Kuinka luoda laadukas TV-kotiteatterijärjestelmä

Kätevämpiä järjestelmiä laadukkaan kotiteatterijärjestelmän luomiseen kotona ja Internet-yhteytetyn älytelevision hyödyntämiseen

Nykyään on paljon helpompaa katsoa elokuvia tai muodostaa yhteyden suoratoistosivustoihin televisiosta, myös älykkäiden ominaisuuksien ansiosta, jotka on integroitu käytännössä kaikkiin nykyaikaisiin televisioihin, joissa on Internet-yhteys.

Maksimaalinen äänen ja videon laatu voidaan saavuttaa vain a kotiteatterijärjestelmä (kutsutaan myös kotiteatteri), jotta voit hyödyntää nykyaikaisten elokuvien ääntä ja saada maksimaalisen visuaalisen suorituskyvyn 4K HDR -elokuvilla.

Sen sijaan, että kuluttaisit rahaa kalliisiin järjestelmiin, katsotaan yhdessä, miten Luo kotiteatterijärjestelmä kaikilla ominaisuuksillajoten voit katsoa mitä tahansa multimediavideota verkossa tai aloittaa minkä tahansa elokuvan tai TV-sarjan digitaalisessa muodossa.

Käytä HDMI-äänenkooderia

Luodaksemme hyvän päivitettävän ja pitkäikäisen kotiteatterijärjestelmän meidän on tehtävä luoda mukautettu järjestelmä pystyy erottamaan äänen videosta ja varustettu tuella innovatiivisille teknologioille, kuten HDMI ARC tai HDMI e-ARC.

Ensimmäinen järjestelmässä käytettävä komponentti on epäilemättä a HDMI audio dekooderikäytännöllisesti katsoen korvaamaton laite jokaiselle korkealaatuisen elokuvan ystävälle.
Tämä laite on kotiteatterijärjestelmän sydän ja mahdollistaa sen erota äänivirta videovirrasta personoidusta lähteestä: voimme näin vaihtaa äänikaiuttimet tai televisiota ilman ongelmia ja olla varmoja siitä, että pystymme aina toistamaan multimediasisältömme parhaalla mahdollisella laadulla.

Laitteen käyttö on yksinkertaista: liitä se pistorasiaan, liitä kelvollinen multimedialähde porttiin HDMI läsnä osiossa INPUT (esimerkiksi Fire TV Stick, josta puhumme myöhemmin), valitsemme 5.1-äänijärjestelmän (liitettäviksi osion eri pistorasioihin OUTPUT ja lopuksi yhdistämme television porttiin HDMI (ARC).

5.1 audiojärjestelmä

5.1-äänijärjestelmät ovat yleensä kalliita, mutta onneksi HDMI-äänidekooderin käyttö mahdollistaa HDMI- ja HDMI ARC -mallien (erittäin kalliiden) välttämisen, koska tämä toiminto on saatavissa edellisessä luvussa nähdystä laitteesta.

Halvin järjestelmä, jonka voimme yhdistää HDMI-dekooderiin, onAUNA Areal 525 DG.
Tämän järjestelmän ostamisen jälkeen meidän tarvitsee vain kytkeä pistorasiat DVD-ÄÄNITULO vastaaviin pistorasiaan OUTPUT HDMI-dekooderista 6 koaksiaalikaapelia oikean pituinen.

Kytkennän jälkeen kytkemme järjestelmän eri kaiuttimet liitäntöihin ÄÄNEN ULOSTULO vahvistimen takana.

Multimedialähde

Nyt kun räätälöity TV-kotiteatterijärjestelmä on valmis, meidän on vain valittava multimedialähde, jota käytetään tuottamaan suuritehoista ääntä luomaan järjestelmään ja katsomaan samalla videota suoraan televisiosta.

Amazon Fire TV Stick

Paras multimedialähde, jonka voimme yhdistää, onAmazon Fire TV Stickdongle, jossa on todellinen integroitu käyttöjärjestelmä, johon voimme asentaa kaikki tarvitsemamme sovellukset, jotta voimme ohjata niitä asianmukaisella kaukosäätimellä.
Keskittymällä tähän laitteeseen saamme tuen kaikille tunnetuimmille sovelluksille (Netflix, Amazon Prime Video, NOW, Disney+ ja Mediaset Play) ja voimme hyödyntää kunnolla vähän aikaa sitten luotua 5.1-järjestelmää ohjaten äänen automaattisesti muualle. sovelluksesta tai järjestelmässä toistetusta videosta.

Fire TV Stick on liitettävä porttiin HDMI läsnä osiossa INPUT HDMI-dekooderista. Jos olemme kiinnostuneita tästä ratkaisusta, voimme lukea omamme Opas Amazon Fire TV Stickiin, jossa on temppuja, sovelluksia ja piilotettuja ominaisuuksia.

2) Chromecast

Chromecast on pätevä vaihtoehto Fire TV Stickille, kun otetaan huomioon myös sen helppous yhdistäminen puhelimen kanssa. uusin malli on Chromecast with Google TV.
Käyttääksemme tätä laitetta meidän tarvitsee vain liittää se pistorasiaan HDMI TULO dekooderissa, liitä dekooderi televisioon ja käytä oikeaa videotuloa nähdäksesi Chromecastin sisällön.

Voimme syventää keskustelua, voimme lukea oppaamme millä Chromecastilla ostaa.

3) Raspberry Pi

Vaihtoehtona Fire TV:lle ja Chromecastille voimme käyttää Raspberry Pi.
Raspberry Pi on todellinen tietokone erittäin edulliseen hintaan, jota myydään ilman koteloa, ilman näppäimistöä, ilman kiintolevyä, ilman hiirtä ja ilman näyttöä, joten sopii niille, jotka haluavat kehittää, mutta jota voidaan käyttää pienenä multimediatietokoneena jos välttämätöntä . Tälle pienelle PC:lle voimme asentaa Linuxin, yhdistää näytön ja näppäimistön sekä asettaa SD-kortin. Yksikkö on pieni ja voidaan liittää HDMI:n kautta suoraan dekooderiin.

Multimediaohjelmisto voidaan asentaa Raspberryen Osmcliitä ulkoinen kiintolevy USB-porttiin tai SD-kortti, liitä se Internetiin Ethernet-kaapelilla tai Wi-Fi-yhteydellä, liitä näppäimistö ja hiiri alkukokoonpanoa varten ja katso kaikki televisiosta.

Ohjelma on myös erinomainen LibreLec johon voit lisätä kaikki laajennukset katsoaksesi Kodin tukemia suoratoistovideoita. Toisesta artikkelista löydämme täydellisen oppaan kaikkine yksityiskohtineen kuinka käyttää Raspberryä tietokoneelta tai Mediacenteristä televisiossa.

4) Apple TV

Apple TV se voisi olla täydellinen laite, jos meillä on kotona vain Apple-laitteita ja etsimme jotain, joka tukee useimpia palveluita ja toimii hyvin AirPlayn kanssa, joka on integroitu kaikkiin Apple-laitteisiin.
Apple TV:hen voimme asentaa iPhonessa ja iPadissa jo nähtyjä multimediasovelluksia, joista yksi on Plex. paras mediakeskusohjelmisto.

5) Kannettava tietokone

Kuten olemme jo nähneet, voimme liitä tietokone televisioon eri tavoin, tässä tapauksessa voimme kytkeä vanhan edelleen toimivan kannettavan tietokoneen dekooderin tuloon saadaksesi kaiken irti kaikista multimediaohjelmista ja verkkoselaimesta katsoaksesi videoita Internetissä.
Korkean tason multimediaaseman tekemiseen television lähelle säilytettäväksi voimme käyttää myös vanhaa kannettavaa, joka on varustettu HDMI-ulostuloilla ja joka on tarpeeksi tehokas tukemaan HD-videoiden katselua (neliydinsuoritin ja 4 Gt RAM-muistia).

Ihanteellinen on pieni kannettava ilman tuuletinta, joka ei vie paljon tilaa, maksaa vähän ja on varustettu WiFillä, USB-porteilla ja HDMI-portilla.

Kannettavassa tietokoneessa voimme jättää Windowsin ja asentaa yhden niistä Media Center -ohjelmat kuten Kodi, MythTV tai Plex. Paremman ratkaisun voi saada Linux Live -jakelulla, joka käynnistetään USB-tikulla (siis ilman asennusta Windowsin sijaan, katso kuinka luodaan Linux Live USB-tikku käytettäväksi millä tahansa tietokoneella).

Valinta on Librelec, optimoitu versio Kodista, käyttöjärjestelmästä, joka käynnistyy 10 sekunnissa, kevyt ja täydellinen tähän tarkoitukseen. Kun Openelec on asennettu USB-tikulle ja käynnistynyt kannettavan tietokoneen käynnistyessä, siirryt välittömästi multimediakonsoliin, jossa voit selata Internetin suoratoistosivustoja tai selata tietokoneelle tallennettujen elokuvien nimiä.

Johtopäätökset

Kun käytämme alle 350 euroa, olemme luoneet todella tehokkaan 5.1-järjestelmänjossa on HDMI-dekooderi, joka erottaa äänen videosta ja valitse ajoittain paras järjestelmä multimediasisällön toistamiseen 4K UHD HDR -muodossa.

Paras yhdistelmä on dekooderiin kytketty Fire TV Stick, mutta voimme hyödyntää myös muita multimedialaitteita, kuten Chromecast, Apple TV, Raspberry Pi tai tähän tarkoitukseen optimoitu kannettava tietokone.

Saadaksesi lisätietoja, voimme lukea myös oppaitamme Paranna television ääntä Soundbarilla ja miten saat parhaan äänenlaadun elokuvissa ja televisiossa.

Indeksi
 1. Käytä HDMI-äänenkooderia
 2. 5.1 audiojärjestelmä
 3. Multimedialähde
  1. Amazon Fire TV Stick
  2. 2) Chromecast
  3. 3) Raspberry Pi
  4. 4) Apple TV
  5. 5) Kannettava tietokone
  6. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up