Kuinka luoda käynnistettävä Windows 10 USB-levy

29. heinäkuuta 2015 lähtien Windows 10 on aloittanut suuren julkaisunsa, minkä jälkeen joukko Windows 7- ja 8-käyttäjiä vain odottaa päivitysilmoituksen ilmestymistä heidän ilmaisinalueelleen. Jos olet kyllästynyt odottamaan automaattista latausta ja päivitystä, voit aina mennä ja luoda oman Windows 10 -käynnistyslevykkeen USB-levylle.

Tämä tietysti jättää kysymyksen miten, mutta sitä varten me olemme täällä, eikö niin?

Indeksi
  1. Käynnistyslevyn asennustyökalun hankkiminen
  2. Asennus

Käynnistyslevyn asennustyökalun hankkiminen

Klikkaus tässä Siirry Microsoftin verkkosivustolle, josta voit ladata Windows 10 -lataus-/asennustyökalun. Muista valita arkkitehtuuria (32-bittinen tai 64-bittinen), jossa käyttämäsi järjestelmä on käytössä.

Tarkistaaksesi, mitä arkkitehtuuria käytät, avaa Käynnistä, napsauta hiiren kakkospainikkeella "Tietokone" ja valitse "Ominaisuudet". Seuraavalla näytöllä "Järjestelmä"-kohdassa näet "Järjestelmätyyppi" 32- tai 64-bittinen (Windows 8 käyttäjille: avaa aloitusnäyttö ja kirjoita "Katso, onko sinulla 32- vai 64-bittinen Windows-versio.").

Asennus

Kun Windows 10 -lataustyökalu on ladannut, avaa se ja aloita asennusohjelman läpikulku. Ennen etenemistävarmista, että sinulla on USB-tikku, jossa on yli 3 Gt tallennustilaa Windows 10:n asentamista varten ja että kaikki kyseisellä muistitikulla olevat tärkeät tiedot on varmuuskopioitu, koska ne pyyhitään tässä prosessissa.

"Päivitä tämä tietokone nyt" käynnistää Windows 10 -latauksen ja antaa sinun päivittää nykyisen tietokoneesi Windows 10:ksi. Jos haluat luoda puhtaan asennusmedian tälle tai toiselle koneelle, valitse "Luo asennusmedia toiselle tietokoneelle".

Valitse Kieli-kohdasta haluamasi kieli.

"Painos" riippuu monista tekijöistä. Jos käytät normaalia Windowsia, sinun tulee pysyä Home-tilassa. Jos käytät Windows 7/8 Professionalia, valitse Windows 10 Pro. Jos tämä on täysin uusi tietokone, jossa ei ole aiempaa Windows-asennusta, valitse se versio, josta olet valmis maksamaan.

"Arkkitehtuuri" tarjoaa 32-bittisen, 64-bittisen tai molemmat. 32- ja 64-bittinen tallennustila vaatii vähintään 3 Gt USB-asemalla, kun taas molemmat versiot muistitikulla vaativat vähintään 6 Gt. Valitse tämä sen järjestelmän arkkitehtuurin perusteella, johon aiot asentaa sen.

"USB-muistitikku" asentaa asianmukaiset tiedostot flash-asemaan. Lataamalla iso-tiedoston voit polttaa järjestelmäkuvan DVD-levylle, mutta emme tee sitä tässä oppaassa. Jos haluat oppia polttamaan ISO-kuvia levylle, katso Tanmayn opas täältä.

Tässä vaiheessa sinun tulee valita USB-asema, jota haluat käyttää asennuksessa. Varmista, että tunnet USB-tikun asemakirjaimen/taltion nimilapun, tai harkitse vain muistitikut, joita et aio käyttää tämän asennuksen aikana, irrottamista riskin minimoimiseksi.

Nyt sinun on odotettava. Anna lataus- ja asennusohjelman toimia itsenäisesti. Kun se on valmis, sinulla on Windows 10 -käynnistyslevyke, jolta voit asentaa Windows 10:n!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up