Kuinka määrittää RAID Windowsissa

Ennen kuin määrität RAID:n missä tahansa kapasiteetissa, tässä on joitain edellytyksiä, jotka sinun on oltava käsillä:

 • Kaksi tai useampi samankokoinen ja -nopeusinen kiintolevy. Sama merkki tai malli ei ole välttämätön, mutta se on helppo tapa varmistaa, että kaikki tekniset tiedot vastaavat. Esimerkiksi SSD-levyn ja kiintolevyn yhdistäminen tekee SSD:stä yhtä hidasta kuin kiintolevy ja rajoittaa tallennustilan SSD:n suhteellisen pieneen kapasiteettiin, mikä tuhoaa tehokkaasti kummankin vaihtoehdon edut.
 • Tarvitset yhteensopivan käyttöjärjestelmän. Tämä opas kattaa Windows 7:ssä ja 8:ssa käytettävissä olevat vaihtoehdot; On kuitenkin huomattava, että Windows Server -käyttäjät pääsevät käyttämään enemmän RAID-taulukkovaihtoehtoja kuin kotikäyttäjät.
 • (Valinnainen) Ulkoinen tallennuslaite varmuuskopiointiin, jos jokin menee pieleen.
Indeksi
 1. Järjestelmän varmuuskopion luominen (TÄRKEÄÄ)
 2. Asemien valmistelu
 3. RAID-ryhmän valitseminen
 4. RAIDin määrittäminen (Windows 7)
 5. RAIDin määrittäminen (Windows 8)

Järjestelmän varmuuskopion luominen (TÄRKEÄÄ)

Ensimmäinen asia on ensimmäinen; tee varmuuskopio. RAID ei korvaa varmuuskopioasemaa, ja RAIDin määrittäminen voi olla riskialtis prosessi – älä vaaranna henkilökohtaisia ​​tietojasi ja tietokoneen vakautta tarpeettomasti. Meillä on oppaita järjestelmän varmuuskopioiden luomiseen sekä Windows 7:lle että Windows 8.1:lle.

Asemien valmistelu

Varmista, että kaikki kiintolevyt on kytketty oikein ja kiinnitetty tietokoneeseen. Jos asemat, joita haluat käyttää RAID-ryhmässäsi, on jo alustettu tai käytössä, sinun on pyyhittävä asemat puhtaiksi ennen niiden määrittämistä RAID-järjestelmää varten. Tehdä tämä:

1. Paina Windows-näppäintä ja kirjoita "Levynhallinta" ja valitse sitten "Luo ja alusta kiintolevyosiot".

2. Napsauta hiiren kakkospainikkeella asemaa, joita aiot käyttää RAID-ryhmässäsi, ja valitse sitten "Delete Volume".

Kun kaikki käyttämäsi asemat näkyvät varaamattomana tilana, olet valmis jatkamaan. Huomaa, että sinun ei pitäisi tässä vaiheessa käyttää ensisijaista kiintolevyä (käyttöjärjestelmässäsi olevaa) RAID-ryhmässä.

RAID-ryhmän valitseminen

Ensin sinun on tiedettävä, mitä RAID-versioita käyttöjärjestelmäsi tukee.

Windows 7:ssä on:

 • RAID 0 - Lisää suorituskykyä jakamalla tietoja useille asemille. Tätä tekniikkaa kutsutaan "datan raidoitus". (Vain Pro/Ultimate)
 • RAID 1 - Peilaa levyt, jolloin kaikki niiden sisältö on identtinen. Parantaa suorituskykyä lukuajoissa, mutta kirjoitusajat pysyvät ennallaan.
 • JBOD - tarkoittaa "Just A Bunch Of Disks"; vain käsittelee useita kiintolevyjä yhtenä. Ei teknisesti RAID-kokoonpano.

Windows Serverissä on myös kaikki nämä vaihtoehdot lisättynä RAID 5, joka vaatii vähintään kolme levyä ja tarjoaa erinomaisen suorituskyvyn ja vikasietoisuuden. Kuluttajat pitävät kuitenkin yleensä mieluummin 0 tai 1.

Windows 8:ssa on RAID 0, 1 ja 5 vastineet tallennustilojen muodossa, joita käsittelemme pian.

Kun olet päättänyt, minkä RAID-version haluat, on aika ottaa se käyttöön.

RAIDin määrittäminen (Windows 7)

Napsauta Levynhallinnassa luomaasi jakamatonta tilaa hiiren oikealla painikkeella ja valitse Uusi jaettu, raidallinen tai peilattu taltio.

Ylitti Volyymi On JBOD, joka yhdistää useiden levyjen tallennustilan yhdeksi. Käytä tätä, jos haluat lisää tallennustilaa.

Raidallinen volyymi On RAID 0, joka käyttää yhdistettyä asemaasi suorituskyvyn lisäämiseen ja tallennustilan lisäämiseen. Käytä tätä, jos haluat lisää nopeutta ajastasi.

Peilattu äänenvoimakkuus On RAID 1, joka parantaa lukuajan suorituskykyä ja kloonaa asemat toisiinsa lisäämättä kirjoitusaikaa tai tallennustilaa. Käytä tätä, jos haluat lisätä nopeutta ja lisäturvaa, mutta et tarvitse lisää tallennustilaa.

Kun olet valinnut vaihtoehdon, sinun on noudatettava Windowsin ohjeita määrittämällä haluamasi asemakirjain ja alustamalla kyseiset asemat. Asetuksia ei tarvitse muuttaa täällä, mutta sinun on lisättävä levyt, joita haluat käyttää taulukossasi tällä hetkellä.

Kun olet valmis, olet valmis. Jos valitset "Oma tietokone" tai "Levynhallinta", sinun pitäisi nähdä yksi uusi asema, joka perustuu valitsemaasi RAID-vaihtoehtoon.

RAIDin määrittäminen (Windows 8)

Yllä olevat vaiheet voidaan suorittaa myös Windows 8:ssa "Tallennustilat", jos et halua käyttää levynhallintaa. Tallennustilat eivät ole teknisesti RAIDeja, mutta ne toimivat olennaisesti samalla tavalla - ne tarjoavat Simple-, Mirror- ja Parity-tiloja, jotka vastaavat kukin RAID 0:ta, RAID 1:tä ja RAID 5:tä.

Avaa "Tallennustilat" painamalla Windows-näppäintä, kirjoittamalla "Storage Spaces" ja valitsemalla se.

Kun olet tallennustiloissa, sinun tarvitsee vain valita "Luo uusi uima-allas ja varastotila" sitten asemat, jotka haluat uuteen taulukkoosi.

Tämän jälkeen sinun on valittava, minkälainen joustavuus haluat: yksinkertainen (RAID 0), kaksi-/kolmisuuntainen peili (RAID 1) tai jopa pariteetti (RAID 5).

Kun olet valinnut vaihtoehdot, napsauta "Luo tallennustilaa" ja olet valmis!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up