Kuinka maksaa QR-koodilla (laskut, PagoPA, verot)

Nyt voit maksaa yksinkertaisesti skannaamalla QR-koodit. Katsotaanpa kuinka se tehdään kaupoissa tai laskuilla ja maksuilla PA:lle

Nopeasti yleistyvien maksutapojen joukossa on mm maksu QR-koodillajoka on yhä yleisempi sähkö- ja kaasulaskuissa sekä kunnallisverojen (kuten TARI tai IMU) tai muiden alue- tai osavaltioverojen maksuasiakirjoissa F24:n vaihto).

Jokainen, joka ei ole koskaan maksanut tällä menetelmällä, voi oppia välittömästi lukemalla oppaamme kuinka maksaa QR-koodillajoka näyttää vaiheet, joita sinun on noudatettava, jotta voit maksaa kaikki laskut ja verot, jotka ovat yhteensopivat maksu QR-koodilla (nopeampi ja turvallisempi kuin mennä postiin ja maksaa henkilökohtaisesti).

1) Maksa sähkölaskut QR-koodilla

Yhä useammat julkiset palveluntarjoajat (sähkö, vesi ja kaasu) mahdollistavat maksamisen yksinkertaisella QR-koodilla, joka on tehokkaasti lähettänyt ullakolle vanhan, muutaman vuoden takaisen laskujen lahjakortin.

Nyt on mahdollista maksaa piirin kautta PagoPAjoka yhdistää kaikki julkisen palvelun maksujärjestelmät yhdelle alustalle, joka pystyy helpottamaan maksamista yksinkertaisella QR-koodilla (yleensä laskun viimeisellä sivulla tai toimittajan sähköpostissa toimittamassa PDF-dokumentissa).

Kotitalouksien sähkölaskujen maksamiseen riittää Lataa pankkisi sovellus tai Italian postitoimisto -sovelluskirjaudu sisään tililläsi ja tunnista maksua varten varattu osio Kotitalouksien apuohjelmat tai jakso PagoPA/CBILL (riippuen pankista, jota päätämme käyttää).

Jos meillä on BancoPosta-tili tai Postepay-kortti voimme maksaa QR-koodilla lataamalla BancoPosta-sovelluksen (saatavilla Android ja varten iPhone/iPad), painamalla painiketta Kehys QR-koodiannamme luvan käyttää kameraa, kehystämme QR-koodin laskuun, vahvistamme pääsyn Poste ID -tilillämme (käyttäen salasanaa, koodia, sormenjälkeä tai kasvoja), tarkistamme rekisteröintinäytön yhteenvetoon syötetyt tiedot ja sitten maksa lasku painikkeella Maksaa.

Saadaksesi lisätietoja, voimme lukea oppaamme osoitteessa kuinka käyttää PostePay-sovellusta rahan lähettämiseen ja vastaanottamiseen.

2) Maksa kunnallisverot QR-koodilla

Maksaaksesi kunnallisveron QR-koodilla, meidän tarvitsee vain ladataIO-sovellus (saatavana ilmaiseksi Android ja varten iPhone), kirjaudu sisäänSPID-tilipaina valikkoa alas Lompakkopaina lisätäsitten Maksutapa ja lopuksi lisää haluamasi maksutapa (luottokortit, pankkikortit, prepaid-kortit, PayPal tai muut).

Henkilökohtaisesti suosittelemme käyttämään PayPal turvallisena maksutapanajoten sinun ei tarvitse asettaa kortteja sovellukseen.

Kun maksutapa on lisätty IO-sovellukseen, palataan takaisin valikkoon Lompakkopainamme painiketta Maksa ilmoitusvaltuutamme pääsyn laitteen kameraan, kehystämme ilmoitukseen QR-koodin, valitsemme haluamasi maksutavan ja maksamme verot nopeasti, täydennettynä IO-sovellukseen tallennetulla digitaalisella kuitilla (ladattava tai tulostettava valikosta Näytä toiminnot).

Vaihtoehtoisesti voimme aina avata pankin tai Italian Postin sovelluksen ja maksaa edellisessä luvussa kuvatulla tavalla. Varmista, että kehystetään oikea koodi PagoPA/CBILL-osio.

3) Maksa PC:ltä QR-koodilla

Jos työskentelemme usein tietokoneella, voimme maksaa QR-koodilla käyttämällä kannettavan tai pöytätietokoneen verkkokameraa. Jatka avaamalla sivusto Maksa PagoPA-ilmoitusnapsautamme Kehystä QR-koodiannamme luvan Salli kamera kehystämme selaimellamme laskun QR-koodin asettamalla sen verkkokameran eteen, tarkistamme syötetyt tiedot ja suoritamme sittenSPID-käyttö maksaa jollakin IO-sovellukseen jo syötetyistä maksutavoista.

Voimme maksaa myös heti tuetulla maksutavalla, ilman että sinun tarvitsee välttämättä lisätä tapaa IO-sovelluksen kautta.

Samasta aiheesta voimme lukea oppaamme kuinka maksaa postitilaus verkossa.

4) Maksa kaupoissa QR-koodilla

Verojen ja laskujen maksamisen lisäksi voit löytää QR-koodeja myös kaupoista tai kaupallisesta toiminnasta; jo ennen myymälään tuloa voimme myös tarkistaa sisäänkäyntilasin tarrat, jotta voimme tunnistaa välittömästi kaupallisen toiminnan ne tukevat maksuja Satispayn tai PayPalin kautta.

Satispay

Tällä hetkellä Italian suosituin palvelu QR-koodilla maksamiseen on Satispayerikoissovellus yksinkertaisiin ja välittömiin maksuihin.

Tämän palvelun avulla saamme puhelimeen sovelluksen, jolla maksamme osallistuvissa myymälöissä vähentäen ostoksen sovelluksen sisällä määritetystä rahasummasta. Tämä rahasumma päivitetään joka viikko palveluun liittyvän henkilökohtaisen käyttötilin (pankki tai posti) kautta; erikoisuus on, että viikon lopussa oletussumma palautetaan sekä jos olemme kuluttaneet jotain (tässä tapauksessa käyttötiliä veloitetaan) että jos olemme saaneet rahaa ja meillä on ennalta määritettyä summaa suurempi rahasumma (tässä tapauksessa saamme käyttötilille hyvityksen).

Jos esimerkiksi olemme asettanut budjetiksi 100 € ja kulutamme viikon aikana 20 €, seuraavalla viikolla käyttötililtä veloitetaan 20 € ja Satispay-budjetti "palautetaan" 100 euroon.

Nyt kun ymmärrämme, miten Satispay toimii, on aika ottaa selvää kuinka maksaa QR-koodilla Satispayta tukevissa myymälöissä; Ensinnäkin lataamme Satispay-sovelluksen, joka on saatavilla ilmaiseksi Android ja varten iPhone; kun sovellus on ladattu, kirjaudumme sisään henkilökohtaisella Satispay-tilillämme ja heti kun saavumme kumppaniliikkeen kassalle, kysymme työntekijältä, haluammeko maksaa summan Satispaylla ja kun avaamme sovelluksen, paina ylhäällä oikealla QR Code -symbolia, skannaamme viivakoodin (läsnä kassan vieressä), syötät pyydetyn summan ja painamme Lähettää.

Heti kun painamme eteenpäin Lähettää kauppias saa ilmoituksen, jossa on pyydetty summa ja hän voi antaa kuitin kuten mikä tahansa muu maksutapa. Tapahtuman suorittaminen edellyttää, että Satispay-sovelluksen sisältävä puhelin on yhdistetty Internetiin.

Saadaksesi lisätietoja Satispaysta, pyydämme sinua lukemaan oppaamme osoitteessa kuinka maksaa nopeasti Satispaylla.

PayPal

PayPal otti äskettäin käyttöön QR-koodimaksut, joten voi olla vaikeampaa löytää kauppaa, joka hyväksyy tämän palvelun.

Vastapalveluksena PayPalilla maksaminen QR-koodilla on yhtä helppoakoska tämän kuuluisan palvelun avulla voit maksaa luottokortilla, prepaid-debit-kortilla (mukaan lukien Postepay) tai siihen liittyvällä käyttötilillä kulutetun summan välittömällä veloituksella (voimme myös käyttää PayPal-saldoa, jos olemme vastaanottaneet rahaa muiden henkilöiden toimesta tai muuntyyppisiä maksuja varten).

Jos kohtaamme a shoppaile PayPalin nopean kassan tuella meidän tarvitsee vain kysyä kassalta, haluammeko maksaa PayPalilla; vahvistuksen saatuamme avaamme puhelimessamme PayPal-sovelluksen (muistutamme, että se on saatavilla Android ja varten iPhone), kirjaudumme sisään sillä PayPal-tilillä, joka meillä on (voimme myös ottaa käyttöön Nopea lukituksen avaaminen sormenjäljellänopeuttaaksesi pääsyä niin paljon kuin mahdollista), paina valikkoa Skannaa/maksa vasemmassa alakulmassa tarjoamme pääsyn kameraan (jos pyydetään), kehystämme QR-koodin ja kirjoitamme summan, jonka haluamme maksaa.

Maksu suoritetaan reaaliajassa ja kuitti on mahdollista saada heti, kuten mikä tahansa muu maksutapa. Myös tässä tapauksessa sinun on oltava yhteydessä Internetiin maksaaksesi.

Johtopäätökset

QR-koodilla maksaminen on tällä hetkellä ehdottomasti kätevintä mitä on olemassakoska se antaa täyden hallinnan summasta, joka meidän on maksettava kunnalle tai julkiselle palvelulle, ilman yllätyksiä ja säännöllisillä kuiteilla (mikä on erittäin tärkeää aina osoittaa summien maksamisen).

Edelleen verkkomaksujen osalta pyydämme sinua lukemaan oppaamme aiheesta turvalliset maksut Apple Paylla ja Google Walletilla (aiemmin Google Pay).

Jos sen sijaan halusimme maksaa autoveron, voimme lukea artikkelimme aiheesta kuinka maksaa autovero älypuhelimellasi.

Indeksi
  1. 1) Maksa sähkölaskut QR-koodilla
  2. 2) Maksa kunnallisverot QR-koodilla
  3. 3) Maksa PC:ltä QR-koodilla
  4. 4) Maksa kaupoissa QR-koodilla
    1. Satispay
    2. PayPal
    3. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up