettävät kansiot ja valtuutettujen käyttäjien käyttöoikeustiedot ohjeiden mukaisesti. Luo FTP-palvelin nopeasti uudelleen minkä tahansa tyyppisellä tietokoneella.

FileZilla Server tukee FTP-portin vaihtoa, passiivista FTP-tilaa, järjestelmää käyttäjien tai maksimiyhteysajan rajoittamiseen, järjestelmää FTP-kaistanleveyden rajoittamiseen, järjestelmää, joka estää ja suodattaa IP-osoitteita, joihin voi muodostaa yhteyden sekä tukea TLS-yhteyksille ja salaamattomien yhteyksien estoon. FTP-yhteydet. Saat lisätietoja tämän ohjelman määrityksistä lukemalla virallinen opas.

FTP-palvelimen portin edelleenlähetys

Mitä tahansa menetelmää käytetäänkin, meidän on varmistettava, että FTP-palvelin voidaan tavoittaa etäältä. Fritz!Boxissa portin edelleenlähetys on automaattinen, eikä sinun tarvitse tehdä mitään muuta; muissa modeemeissa meidän on kuitenkin avattava FTP:lle käytetty portti oppaassamme olevien ohjeiden mukaisesti avaa modeemiportit.

Määrityksen lopussa syötä vainjulkinen IP-osoite yhteydestämme ja TCP-portin numerosta (yleensä 21, mutta joissakin modeemeissa tai palveluissa se voi olla erilainen) FTP-asiakkaassa, jota käytetään jaettujen verkkoresurssien käyttämiseen, vaikka olisimme poissa toimistosta. Etäkäytön helpottamiseksi voimme myös aseta kiinteä osoite.

Muita vaihtoehtoisia ratkaisuja FTP:lle

Jos emme halua käyttää FTP:tä kansion tai koko verkkolevyn jakamiseen, voimme käyttää vaihtoehtoista protokollaa tai käyttövalmis verkkolaitetta, jotta suurin osa aiemmin nähdyistä vaiheista ohitetaan. Parhaat vaihtoehdot FTP:lle ovat:

 • NAS: Kun modeemiin on kytketty NAS, voimme käyttää FTP:tä, SFTP:tä (SSH:n kautta) mutta myös muita protokollia verkon jakamiseen, kuten WebDAV.
 • Synkronointi: tällä ohjelmalla voimme käyttää tietokoneen kansioita helposti käyttämällä erityisiä käyttöoikeustietoja. Tämä ohjelma synkronoi kansiot kahden tai useamman tietokoneen välillä, jotta kaikilla laitteilla on aina samat tiedostot synkronoituna.
 • Resilio Sync: kaupallinen ohjelma etäkansion synkronointiin, joten voit aina käyttää tiedostojasi ilman, että sinun tarvitsee ladata niitä joka kerta. Sen avulla voit myös synkronoida rajoitetut käyttöoikeudet, mikä on hyödyllistä tiedostojen jakamiseen työtovereiden kanssa ilman, että he voivat muokata tai poistaa niitä.
 • Google asema: yksi yksinkertaisimmista tavoista viedä asiakirjat kaikkialle. Googlen tarjoaman pilvipalvelun avulla voit pitää tietokoneesi kansion aina synkronoituna ja taata pääsyn kaikkialle, myös yhteistyökumppaneille (jakamalla linkin kansioihin tai resursseihin).

Monet näistä menetelmistä ovat myös yksinkertaisempia ja tehokkaampia kuin FTP, joka kuitenkin pysyy laajalti käytettynä protokollana yritysympäristössä joustavuuden ansiosta, varsinkin kun samaan kansioon tai resurssiin on useita pääsyä.

Johtopäätökset

Vanha kunnon FTP ei koskaan kuole ja on edelleen vertailukohta niille, jotka haluavat perustaa tietopalvelimen yritystasolla. Joutumatta kuluttamaan mitään kalliisiin ohjelmiin, voimme käyttää modeemia, Windowsiin integroitua FTP-palvelinta tai FileZilla Serveriä oman FTP-palvelimen konfigurointiin, jotta voit käyttää verkkoresursseja etänä.

Jos haluat lisätietoja FTP:stä, suosittelemme, että luet myös ai-oppaamme parhaat FTP-asiakkaat tiedostojen etäkäyttöön ja miten muodosta yhteys Macin kanssa tiedostoihin, jotka jaetaan Windowsissa, FTP-palvelimissa, pilvessä ja WebDavissa.

Indeksi
 1. Luo FTP-palvelin modeemin kautta
 2. Luo FTP-palvelin Windows-tietokoneeseen
 3. Luo FTP-palvelin FileZilla Serverillä
 4. FTP-palvelimen portin edelleenlähetys
 5. Muita vaihtoehtoisia ratkaisuja FTP:lle
  1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up