Kuinka luoda VHD (Virtual Hard Disk) Windowsissa

Takaisin Windows 7:ään Microsoft esitteli kaikki ominaisuudet, joita tarvitaan VHD:iden (Virtual Hard Disk) luomiseen ja hallintaan suoraan Windowsissa. Virtuaalinen kiintolevy on yksinkertainen säilötiedosto, joka jäljittelee fyysisen kiintolevyaseman tiedostorakennetta ja muita elementtejä. VHD-levyjä voidaan tallentaa minne tahansa kiintolevyllesi, ja IT-ammattilaiset käyttävät niitä laajasti palvelinympäristöissä. Itse asiassa VHD-levyjä käytetään tyypillisesti virtuaalikoneiden kiintolevyinä, ja niillä on monia etuja tyypillisiin osioihin verrattuna.

VHD-levyjen luomisen ja käytön edut

  1. Koska olet yksinkertaisia ​​säilötiedostoja, sinun ei tarvitse varsinaisesti osioida kiintolevyäsi.
  2. VHD-levyjen avulla voit luoda dynaamisia asemia, jotta sinun ei tarvitse varata kaikkea levytilaa kerralla. VHD-koko kasvaa vain, kun lisäät siihen tiedostoja tai tietoja.
  3. Koska VHD:t toimivat yksittäisinä tiedostoina, ne on helppo varmuuskopioida.
  4. Voit luoda dynaamisen VHD:n, asentaa käyttöjärjestelmän ja käynnistää sen. Koska olet dynaaminen, sinun ei tarvitse varata suurta tilaa käyttöjärjestelmälle kiintolevylläsi.
  5. Kun olet valmis VHD:n kanssa, voit yksinkertaisesti poistaa VHD-säilötiedoston saadaksesi tilaa takaisin. Monimutkaista osiointia ei tarvita.
  6. VHD-levyjä tuetaan laajasti, mikä tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että voit liittää ne fyysisinä kiintolevyinä Windowsiin, Linuxiin ja Maciin.
  7. VHD-levyjä voidaan käyttää jopa paikallisten verkkojen kautta.

VHD:n luominen Windowsissa

Virtuaalisen kiintolevyn luominen Windowsissa on helppoa ja yksinkertaista. Aloita etsimällä "Hallintatyökalut" Käynnistä-valikosta ja avaamalla se.

Kun Hallintatyökalut-ikkuna on avattu, kaksoisnapsauta "Tietokoneen hallinta" -pikakuvaketta.

Valitse Tietokoneen hallinta -ikkunassa ja napsauta hiiren kakkospainikkeella vaihtoehtoa "Levynhallinta" kohdassa "Tallennus", joka näkyy vasemmassa sivupalkissa. Valitse pikavalikosta vaihtoehto "Luo VHD".

Yllä oleva toiminto avaa "Luo ja liitä VHD" -ikkunan. Napsauta tässä "Selaa" -painiketta ja valitse VHD-tiedoston tallennuspaikka. Valitse sen jälkeen VHD:n koko joko MB, GB tai TB. Minun tapauksessani olen luomassa VHD:tä, jossa on 3 Gt tilaa.

Käytä VHD-muodon oletusasetusta. Valitse VHD-tyyppi valitsemalla joko valintanappien "Kiinteä" tai "Dynaaminen" koko. Minun tapauksessani valitsen "Dynaamisesti laajenevan" vaihtoehdon, jotta minun ei tarvitse varata kaikkea tilaa kerralla.

Kun olet tehnyt kaiken, napsauta OK-painiketta tallentaaksesi muutokset.

Yllä olevalla toiminnolla virtuaalilevy näkyy levynhallintaapuohjelmassa. Napsauta hiiren kakkospainikkeella levyn nimeä ja valitse sitten vaihtoehto "Alusta".

Jätä Initialize Disk -ikkunassa oletusasetukset ennalleen ja napsauta "OK" -painiketta jatkaaksesi.

Kun olet alustanut levyn, napsauta levyä hiiren kakkospainikkeella ja valitse sitten vaihtoehto "New Simple Volume".

Tämä toiminto avaa ohjatun Simple Volume Wizardin. Napsauta vain "Seuraava" -painiketta jatkaaksesi.

Valitse tässä ikkunassa äänenvoimakkuuden koko ja napsauta "Seuraava" -painiketta.

Määritä nyt haluamasi asemakirjain tai anna oletusarvot olla ja napsauta "Seuraava" -painiketta.

Oletuksena Windows käyttää NTFS-tiedostomuotoa taltion luomiseen. Jälleen, anna oletusarvo olla ja napsauta "Seuraava" -painiketta.

Ohjattu toiminto näyttää kaikki asetukset; tarkista ne ja napsauta "Valmis"-painiketta luodaksesi äänenvoimakkuuden.

Olet luonut VHD:n onnistuneesti, ja näet sen Levynhallinta-apuohjelmassa.

Hyvä asia on, että Windows asentaa VHD:n automaattisesti heti, kun se on luotu. Näet asennetun aseman tiedostojen hallinnassa.

Kun olet valmis työskentelemään VHD:n kanssa, voit irrottaa sen napsauttamalla sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla vaihtoehdon "Eject".

Jos haluat asentaa VHD:n manuaalisesti, siirry kohtaan, johon olet tallentanut VHD-säilötiedoston, ja kaksoisnapsauta sitä.

Se siitä. VHD:n luominen Windowsissa on niin helppoa. Kommentoi alla ja jaa ajatuksesi ja kokemuksesi VHD:iden luomisesta ja käyttämisestä Windowsissa.

Indeksi
  1. VHD-levyjen luomisen ja käytön edut
  2. VHD:n luominen Windowsissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up