Kuinka luoda ja suorittaa erätiedostoja Windows-tietokoneellani? - Säästää aikaa

The erätiedostot ne ovat tiedostoja, joiden tunniste on .bat sisältää ohjeita eri tehtävien yksinkertaistamiseksi. Nämä suoritetaan suoritettavilla komennoilla päätteessä tai aktivoimalla Windows PowerShell. Tässä mielessä sinun on kätevää tietää, kuinka luoda ja suorittaa "Batch Files" Windows-tietokoneellani, jos haluat säästää aikaa.

Indeksi

  Mitä etuja saat suorittamalla erätiedoston asetukset?

  Kun teet erätiedoston asennuksen, voit suorittaa useita toimintoja samanaikaisesti. Todellakin säästät aikaa ja välttää järjestelmävirheet joka voi olla peruuttamatonta. Siksi erätiedostojen avulla voit automatisoida tehtäviä, muokata asetuksia, käynnistää ohjelmia ja jopa käynnistää verkkosivuja.

  Aiheuttaa ominaisuuksien liukumista

  Feature creep tai "Feature Creep" on negatiivinen seuraus erätiedostojen käytöstä. Tässä suhteessa se voi olla monimutkaista ohjelmistokehitys sen jälkeen, kun tiimiin on lisätty useita ominaisuuksia suorittamalla suuri määrä komentosarjoja.

  Säästä aikaa asiakirjojen muokkaamiseen ja suorittamiseen

  Säästyy editointiajassa ja asiakirjojen toteuttaminen se on yksi niistä eduista, joita saat luodessasi ja käyttäessäsi erätiedostoja tietokoneellasi. Itse asiassa et tarvitse kolmannen osapuolen sovelluksia saavuttaaksesi tämän tarkoituksen. On kuitenkin tärkeää, että sinulla on tietty tekninen tietämys, jos et halua vaarantaa tietokonettasi.

  Kuinka voit luoda erätiedostoja Windows-tietokoneellasi?

  voit luoda perus erätiedostot, edistynyt ja toimiva Windows-tietokoneellasi käyttämällä muistilehteä. Tätä varten sinun on sisällytettävä joukko tiettyjä komentoja, joita käytetään yhden tai useamman tehtävän suorittamiseen tietokoneellasi. Kun olet luonut erätiedoston tietokoneellasi, voit käyttää sitä useilla työkaluilla.

  Luo peruserätiedosto

  varten luo peruserätiedosto tai yksinkertainen, sinun on lisättävä useita komentoja, jotka voit suorittaa käyttöjärjestelmässäsi. Tee tämä oikein avaamalla Windows Muistio hakupalkin tai Käynnistä-valikosta ja kirjoittamalla uuteen tiedostoon seuraava ohje:

  @ECHO POIS

  missaa viestiä

  TAUKO

  @ECHO OFF -komento toimii näyttää viestin puhtaalla viivalla. @-symboli on valinnainen ja sitä käytetään kätkemään komento. "ECHO" puolestaan ​​​​käytetään viestin tulostamiseen näytölle, ja PAUSE pitää ikkunan auki, jotta komentosarja voidaan suorittaa ennen tauon antamista.

  Luomisen jälkeen peruserätiedosto Napsauta Windowsin muistiossa "tiedosto" ja paina "tallenna nimellä" ja kirjoita nimi skriptin tunnistamiseksi. Muista lisätä .bat-tunniste. Voit käyttää myös muita laajennuksia, kuten .cmd tai .btm.

  luoda ja käynnistää erätiedostoja Windowsissa

  Luo edistynyt erätiedosto

  Jos haluat luoda edistyneen erätiedoston, tarvitset kirjoittaa useita komentoja jonka kanssa voit koordinoida järjestelmää, laitteistoa ja/tai verkkoa. Suorita tämä avaamalla uusi tiedosto Notepadista ja kirjoittamalla seuraavat komentosarjat hakeaksesi tietoja Windowsista laitteiston ja verkon käytöstä.

  @ECHO POIS

  :: Tämä erätiedosto sisältää tietoja Windows 10:stä, laitteistosta ja verkkomäärityksistä.

  TITLE Järjestelmän tiedot

  ECHO Odota... Tarkistetaan järjestelmätietoja.

  :: Osa 1: Windows 10 -tiedot

  ECHO ============================

  ECHO WINDOWS -TIEDOT

  ECHO ==============================

  järjestelmätiedot | findstr /c:"Käyttöjärjestelmän nimi"

  järjestelmätiedot | findstr /c:"Käyttöjärjestelmäversio"

  järjestelmätiedot | findstr /c:"Järjestelmätyyppi"

  :: Osa 2: Laitteistotiedot.

  ECHO ==============================

  ECHO-LAITTEISTIETO

  ECHO ==============================

  järjestelmätiedot | findstr /c: "Fyysinen kokonaismuisti"

  wmic-suoritin saa nimen

  wmic-levyasema saa nimen, mallin, koon

  wmic polku win32_videocontroller getname

  :: Osa 3: Verkkotiedot.

  ECHO ==============================

  ECHO VERKKOTIEDOT

  ECHO ==============================

  ipconfig | findstr IPv4

  ipconfig | findstr IPv6

  ALOITA https://support.microsoft.com/en-us/windows/windows-10-system-requirements-6d4e9a79-66bf-7950-467c-795cf0386715

  TAUKO

  The komentojen järjestys yllä näkyy viesti "Odota, tarkista järjestelmätiedot". Seuraavat rivit sisältävät useita osia, jotka liittyvät ohjelmistoon, laitteistoon ja verkkoon, johon tietokone on liitetty. Lopussa Microsoftin tukisivusto avautuu, jossa on tietoja Windows 10 -vaatimuksista.

  Luo ja suorita erätiedostoja Windowsissa

  Luo toimiva erätiedosto

  Käsiteltävissä olevat erätiedostot voivat suorittaa minkä tahansa tyyppisiä tehtäviä käyttämällä ei-interaktiiviset skriptiteli elementtejä, jotka eivät vaadi käyttäjän osallistumista. Tämä edellyttää, että avaat Windowsin Muistio ja kirjoitat seuraavan komennon uuteen tiedostoon:

  net use f: \PATH-NETWORK-SHAREFOLDER-NAME /user:KÄYTTÄJÄNIMI SALASANA

  Korvaa arvot 'KÄYTTÄJÄNIMI' ja 'YOUR SALASANA' Windows-järjestelmänvalvojan tilisi käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Tämän sekvenssin avulla voit määrittää Tiedostoselain verkkokansio, kuten asema "f". Tallenna juuri luomasi tiedosto ja lisää .bat-tunniste.

  Mitä menetelmiä sinun tulee noudattaa erätiedostojen suorittamisessa?

  Menetelmät, joita sinun tulee noudattaa suorita erätiedostot ne sisältävät yksinkertaisen suorituksen ja edistyneen suoritustyypin. Yksinkertainen suoritus vaatii vain yhden askeleen aktivoi sekvenssi kun suoritat edistynyttä tyyppiä, siihen sisältyy komentokehotteen käyttö.

  yksinkertainen toteutus

  Kun olet luonut erätiedoston, sinun on suoritettava se yhden tai useamman tehtävän suorittamiseksi määrittämiesi komentosarjojen mukaan. The komentotiedoston yksinkertainen suoritus se on perus: sinun tarvitsee vain kaksoisnapsauttaa tiedostoa ja tämä riittää komentoihin, jotka se on suoritettava.

  Edistyneen tyypin suoritus

  Kehittyneen tyyppisten erätiedostojen suorittamiseksi sinun on avattava Windows-pääte järjestelmänvalvojatilassa ja kirjoitettava komento C:PATHTOFOLDERBATCH-NAME.bat. Korvaa 'PATHTOFOLDER' polulla, jolla pääset erätiedostoon, ja 'BATCH-NAME.bat' nimellä ja tiedostosi laajennus.

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Go up