Kuinka luoda kotiverkko Windowsilla

Haluammeko, että kaikki talon tietokoneet ovat yhteydessä ja näkyvät verkossa? Katsotaanpa, miten se tehdään Windowsin kanssa

Tiedostojen siirtäminen tietokoneesta toiseen voi tuntua todella epämukavalta, varsinkin jos meidän on noudettava USB-tikku tai ulkoinen kiintolevy joka kerta, jotta voimme tehdä siirron. Sen sijaan, että olisimme hulluksi ulkoisten laitteiden kanssa, voimme varmistaa, että eri Windows-tietokoneet näkevät toisensa hyödyntämällä suoraan talossa olevaa kotiverkkoa.

Tässä oppaassa näytämme sinulle kuinka luoda kotiverkko Windowsilla ja tee samassa verkossa olevat tietokoneet näkyväksi (jopa Wi-Fi-yhteydellä), jotta voit käyttää tiedostojasi mistä tahansa ja mahdollisesti siirtää niitä ilman massamuistia. Oppaan lopussa näytämme myös, kuinka voit jakaa verkkotulostimen, jotta voit lisätä tämän tärkeän laitteen kotiverkkoosi ja tulostaa ilman ongelmia miltä tahansa tietokoneelta.

Ohjeessa viitataan Windows 11 käyttöjärjestelmä mutta sitä voidaan myös helposti käyttää uudelleen Windows 10:n ja aiempien versioiden kanssa, koska vaiheet ovat hyvin samankaltaisia ​​kaikissa versioissa.

1) Tee verkossa olevat tietokoneet näkyväksi

Ensimmäinen askel on tehdä verkkomme eri tietokoneista näkyväksi toisilleen, jotta meillä on perusta, jolta kotiverkkoa luotaessa lähdetään liikkeelle.
Jatka käynnistämällä kaikki verkossa olevat Windows-tietokoneet (joka on yhdistetty sekä Ethernet-kaapelilla että Wi-Fi-yhteydellä kotimodeemiin), avaa Käynnistä-valikko vasemmassa alakulmassa ja kirjoita Edistynyt jakaminenvarmistamalla, että valitset samannimisen Ohjauspaneelin kohteen, jonka näemme näkyvän luettelon yläosassa.
Uusi ikkuna avautuu, jossa meidän on valittava oikea profiili käyttämämme verkon perusteella.
Tätä opasta varten mennään profiiliin Yksityinen ja äänien mahdollistaminen Ota verkon etsintä käyttöön, Ota käyttöön verkkoon kytkettyjen laitteiden automaattinen määritys ja ääni Ota tiedostojen ja tulostimen jakaminen käyttöön.

Pöytätietokoneissa avaamme myös profiilin Kaikki verkot ja otamme äänen käyttöön Ota jakaminen käyttöön, jotta kuka tahansa, jolla on verkkoyhteys, voi lukea ja kirjoittaa julkisen kansion tiedostoja; jos määritämme kannettavaa tietokonetta, on parasta olla aktivoimatta tätä kohdetta.
Vahvista kaikki muutokset napsauttamalla alareunassa olevaa kohdetta Tallenna muutokset.

2) Siirrä laitteet yksityiseen verkkoon

Parhaan tuloksen saavuttamiseksi meidän on siirrettävä verkko, johon olemme yhteydessä profiilissa olevalla PC:llä Yksityinen, jotta se näkyy kaikille muille laitteille. Tämän muutoksen tekemiseksi napsautamme hiiren kakkospainikkeella verkkokuvaketta (oikeassa alakulmassa), avaamme kohteen Verkko- ja Internet-asetukset (tai Asetukset Avaa yhteys ja Internet) ja napsauta kohdetta Omaisuus (tai Muokkaa yhteyden ominaisuuksia).
Muista valita painike avautuvassa ikkunassa Yksityinenjotta verkko siirretään oikeaan profiiliin.

Windows 7:ssä ja Windows 8.1:ssä voimme saavuttaa saman tuloksen avaamalla tutkimusmatkailija ja vie meidät sivuvalikkoon Netto; jos olemme verkossa profiililla Julkinenpieni keltainen merkkijono ilmestyy ikkunan yläosaan. Napsauta sitä siirtääksesi tietokoneen profiiliin Yksityinen.

Toistamme vaiheet kaikilla hallussamme olevilla tietokoneilla, jotta ne ovat valmiita jakamista varten; Tietokoneiden pitäisi olla jo näkyvissä avaamalla Windowsin Resurssienhallinta ja viemällä meidät sivuvalikkoon Netto (osio Tietokone).

3) Jaa tiedostoja nopeasti verkossa

Jos emme halua tuhlata liikaa aikaa tiedostojen jakamiseen verkossa, suosittelemme, että hyödynnät julkiset kansiot, eli Windowsin luomat kansiot yksinkertaista jakamista varten samassa verkossa; tämän menettelyn jälkeen tiedostot ovat heti käytettävissä verkossa ilman, että sinun tarvitsee määrittää mitään muuta.

Avaamme julkiset kansiot Tiedostonhallinta tietokoneellamme painamme osoitepalkin yläosassa ja kirjoitamme C:\Käyttäjät\Julkinenjotta voit tarkastella julkisia kansioita.
Kopioimme niihin tiedostot, jotka haluamme jakaa kotiverkon sisällä, jotta muut tietokoneet voivat käyttää niitä ilman ongelmia.

Uusimmissa Windows-versioissa kansio Käyttäjät on jaettu erikoisluvat: jos verkossa olevat tietokoneet käyttävät samaa Microsoft-tiliä, ne voivat tarkastella jaettuja kansioita ilman ongelmia ja ilman salasanaa.
Tämä on suuri etu kaikille niille, jotka käyttävät useita tietokoneita, joissa on jo jakamiseen käytetty tili, koska kansiot ovat heti käytettävissä. asiat muuttuvat monimutkaisiksi, jos kotiverkossa on erilaisia ​​tilejä (sekä paikallisia että Microsoftia), joihin meillä ei ole valtuustietoja.

Tässä erityistapauksessa on parasta luoda erityinen tili osakkeille ja vain julkiset kansiot näkyvät kaikillejolloin vältetään yksityisten tilin tunnistetietojen jakaminen.

4) Jakaminen suojatulla julkisella tilillä

Luodaksemme suojatun julkisen kansion jaon, joka on käytettävissä mistä tahansa verkon tietokoneesta (riippumatta tietokoneissa käytetystä tilistä), avaamme Käynnistä-valikon ja etsi Komentokehotenapsauta sitä hiiren oikealla painikkeella ja paina ylös Suorita järjestelmänvalvojana. Kirjoita avautuvaan ikkunaan seuraava komento:

net share

nähdäksesi kaikki aktiiviset jaet tietokoneellasi. Meidän tehtäväämme varten meidän on poistettava osuus a C:\Käyttäjät ja sen sisällä olevat kansiot komennolla:

net share C:\Users /delete

Painamme Y- ja Enter-näppäintä, jotta muutokset tulevat voimaan; tarvittaessa käynnistämme komennon uudelleen, jotta myös kansio ei ole käytettävissä C:\Käyttäjät\Julkinen (jonka määritämme parametriemme avulla).

Luo käyttäjä jakamista varten

Nyt kun olemme poistaneet kaikki järjestelmäosuudet Luodaan heti paikallinen tili osakkeillevie meidät sovellukseen asetuksetpainamalla kohdetta Tilitnapsauttamalla Perhe ja muut käyttäjät ja lopuksi painaa Lisää tili esillä kohteen vieressä Lisää toinen käyttäjä.
Napsauta avautuvassa uudessa ikkunassa Minulla ei ole tämän henkilön kirjautumistietojanapsautamme Lisää käyttäjä ilman Microsoft-tiliäkirjoitetaan nimi paikalliselle tilille (se on hyvä Jaettu), valitse yksinkertainen mutta vahva salasana, täytä turvakysymykset ja paina Kun olet lisätäksesi tilin.

Jaa suojattuja julkisia kansioita

Avaamme tämän tilin luomisen jälkeen Tiedostonhallintamennään polulle C:\Käyttäjät\napsauta kansiota hiiren kakkospainikkeella Julkaistajatkamme Omaisuussiirrytään välilehteen Jakaminen ja jatkamme Edistynyt jakaminen.
Tarkistamme kohteen uudessa ikkunassa Jaa kansiopaina alas Käyttöoikeudet ja varmistetaan, että se on siellä Kaikki valtuutettuna käyttäjänä; jos tämä käyttäjä ei ole paikalla, poistamme läsnä olevat (valitsemalla ne yksi kerrallaan ja painamalla Poista), paina lisätäkirjoittamalla Kaikki osoitetussa kentässä ja paina Tarkista nimet virheiden välttämiseksi.

Kun käyttäjä on löydetty Kaikki painamme eteenpäin OK palataksesi edelliseen ikkunaan ja tarkistamalla kaikki sarakkeen alla olevat kohteet Sallia (eli äänet Täydellinen hallinta, Muokata, Lukeminen), jotta julkisiin kansioihin on täysi pääsy. Jos olemme yritysverkostossa, on parasta jättää se rauhaan Lukeminen luvana Kaikkijotta kukaan ei voi lisätä tai muokata siinä olevia tiedostoja.

Nyt kun olemme selvittäneet käyttöoikeudet, paina OK ja OK uudelleen vahvistaaksesi julkisten kansioiden jakamisen.

Käytä julkisia kansioita

Julkiset kansiot näkyvät kaikissa Windows-tietokoneissa, jotka on kytketty verkkoon ja määritetty yksityiseen verkkoon (kuten oppaan alussa näkyy). Avaamme pääsyn siihen Tiedostonhallinta tai avaamme Tämä PC jossain toisessa tietokoneessa, siirrytään Verkko-valikkoon (joka on vasemmalla), paina julkiset kansiot luoneen tietokoneen nimeä ja kirjoita jaetun tilin käyttöoikeustiedot käyttämällä kohdassa luotua nimeä ja salasanaa. edellinen luku.
Mukavuuden vuoksi voimme myös tarkistaa kohteen Tallenna tunnistetiedotjotta voit käyttää kansioita tulevaisuudessa ilman, että sinun tarvitsee syöttää tunnistetietojasi uudelleen.

Noudattamalla tätä yksinkertaista menettelyä saamme sen heti pääsy jaettuihin julkisiin kansioihin ilman, että sinun tarvitsee antaa Microsoftin tunnistetietoja tai jakamisen antaneen tietokoneen paikallisen tilin kirjautumistietoja: erittäin tehokas turvatoimi kaikissa skenaarioissa, joissa tiedostot ja kansiot jaetaan verkon kautta.

5) Jaa verkkotulostin

Haluammeko tulostaa kaikista tietokoneista ilman, että meidän tarvitsee asentaa tulostukseen tarvittavia ohjaimia kuhunkin niistä? Onko meillä USB-tulostin kytkettynä vain yhteen tietokoneeseen? Näissä tapauksissa se voi olla erittäin hyödyllistä jakaa tulostin verkon kauttajotta muut verkon tietokoneet voivat tulostaa ilman ongelmia.

Jos haluat jakaa tulostimen Windowsissa, avaa Käynnistä-valikko ja kirjoita Tulostimet ja skannerit, avaa yläreunaan ilmestyvä valikkokohta. Valitse avautuvasta ikkunasta tietokoneessa jo oleva tulostin (konfiguroitu ohjaimilla, kytketty ja päällä) ja napsauta kohdetta Hallitsejotta voimme saada meidät valikkoon Tulostimen ominaisuudet -> Jakaminen.
Otamme käyttöön kohteen valintamerkin Jaa tulostin ja anna tulostimelle nimi ja varmista, että kohde jätetään valittuna Renderöi tulostustöitä asiakastietokoneissa.

Jos meillä on useita Windows-versioita verkon eri tietokoneissa, napsautamme Lisäajurit pystyä asentamaan kaikki tulostukseen tarvittavat ohjaimet.

Kun olet jakanut tulostimen verkossa, vie meidät muihin tietokoneisiin ja avaa Tiedostonhallinta tai Tämä PCsiirry valikkoon Netto ja napsauta jaettuna näkyvää tulostinta (vaihtoehtoisesti napsautamme sen tietokoneen nimeä, jossa tulostin sijaitsee, ja napsautamme sitä).

Johtopäätökset

Hyvän kotiverkon luominen, jossa voit jakaa tiedostoja, on kaiken kaikkiaan hyvin yksinkertaista, mutta meidän on noudatettava erittäin tarkkoja vaiheita saadaksemme maksimaaliset tulokset mahdollisimman pienellä vaivalla. Kotiverkon luomiseksi siirrämme kaikki hallussamme olevat tietokoneet yksityiseen verkkoon, muokkaamme lisäjakamisasetuksia, luomme tarvittaessa jaetuille käyttäjille, jaamme julkiset kansiot ja tallennamme niiden sisällä olevat tiedostot kaikkien muiden verkkoon. tietokoneita.

Saat lisätietoja lukemalla oppaamme kuinka hallita jaetun kansion käyttöoikeuksia Windowsissa ja miten Yhdistä tietokoneet etäältä ja ohjaa niitä VPN:n kautta.

Indeksi
 1. 1) Tee verkossa olevat tietokoneet näkyväksi
 2. 2) Siirrä laitteet yksityiseen verkkoon
 3. 3) Jaa tiedostoja nopeasti verkossa
 4. 4) Jakaminen suojatulla julkisella tilillä
  1. Luo käyttäjä jakamista varten
  2. Jaa suojattuja julkisia kansioita
  3. Käytä julkisia kansioita
 5. 5) Jaa verkkotulostin
  1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up