Kuinka luoda kalenteri Excelissä

Vaiheittainen opas henkilökohtaisen kalenterin luomiseen kuluvalle vuodelle Office Excelillä

Kaikkien päivittäisten sitoumusten, joita on käsiteltävä töissä ja kotona, tapaamisten, tapaamisten, muistutusten määräajoista ja tehtävistä projekteista, on vaikea pysyä perässä ja muistaa kaikkea unohtamatta jotain.

Näissä tapauksissa avuksi tulee vanha kunnon kalenteri, johon voimme merkitä kaikki nykyiset ja tulevat sitoumuksemme, jotta mikään ei unohdu.

Jotta kaikki olisi nykyaikaisempaa ja käytännöllisempää tässä oppaassa, näytämme sinulle kuinka luoda mukautettu kalenteri Excelissäjotta voimme merkitä kaikki ajanvarauksemme sähköisesti ja ottaa kalenterin mukaan minne tahansa, välttäen tapaamisen tai määräajan unohtamista.

Oppaan lopussa näytämme myös, kuinka voit ladata käyttövalmiita kalentereita (niille, joilla on todella kiire).

1) Luo yksinkertainen kalenteri Excelissä

Helpoin tapa tehdä kalenteri Excelissä sisältää valmiiden mallien käytönjoten sinun ei tarvitse tuhlata aikaa mallien ja kalenteritaulukoiden luomiseen.

Jatka avaamalla Excelin tietokoneellamme, paina -painiketta Muut mallit etusivulla ja kirjoita Kalenterit tekstikentässä Etsi malleja verkosta.
Haun jälkeen aukeavat kaikki Excelissä käytettävät kalenterit: valitsemme tarpeisiimme parhaiten sopivan kalenterin tyylin, napsauta sitä ladataksesi sen laskentataulukkoon.

Kalenteri luodaan automaattisesti ja tarjoaa ruudun kaikille kuluvan kuukauden päiville. Voit muuttaa kalenterin vuotta ja alkamiskuukautta napsauttamalla vuosisolua lisätäksesi minkä tahansa vuoden ja napsauttamalla sitten aloitussolua lisätäksesi kalenterin alkamiskuukauden. Excel luo täysin automaattisesti kuukauden tarkat päivät ja näyttää taulukkoa selaamalla seuraavat kuukaudet valmiina käyttöön.

Lisää kalenteritapaamisia

Voit lisätä tapaamisen Exelin luomiin kalentereihin kaksoisnapsauttamalla mitä tahansa kalenterin solua ja aloittamalla kalenterin täyttämisen ja syöttämällä tiedot, jotka haluat muistaa.
Jos joudumme syöttämään useamman kuin yhden tapaamisen, palaamme ja lisäämme useamman kuin yhden merkinnän painamalla näppäimistön ALT+ENTER; Jos merkintöjä tulee liikaa eivätkä ne ole enää näkyvissä, voimme myös suurentaa Excel-riviä kaksoisnapsauttamalla sen rivin alapalkkia, johon kirjoitimme, jotta se on aina näkyvissä.

Muut Exceliin sisältyvät kalenterit käyttäytyvät hieman eri tavalla (esim. jokaiselle kuukaudelle on laskentataulukko ja joudumme ilmoittamaan alkamiskuukauden ja vuoden erikseen sekä ilmoittamaan viikon alkua muutamalla päivällä), mutta toiminta on hyvin samanlainen kuin yllä on esitetty.

2) Luo mukautettu kalenteri Excelissä

Jos Excelin tarjoamat mallit eivät vakuuta meitä, voimme myös luoda oman kalenterin Exceliin, vaikka aikaa ja omistautumista tarvitaankin.

Avaamme Excelin, valitsemme Tyhjä työkirja, avataksemme tyhjän laskentataulukon, johon luomme henkilökohtaisen kalenterimme. Napsautamme solua A1, kirjoitamme sen sisään 1/1 ja painamme Lähetetään; jos haluamme aloittaa kalenterin toisesta kuukaudesta, kirjoitamme vastaavan kuukauden numeron (esim 1/2 helmikuuta, 1/3 maaliskuulle jne.).

Jos haluat luoda kalentereita tietylle vuodelle, meidän on kirjoitettava 1.1.2020 (tammikuun 2020 luomiseksi). Näemme välittömästi solumuodon muuttuvan, mikä näyttää valitun kuukauden; Jotta kalenteri olisi vieläkin tarkempi, napsauta hiiren kakkospainikkeella solua, johon lisäsimme tämän arvon, vie meidät Solumuotovarmistetaan, että olemme välilehdessä Määrä sitten valitsemme luokan Henkilökohtainen ja aseta se kenttään Kaveriarvo mmmm aaaa.

Napsautetaan OK jotta muutokset olisivat tehokkaita. Kalenterimme alun luomisen jälkeen valitsemme solun, valitsemme täyttövärin ja suurennamme fonttia hieman, jotta se on selvästi näkyvissä (löydämme yläpalkista kaiken tarvitsemamme Koti).Kuukauden luomisen jälkeen on aika luoda kaikki päivät, jotka rivitetään sarakkeen alle TO.

Klikkaa laatikkoa A3, ja kirjoita =A1 kopioidaksesi ensimmäiseen soluun syötetyn muodon. Nyt napsautamme sitä hiiren oikealla painikkeella, toistamme jo aiemmin nähdyt vaiheet (Solumuotovarmistetaan, että olemme välilehdessä Määrä sitten valitsemme luokan Henkilökohtainen) ja kentällä Kaverikirjoitetaan tällä kertaa gggg gg mmm.

Mukauta kalenteria

Kun painat OK, näet kuukauden ensimmäisen päivän muodossa, jonka lisäämme siihen =A3+1odotamme päivän luomista ja napsautamme juuri muokkaamamme solun oikeaa alakulmaa (pitäisi olla pieni neliö) ja pitämällä painiketta painettuna siirrymme alas, kunnes kaikki viikonpäivät ovat automaattisesti luotu.

Voimme värittää päivät näkyvämmiksi ja muuttaa vastaavien rivien kokoa, jotta kaikki tapaamiset voidaan sijoittaa mukavammin (jotka järjestetään sarakkeittain riveittäin).
Jos kuukausi ei pääty 31. päivään tai luomme helmikuun kuukauden (jossa voi olla 28 tai 29 päivää), seuraavan kuukauden päivät näkyvät kuun lopussa (jotka ovat jo kyseisessä taulukossa, joten turha ). Poistaaksemme nämä tarpeettomat tiedot, tyhjennämme solun sisällön A31, A32 Ja A33 ja lisää jokaiseen niistä seuraavat kaavat:

 • A31 kirjoitamme =JOS(KUUKAUSI(A30+1)=KUUKAUSI(A1);A30+1;"")
 • A32 kirjoitamme =JOS(KUUKAUSI(A30+2)=KUUKAUSI(A1);A30+2;"")
 • A33 kirjoitamme =JOS(KUUKAUSI(A30+3)=KUUKAUSI(A1);A30+3;"")

Tällä tavalla, kun luomme kuukauden, siihen kuulumattomat päivät jätetään huomioimatta, jolloin saadaan yksi arkki, joka sisältää kaikki kyseisen kuukauden todelliset päivät.
Suosittelemme luomaan jokaiselle kuukaudelle uuden arkin napsauttamalla alla olevaa symbolia + (Uusi arkki). Meidän ei tarvitse edes toistaa kaikkia vaiheita lisätäksemme sen oikein: kopioimme sarakkeen sisällön TO (napsauta saraketta hiiren kakkospainikkeella TO ja painamme Kopio), siirrytään uuteen taulukkoon ja käytä painiketta Liitä uudessa sarakkeessa TO.

Kuukauden luomiseksi meidän tarvitsee vain muokata ensimmäistä solua (esim A1), kirjoittamalla sen kuukauden arvon, jonka aiot lisätä (esimerkiksi (01/02/2019, 01/03/2019 jne.).

3) Käytä LibreOffice Calcia kalentereihin

Päällä LibreOffice ja Calcilla (Excl:n ilmainen vastine) voimme varmistaa, että kaikki edellisessä luvussa nähdyt vaiheet toimivat samalla tavalla.

Siksi, jos käytämme Calcia laskentataulukoihin, seuraa edellisessä luvussa näkyviä vaiheita (erittäin harvat yksityiskohdat muuttuvat) luodaksesi henkilökohtaisen kalenterisi kuluttamatta yhtään euroa.

Lisätietoja voimme lukea oppaistamme osoitteessa LibreOfficen parhaat ominaisuudet verrattuna Microsoft Officeen ja edelleen LibreOffice Calc -ominaisuudet ja -työkalut.

4) Lataa Excel-kalentereita verkosta

Tässä oppaassa olemme näyttäneet sinulle, kuinka voit luoda kätevän tapaamiskalenterin Officen tarjoamien mallipohjien avulla ja näytämme sinulle myös tarvittavat vaiheet oman kalenterin luomiseen, jotta voit hallita paremmin kaikkea elämääsi liittyvää.

Jos haluamme ladata muita kalenterimalleja Exceliin ja muihin toimistoohjelmiin, voimme tarkistaa materiaalin seuraavilta sivustoilta:

Jos sen sijaan haluamme Navigaweb-kalenterin, voimme aina lukea oppaan Lataa kompakti taskukokoinen kalenteri Excel- tai PDF-muodossa.

Johtopäätökset

Excelin kalentereita on varmasti erittäin kätevä hallita ja täyttääkoska voimme lisätä tapaamisen tai tapahtuman jokaiseen soluun, mukauttaa myös niiden tapahtumien väriä, joihin on jo osallistunut, tai määrittää värin kullekin tapahtumalle.

Käyttövalmiit mallit ovat yksinkertaisia ​​ja tehokkaita kaikissa skenaarioissamutta jos haluamme luoda erittäin hienostuneita kalentereita, riittää, että luot oman kalenterin itse tai muokkaat ulkopuolisten sivustojen tarjoamia malleja (kuten yllä olevia).

Löydät muita ladattavia kalentereita lukemalla oppaamme Word-, Excel- tai PDF-kalenterimallit.

Jos sen sijaan haluamme käyttövalmiin kalenterin, joka on nopea ja helppo tarkastella, pyydämme sinua lataamaan Navigaweb-kalenterin, joka on saatavilla artikkelissamme Kalenteri ladata, tulostaa ja luoda PDF- tai Excel-muodossa, pienikokoinen ja taskukokoinen (Päivitamme sen joka vuosi, joten ole valmis lataamaan kopio uudenvuodenaaton jälkeen!).

Niille, jotka haluavat kalenterin näkyvän tietokoneen työpöydällä tai käyttävät ohjelmaa, joka toimii myös henkilökohtaisena päiväkirjana, suosittelemme lukemaan oppaamme Kalenteri tietokoneen työpöydän näytöllä ja ai Parhaat kalenteri- ja agenda-ohjelmat PC:lle ilmaiseksi ja italiaksi.

Indeksi
 1. 1) Luo yksinkertainen kalenteri Excelissä
  1. Lisää kalenteritapaamisia
 2. 2) Luo mukautettu kalenteri Excelissä
  1. Mukauta kalenteria
 3. 3) Käytä LibreOffice Calcia kalentereihin
 4. 4) Lataa Excel-kalentereita verkosta
  1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up