Kuinka muodostaa yhteys automaattisesti VPN: ään Linuxissa

On helppo tapa muodostaa yhteys VPN: ään Ubuntusta. Monet VPN: t tarjoavat erinomaisia ​​Linux-asiakkaita. Vaikka ei, voit määrittää VPN-yhteyden Network Manager -sovelluksella. Jos kuitenkin haluat muodostaa yhteyden ilman käyttöliittymää tai jos haluat muodostaa yhteyden automaattisesti palveluna kaikille käyttäjille, nämä vaihtoehdot eivät todellakaan toimi.

Suurin osa parhaista VPN-palveluista perustuu OpenVPN: ään. OpenVPN on ilmainen ja avoimen lähdekoodin VPN-palvelin, jolla voit määrittää VPN: n. Tätä ei kuitenkaan tarvitse tehdä. Tarvitset vain OpenVPN: n asiakasosan.

Kun asennat OpenVPN: n Ubuntuun, saat myös asiakkaan. Voit käyttää OpenVPN-asiakasohjelmaa muodostaaksesi yhteyden mihin tahansa OpenVPN-palvelimeen riippumatta VPN-palvelusta tai siitä, onko sillä GUI-asiakasta. OpenVPN on palvelu, joten se voidaan käynnistää käynnistyksen yhteydessä tietokoneellasi, mikä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse muistaa käynnistää sitä eikä sinun tarvitse määrittää yhteyttä erikseen kullekin käyttäjälle.

Indeksi

  Asenna OpenVPN

  Ennen kuin voit muodostaa yhteyden VPN-palveluun, sinun on asennettava OpenVPN Ubuntuun. Se on saatavana repoissa, joten käytä apt-sovellusta saadaksesi sen.

  sudo apt install openvpn

  Voit myös asentaa Openvpn: n paketinhallinnasta käyttämästäsi jakelusta riippumatta.

  Lataa VPN-määritykset

  Useimmilla VPN-palveluntarjoajilla on käytettävissä asetukset OpenVPN: lle. Tarkista, tukeeko VPN-palveluntarjoajasi OpenVPN: ää (se todennäköisesti on) ja etsi heidän määritystiedostot.

  Kuinka muodostaa yhteys automaattisesti VPN: ään Linuxissa

  Heillä voi olla sivu, joka on omistettu heille, tai heillä voi olla loistava ".zip" -paketti, jossa kaikki asetukset ovat käytettävissä. Joko niin, voit ladata mitä haluat tai tarvitset. Yksittäisille tiedostoille ne on yleensä nimetty palvelimen sijainnin mukaan ja ne päättyvät laajennukseen ".ovpn".

  Kopioi asetukset

  Kun sinulla on tiedosto, sinun on laitettava se OpenVPN-hakemistoon. Jos haluat purkaa tiedostot zip-tiedostosta, tee se ensin.

  unzip openvpn.zip

  Kopioi tiedosto OpenVPN-hakemistoon ja nimeä se uudelleen "openvpn.conf".

  sudo cp ~/Downloads/OpenVPN/'Northeast US.ovpn' /etc/openvpn/openvpn.conf

  Polku ja tiedostonimi ovat erilaiset. Tässä olevat esimerkit ovat yhdistettyjä, mutta monet VPN: t käyttävät esimerkkien kaltaista rakennetta.

  Automaattinen sisäänkirjautuminen

  Jotenkin OpenVPN: n tarkoitus, että se käynnistyy automaattisesti, jos sinun on annettava käyttäjätunnuksesi ja salasanasi aina, kun yhteys katoaa. Onneksi OpenVPN tukee automaattista kirjautumista.

  Kuinka muodostaa yhteys automaattisesti VPN: ään Linuxissa

  Avaa "/etc/openvpn/openvpn.conf" sudolla. Etsi rivi, joka sisältää "auth-user-pass". Istut todennäköisesti siellä yksin, eikä mitään muuta jonossa. Lisää sitten "auth.txt" samalla rivillä. Tallenna tiedosto ja sulje se.

  Luo uusi tiedosto kansioon "/ etc / openvpn" nimeltä "auth.txt". Kirjoita käyttäjänimesi tiedoston ensimmäiselle riville. Lisää salasanasi toiselle riville. Et tarvitse mitään muuta tiedostoon. Tallenna se ja sulje se.

  Käynnistä uudelleen ja yritä

  Tämä on kaikki mitä sinun on tehtävä muodostaaksesi yhteyden VPN-verkkoon. Käynnistä OpenVPN-palvelu uudelleen, jotta muutokset tulevat voimaan.

  Kuinka muodostaa yhteys automaattisesti VPN: ään Linuxissa

  sudo systemctl reiniciar openvpn

  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

  Varmista, että OpenVPN käynnistyy aina, kun käynnistät tietokoneen, ottamalla se käyttöön systemd: llä. Se on todennäköisesti jo käytössä, mutta ei ole huono idea tarkistaa.

  sudo systemctl enable openvpn

  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

  Kuinka muodostaa yhteys automaattisesti VPN: ään Linuxissa

  Testaa lopuksi VPN-yhteys dnsleaktest.com . Kun kirjaudut sivustoon, sinun pitäisi nähdä VPN: n IP-osoite ja sijainti. Napsauta alla olevaa painiketta suorittaaksesi laajennetun testin ja varmistaaksesi, ettei DNS-tietoja ole vuotanut.

  Kuvahyvitys: Puinen kuutio kirjoitettu VPN

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Go up