Kuinka luoda oma pilvi NextCloudin ja Ubuntun avulla

Oletko koskaan halunnut oman yksityisen Dropbox-tiedostosi, jonka avulla voit hallita ja jakaa tiedostoja verkossa, mutta ilman, että kukaan yritys kertoo sinulle datarajoista, kaistanleveyden rajoituksista tai jopa poistaa tietyt tiedostotyypit käytöstä? Hyviä uutisia! Tämä unelma voi helposti toteutua Nextcloud-nimellä tunnetun ohjelmiston avulla.

Tämä ohjelmisto varmistaa, että kuka tahansa palvelimella voi isännöidä ja jakaa tallennustilaa ja että sillä on todella oma pilvi! Tässä oppaassa käymme läpi kaiken, mitä sinun on tiedettävä oman henkilökohtaisen pilvitallennusratkaisun luomiseksi - tarvitsemastasi laitteistosta järjestykseen käyttöjärjestelmään ja jopa asiakkaan synkronointiasetuksiin. Aloitetaanpa!

Merkintä : Nextcloud on Owncloudin haarukka, joka on toinen itse isännöimä Dropbox-klooni.

Laitteisto- ja ohjelmistovaatimukset

Puhutaan parhaista palvelintyypeistä NextCloud-tallennusohjelmiston käyttämän kotipilven määrittämiseen. Ensinnäkin palvelimen tulisi käyttää Ubuntu-palvelimen uusinta versiota (tai ainakin versiota, joka tukee napsautuksia). Miksi Ubuntu-palvelin eikä jotain Redhatia tai CentOSia? Yksinkertaiset NextCloud-kehittäjät lähettävät tällä hetkellä pikapaketin uusimmalla NextCloud-ohjelmistolla, mitä nämä muut käyttöjärjestelmät eivät tarjoa.

Lisäksi NextCloud, kun se asennetaan muilla tavoin, kestää kauan, eikä sitä ole kovin helppo käyttää. Snap-version asennuksessa vaaditaan nolla-kokoonpano ja kaikki toimii melko hyvin.

Kehittäjät ovat aiemmin sanoneet, että NextCloudia on vaikea päivittää luotettaessa sulautettuihin arkistoihin tai jakeluihin. Ubuntun snap-tekniikka antaa heille mahdollisuuden saada uusimmat tietoturvapäivitykset mahdollisimman pian ehdoin.

Täydelliset laitteistot pilviratkaisun rakentamiseen:

 • Mikä tahansa käytetty tai vanhempi (tai parempi) DDR2-aikakauden 64-bittinen tietokone / kannettava tietokone, joka voi pysyä päällä 24/7

 • .

 • Raspberry Pi 2 tai 3, joka voi käyttää Ubuntu Snappy Core -sovellusta

 • Mikä tahansa koti- tai yrityspalvelin

Tee valmistelut

Käyttäjien on luotava USB-kuva Ubuntu-palvelimen uusimman version asentamiseksi. Lataa ISO-levykuva osoitteesta Tämä sivu .

Raspberry Pi 2/3 käyttäjää

Pi ei tällä hetkellä käytä perinteistä versiota Ubuntu-palvelimesta. Sen sijaan käyttäjien on käytettävä Ubuntu Snappy Core -sovellusta. Lataa kuva Tässä. Pura kuva päätelaitteesta:

gunzip -d *.img.xz

Seuraa Ubuntu Wiki aloittaaksesi Snappy Core: n ensimmäisen käynnistyksen. Sinun on rekisteröidyttävä Canonicaliin sähköpostiosoitteella.

Kun levykuva on ladattu, on aika luoda USB (tai SD) -asennusväline. USB / SD Etcher -työkalulla. Luo USB- tai SD-asennus seuraamalla sivulla olevia ohjeita, jos käytät Raspberry Pi 2/3 -laitetta. Se on yksinkertainen kolmivaiheinen prosessi.

Ubuntu-palvelimen asennus

Kytke USB-laite ja määritä laite käynnistymään siitä BIOSin kautta. Joillekin tämä avain voi olla F2 tai DEL. Muille se on Esc. Parempi etsiä ohjekirja varmistaaksesi.

Kun Ubuntu-palvelin on ladattu, valitse oikea kieli kielinäytössä ja paina Enter "Asenna Ubuntu Server" -vaihtoehdossa. Tämä vie käyttäjän läpi valikon, jossa pyydetään näppäimistön asettelua ja maata. Valitse sopivat vaihtoehdot ja siirry seuraavalle sivulle.

Käyttäjiä pyydetään antamaan isäntänimi Ubuntu-palvelimelle. Kirjoita "ubuntu-server", "ubuntu-nextcloud", "Ubuntu" tai jotain vastaavaa. Siirry sitten nuolinäppäimillä Jatka-painikkeeseen ja siirry seuraavalle sivulle painamalla Enter-näppäintä.

Seuraavalla sivulla asennustyökalu pyytää käyttäjää asettamaan tähän käyttäjätunnukseen liittyvän käyttäjänimen ja salasanan. Anna vahva mutta helposti muistettava käyttäjänimi ja salasana ja jatka seuraavalle sivulle valitsemalla Jatka.

Myöhemmin, asennuksen aikana, käyttäjän on kerrottava Ubuntu-palvelimelle, kuinka asennus suoritetaan kiintolevylle. Valitse "Opastettu - käytä koko levyä". Tämän avulla järjestelmä voi määrittää osiot automaattisesti. Manuaalisia säätöjä tai osioita ei tarvita. Kun tämä vaihtoehto on valittu, asennus alkaa.

Pian sen jälkeen, kun Ubuntu-palvelimen alkutiedot on kopioitu järjestelmään, käyttäjien on muutettava asetusta. Kun tämä ominaisuus on käytössä, järjestelmä voi asentaa tietoturvapäivitykset automaattisesti. Valitse "asenna automaattisesti".

Lopuksi tarvitaan joitain paketteja ennen asennuksen päättymistä. Etsi välilyönnistä "LAMP Server" ja valitse se. Valitse myös "OpenSSH-palvelin", jos haluat, että shell-etäkäyttö on valmis. Kun paketit on valittu, asenna ne järjestelmään painamalla Enter-näppäintä.

NextCloud-asennus

Ubuntu Server on asennettu järjestelmään. Nyt saat NextCloudin toimimaan. Asenna ohjelmisto järjestelmään tällä komennolla:

sudo snap asentaa nextcloudin

Kun NextCloud on asennettu, etsi ifconfig-komento palvelimen sisäinen IP-osoite. Siirry puhelimen, tabletin tai tietokoneen verkkoselaimella sisäiseen IP-osoitteeseen ikään kuin se olisi verkkosivusto.

Ohjattu Nextcloud-määritystoiminto avautuu. Tämä ohjattu toiminto pyytää käyttäjää asettamaan järjestelmänvalvojan tilin salasanalla.

NextCloudin käyttäminen

Kun olet luonut järjestelmänvalvojan tilin seuraavaan pilveen, verkkokäyttöliittymä latautuu ja käyttäjällä on täydellinen hallinnollinen hallinta. Kirjaudu Nextcloudiin milloin tahansa siirtymällä (selaimessasi) aiemmin käytettyyn sisäiseen IP-osoitteeseen.

Järjestelmänvalvojan tilitiedostot voidaan ladata suoraan verkosta selaimen kautta (kuten Google Drive, Dropbox ja One Drive). Etkö pidä verkosta? virallinen synkronointiohjelma Linuxille, Macille tai Windowsille. Siellä on myös sovellus Android On ios .

Lähetä tiedostoja

Lataa tiedosto tai hakemisto Nextcloudiin napsauttamalla "+" -kuvaketta ja sitten latauspainiketta.

Uusien käyttäjien luominen

Käyttäjät eivät voi tilata Nextcloudia. Sen sijaan järjestelmänvalvojan on luotava uusi tili. Siirry web-käyttöliittymän oikeaan yläkulmaan ja napsauta "admin". Etsi "Käyttäjät" ja valitse se. Tämä vie sinut käyttäjän hallinta-alueelle.

Määritä uuden käyttäjän käyttäjänimi ja salasana käyttöliittymän avulla. Lisää myös käyttäjä uuteen ryhmään napsauttamalla "+ Lisää ryhmä".

Jos haluat muuttaa tietyn käyttäjän käyttämän tallennustilan määrää, siirry kohtaan "Kiintiö" ja valitse esiasetettu vaihtoehto tai kirjoita tallennuskiintiörajoitus.

Synkronointi

Jos haluat synkronoida, kirjoita paikallinen IP-osoite Nextcloud-synkronointiasiakkaaseen.

Syötä sitten käyttäjänimesi ja salasanasi.

Syötettyjen tietojen avulla Nextcloud-asiakas luo Nextcloud-kansion paikalliselle tietokoneellesi. Laita siihen mitä haluat synkronoida. Synkronointityökalu tunnistaa sen ja lähettää tiedostot.

johtopäätös

Pilvivarastointi on tosiasia nykyaikaisessa elämässä. Jokaisella on Dropbox, Google Drive tai jotain sellaista. Tämän seurauksena suurilla teknologiayrityksillä on suuret palvelimet, jotka pitävät arvokasta ja yksityistä tietoa. Joillekin kompromissi- ja yksityisyysriski ovat hyviä. He uskovat, että Dropbox jne. On luotettava ja monipuolinen, ja he ovat halukkaita ottamaan riskin.

Nextcloud ei ole tarkoitettu tämän tyyppisille ihmisille. Tämä ohjelmisto on tarkoitettu niille, jotka näkevät pilvitallennuksen edut, mutta haluavat hallita tietojaan täysin. Toivon, että tämän oppaan avulla yhä useammat ihmiset ottavat Nextcloudin käyttöön ja vapautuvat omistetuista pilvivarastopalveluista.

Isännöitkö omaa pilviratkaisua? Miksi tai miksi ei? Kerro meille alla!

Kuva:Christine und Hagen Graf

Indeksi
 1. Laitteisto- ja ohjelmistovaatimukset
 2. Tee valmistelut
  1. Raspberry Pi 2/3 käyttäjää
 3. Ubuntu-palvelimen asennus
 4. NextCloud-asennus
 5. NextCloudin käyttäminen
  1. Lähetä tiedostoja
  2. Uusien käyttäjien luominen
  3. Synkronointi
 6. johtopäätös

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up