Kuinka määrittää Macin palomuuri oikein

Macissa on sisäänrakennettu ohjelmistopalomu, mutta käyttäjät jättävät sen usein huomiotta. Palomuurisi tulisi olla käytössä ja se tulisi poistaa käytöstä vain lyhyitä jaksoja kerrallaan. Jos et ole koskaan koskenut siihen, sen pitäisi olla päällä. Mutta on hyvä tarkistaa tämä. Ja jos se on aktiivinen, sinulla on paljon vaihtoehtoja sen hienosäätöön. Voit myös korvata Mac-tietokoneesi palomuurin kolmannen osapuolen palomuurilla, joka näkyy viestin alaosassa.

Liittyy Kuinka suojata Mac-tietokoneesi täysin näiden 9 vaiheen avulla

Palomuurin näyttö

Palomuuri on Järjestelmäasetuksissa. Etsimme sinne ja tarkastelemme sitten käytettävissä olevia palomuuriasetuksia.

1. Avaa se napsauttamalla näytön oikeassa yläkulmassa olevaa Omenavalikkoa ja valitsemalla avattavasta valikosta "Järjestelmäasetukset".

Kuinka määrittää Macin palomuuri oikein

2. Napsauta "Suojaus ja yksityisyys" -välilehteä.

Kuinka määrittää Macin palomuuri oikein

3. Valitse palomuuri -välilehti ikkunan yläreunasta.

Macin palomuurin määrittäminen oikein

4. Täältä näet, onko palomuuri käytössä tai pois käytöstä. Jos palomuuri on poistettu käytöstä, ota se uudelleen käyttöön.

  • Napsauta ensin ikkunan vasemmassa alakulmassa olevaa lukituskuvaketta.

Macin palomuurin määrittäminen oikein

  • Anna pyydettäessä järjestelmänvalvojan salasana. Jos et tiedä mikä se on, kirjoita salasana, jolla kirjaudut tietokoneeseen käynnistyksen yhteydessä, ja napsauta "Avaa".

Macin palomuurin määrittäminen oikein

  • Napsauta Ota palomuuri käyttöön -painiketta.

Kuinka määrittää Macin palomuuri oikein

Palomuurivaihtoehdot

Nyt kun olemme varmoja, että palomuuri on päällä, katsotaanpa palomuuriasetuksia. Voit tarkastella käytettävissä olevia palomuuriasetuksia ja muuttaa palomuuriasetuksia napsauttamalla "Palomuuriasetukset ...". Jos et voi napsauttaa kyseistä painiketta tai se ei ole poistettu käytöstä, avaa määrityspaneelin lukitus viimeisen vaiheen mukaisesti.

Tässä ikkunassa voimme muuttaa joitain vaihtoehtoja ja antaa tarkat käyttöoikeudet tietyille sovelluksille. Napsauta "Palomuuriasetukset ..." avataksesi näytön, joka näyttää nämä ominaisuudet.

Macin palomuurin määrittäminen oikein

Meillä on lyhyt kierros kaikesta, mitä voimme tehdä täällä.

Macin palomuurin määrittäminen oikein

Estä kaikki saapuvat yhteydet

Tämä estää lähes kaikki tietokoneesi yhteyspyynnöt. Se ei kuitenkaan estä lähteviä tai "Internet -peruspalveluja" koskevia pyyntöjä. Muut sovellukset voivat kuitenkin alkaa kaatua kokoonpanosta riippuen. Yleensä tämä ei ole asetus, jonka voit asettaa ja unohtaa.

Macin palomuurin määrittäminen oikein

Macin palomuurin määrittäminen oikein

Alla on luettelo palveluista, jotka voivat ottaa vastaan ​​saapuvia yhteyksiä tai jotka eivät voi hyväksyä saapuvia yhteyksiä. Useimmissa tietokoneissa näet vain muutamia sovelluksia täällä. Nimen vieressä olevat vihreät pisteet osoittavat, että kaikki saapuvat yhteydet ovat sallittuja. Punaiset pisteet osoittavat, että kaikki saapuvat yhteydet on estetty.

Kuinka määrittää Macin palomuuri oikein

Jos haluat muuttaa sovelluksen palomuuriasetuksia, napsauta yhteystyypin vieressä olevia nuolia ja valitse muutoin. Se ei ole kovin tarkka ohjaus eikä vaikuta lainkaan lähteviin yhteyksiin.

Macin palomuurin määrittäminen oikein

Voit lisätä uusia sovelluksia tähän luetteloon napsauttamalla luettelon lopussa olevaa "+" -painiketta. Sovellukset voidaan poistaa luettelosta «-« -painikkeella. Tämä ei poista sovellusta, vaan yksinkertaisesti poistaa palomuurisäännön luettelosta.

Salli sisäänrakennetun ohjelmiston vastaanottaa saapuvia yhteyksiä automaattisesti

Tämä määrittää kaikki Macin sisäänrakennetut sovellukset (kuten posti, kalenteri, viestit jne.) Sallimaan kaikki saapuvat yhteydet. Ellei sinulla ole ongelmia Apple-palveluidesi kanssa, tarkista aina.

Kuinka määrittää Macin palomuuri oikein

Salli ladatun allekirjoitetun ohjelmiston vastaanottaa saapuvia yhteyksiä automaattisesti

Kuten edellisessä tapauksessa, tämä sallii kaikki saapuvat yhteydet. Sen sijaan, että se tekisi tämän Applen sovelluksille, se tekee saman Internetistä ladatuille sovelluksille. Jos olet varovainen lataamistasi asioista, voit jatkaa sen lataamista. Jos ei, sammuta se. Sitten sinua kehotetaan ottamaan saapuvat yhteydet käyttöön aina, kun asennat niitä edellyttävän sovelluksen.

Kuinka määrittää Macin palomuuri oikein

Ota varkain tila käyttöön

Tämä salaisen agentin äänitila ei ole niin jännittävä kuin miltä se kuulostaa. Kun varkaustila on käytössä, tietokone ei vastaa, kun toinen verkon tietokone yrittää löytää sen.

Macin palomuurin määrittäminen oikein

Pohjimmiltaan, jos verkon tietokone huutaa: "Kuka on täällä? Jos kytket varkaustilan päälle, Mac ei enää vastaa tällaisiin pyyntöihin. Varmista, että varkaustila on päällä, ellet tiedä, että sinun täytyy sammuttaa se. Se voi piilota Mac-tietokoneesi häiriötekijöiltä, ​​mutta vain laiskimmilta.

Entä kolmansien osapuolten palomuurit?

Jos Applen sisäänrakennettu palomuuri ei riitä, voit myös asentaa kolmannen osapuolen palomuurityökaluja. Nämä työkalut ovat tyypillisesti kalliita, ja ne antavat tietoturvatietoisille käyttäjille paremman hallinnan tietokoneen kommunikoinnista graafisessa käyttöliittymässä sekä mielenrauhan. Kolmannen osapuolen palomuurit tarjoavat myös usein valvonnan lähteville yhteyksille, mikä on merkittävä parannus Applen yksisuuntaisiin rajoituksiin. Tässä on pari suosikkiamme ..:

1. Pieni vakooja

Kuinka määrittää Macin palomuuri oikein

Little Snitch on vankka ja salakavala ja estää kaikki saapuvat ja lähtevät Internet -yhteydet, kunnes sallit sen nimenomaisesti. Jos tarvitset tarkan ja tarkan hallinnan tietokoneesi Internet-liikenteestä, Pikku Snitchiä on vaikea voittaa, jopa 45 dollaria. Kaikki näkevä verkkomonitori tutkii myös jokaisen tietokoneesta hetkeksi poistuvan paketin alkuperän. Yksityiskohtainen liikenteen hallinta. Se on ihanteellinen yhdistelmä tehoa ja helppokäyttöisyyttä, ja toimintojen näkyvyys on hieman tumma.

2. Mykistä radio

Macin palomuurin määrittäminen oikein

Radio Silence on halvempi versio arvostetusta Little Snitchistä, ja sen avulla voit poistaa sovellukset manuaalisesti käytöstä, jotta niillä ei ole Internet -yhteyttä ollenkaan. Jos et sisälly sovellusta luetteloon, se ei vaikuta siihen. Tämä tekee Radio Silencestä helppokäyttöisemmän kuin Little Snitch, joka vaatii käyttöoikeudet kirjaimellisesti kaikille yhteyksille asennuksen jälkeen. Tämä voi olla hämmentävää ja ylivoimaista, kun kaikki, mitä haluat tehdä, on estää ohjelma tai kaksi.

3. WaterRoof

Macin palomuurin määrittäminen oikein

WaterRoof on toinen tiukka palomuuri. WaterRoof on IP -palomuurin (IPFW) käyttöliittymä, joka ohjaa ominaisuuksia, kuten NAT -kokoonpanoa, porttien edelleenlähetystä ja dynaamisia seurantasääntöjä. Se menee paljon pidemmälle, mikä mahdollistaa lähes mielettömän mukauttamisen virrankäyttäjille. Uudet käyttäjät ovat hämmentyneitä.

Johtopäätös

Useimmat Mac-käyttäjät suojataan riittävästi sisäänrakennetulla palomuurilla. Jos haluat tai tarvitset lisäsuojaa, Pikku Snitch on hyvä paikka aloittaa. Jos sinun tarvitsee vain sulkea yksi tai kaksi sovellusta, Radio Silence tekee sen tehokkaammin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Go up