Kuinka mukauttaa Macin pääte parempaa tuottavuutta varten

Jos vietät aikaa Macin Terminalissa, kannattaa muokata sovelluksen ulkoasua ja tuntumaa. Hyvä uutinen on, että on monia tapoja muokata Macin päätelaitetta tuottavammaksi ja tehokkaammaksi.

Tässä viestissä näytämme sinulle mielenkiintoisimmista tavoista muokata Macin pääteikkunoita.

Terminaaliteeman säätäminen

Terminalissa on sisäänrakennettu kyky teemoida shell-ikkunasi, vaikka et ehkä huomaa sitä ensi silmäyksellä. Voit tehdä tämän siirtymällä Terminalin asetukset -näyttöön.

Valitse täältä Profiilit-välilehti. Tässä osiossa voit säätää pääteikkunan ulkoasua.

Voit muuttaa taustan ja tekstin väriä, tekstin renderöintiasetuksia, kirjasinkokoja ja kirjasintyyppejä, kohdistimen tyyppiä, valintaväriä ja ANSI-värejä. Jälkimmäistä käytetään, kun Terminal-komento näyttää värillisen tulosteen, mutta ei näy muuten.

Näet useita profiileja vasemmalla olevassa valikossa. Voit valita yhden näistä tai luoda uuden mukautetun profiilin napsauttamalla ruudun alareunassa olevaa +-kuvaketta. Profiilit ovat asetustesi säilöjä, joten sinun kannattaa luoda henkilökohtainen profiili ennen kuin muutat mitään.

Kun olet valmis, aseta uusi ensisijainen profiilisi napsauttamalla Oletus-painiketta. Kaikki uudet pääteikkunat avautuvat nyt tällä profiililla.

Voit myös avata pääteikkunat tietyssä profiilissa "Shell -> Uusi ikkuna", jossa voit myös valita profiilin.

Voit myös tuoda profiileja Terminaaliin Profiilit-näytön alareunassa olevasta valikosta.

Tämä antaa sinulle tavan harmonisoida Terminal-kokemuksesi profiilin muiden versioiden kanssa eri sovelluksissa. Esimerkiksi Vim-editorissasi, Terminaalissasi ja Slack-sovelluksessasi voi kaikilla olla asennettuna sama profiili ja teema.

Kirjautumiskomennot

Pääte voi suorittaa tiettyjä komentoja, kun shell-ikkuna on auki. Voit määrittää ne profiilikohtaisesti, joten eri profiilit suorittavat yksilöllisiä komentoja.

Voit tehdä tämän valitsemalla Shell-välilehden Profiilit-asetusruudusta.

Valitse Käynnistys-kohdassa "Suorita komento" -ruutu ja kirjoita sitten vastaava komento, jonka haluat suorittaa, mutta jätä "Suorita komentotulkki" -ruutu valittuna tähän.

Tämä asetus tallennetaan automaattisesti liittyvään profiiliin ja suoritetaan, kun seuraavan kerran avaat komentotulkin kyseisellä profiililla. Jos haluat sammuttaa käynnistyskomennon, poista valinta "Suorita komento" -ruudusta.

Kehotteen väritys

Muokkaamalla ".zshrc"-tiedostoa voit värittää päätekehotetekstin. Tämä on kiinteä teksti, joka näkyy komentotulkki-ikkunassa.

Aloita avaamalla ".zshrc"-tiedostosi nanoeditorissa seuraavalla komennolla:

Lisää editorissa uusi rivi, jonka alussa on PROMPT=. ANSI-värikoodisi ja nopea muotoilusi seuraavat. Täydellinen koodi, joka meillä on täällä:

PROMPT="%F{syaani}%n %1~ %# %f"

Esimerkkimme hajottamiseksi koteloimme tyylin %F:lle ja %f:lle, jotta huomaamme, että käytämme väriä, ja lisäsimme sitten värin nimen aaltosulkeisiin {cyan}. Tämä voi olla myös a numero väliltä 0-256.

Sieltä annoimme nopean tyylin:

 • Näytä käyttäjänimi (%n)
 • Näytä nykyisen työhakemiston polku ilman kotihakemistoa (% 1~)
 • Aseta näyttämään hash-symboli, jos käyttäjä on pääkäyttäjä, tai näytä muuten prosenttimerkki (%#)

Täällä voit tehdä paljon muutakin, ja prosessi on helpompaa kuin bash-profiilien käyttäminen aiempien pääteversioiden mukaisesti.

Väritä ja muotoile pääteteksti

Voit myös muotoilla päätteeseen kirjoitetun tekstin käyttämällä profiiliasetuksia tai komentotulkkikomentoja suoraan kehotteessa.

Liitä tekstin väri profiiliin käyttämällä tekstin väriasetusta Pääteasetusten "Profiilit -> Teksti" -näytössä.

Jos haluat värittää tekstiä tilapäisesti, kirjoita teksti lainausmerkkeihin ja käytä printf-komentoa:

printf "\e[31mHelloWorld\e[0m\n"

Puretaan tämä:

 • \e ohittaa ei-tulostuvia merkkejä
 • [31monpunaisentekstinvärikoodi[31misthecolorcodeforredtext
 • Hello World on merkkijonokirjaimemme
 • \e[0mtyhjentäämuotoilunjotenuusitekstieinäytävärilliseltä[0mclearsformattingsothenewtextdoesnotappearcolorized
 • \n tulostaa uuden rivin

Jos haluat tekstin näyttävän edelleen värilliseltä, jätä pois \e[0mLopetamuotoilutulostamalla\e[0mvakiotulostukseenprintf:llä[0mToendformattingprint\e[0mtostandardoutputwithprintf

Voit myös käyttää samoja ANSI-koodeja aikaisemmista ja siirtyä suurempi syvyys kun kyse on kehotteen muotoilusta.

Muuta pääteikkunan otsikkoa

Oletuksena Pääte näyttää nykyisen työhakemiston, aktiivisen prosessin ja näkymän koon pääteikkunasi otsikkorivillä.

Voit muuttaa tätä Päätteen asetusten "Profiili -> Ikkuna" -välilehdeltä.

Voit säätää asetuksia Otsikko-osiossa ja nähdä tulokset kaikissa avoimissa shell-ikkunoissa, jotka käyttävät nykyistä profiiliasi. Samat laajat asetukset löytyvät myös välilehtinäytöstä, jos haluat kopioida asetukset useille avoimille välilehdille.

Käärimistä

Terminaalin tekeminen omaksi on loistava tapa personoida kokemustasi ja tulla tehokkaammaksi ja tuottavammaksi. Itse asiassa voit tehdä paljon muutakin muokataksesi Macisi terminaalia, ja tämä viesti esittelee suurimmat hitit.

Omien tarpeidesi mukaan räätälöidyn päätteen avulla voit käyttää koko tietokonettasi päätteestä tai jopa päivittää Macisi terminaalista. Käytätkö terminaalia enemmän, jos pystyt mukauttamaan sitä? Kerro meille alla olevassa kommenttiosiossa!

Indeksi
 1. Terminaaliteeman säätäminen
 2. Kirjautumiskomennot
 3. Kehotteen väritys
 4. Väritä ja muotoile pääteteksti
 5. Muuta pääteikkunan otsikkoa
 6. Käärimistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up