Kuinka muodostaa yhteys Wi-Fi-verkkoon ilman salasanaa

Voit yhdistää Windows-tietokoneen WiFi-verkkoon (ja Internetiin) ilman salasanan syöttämistä, vain painiketta painamalla

Pohjimmiltaan, jos haluat yhdistää tietokoneen Internetiin, valitse Wi-Fi-verkko sopivasta valikosta ja kirjoita salasana päästäksesi langattomaan verkkoon aloittaaksesi selaamisen välittömästi.

Jos käytät monimutkaista salasanaa tai emme muista kyseisessä verkossa käytettyä salasanaa, voimme yhdistää tietokoneen Wi-Fi-verkkoon Internetin avulla WPSerikoistoiminto, joka ei vaadi salasanan syöttämistä. Useimmat nykyaikaiset Wi-Fi-reititin-modeemit tukevat WPS-toimintoajonka avulla voit liittää laitteen tuettuun modeemiin tai reitittimeen ilman salasanaa, paitsi että melkein kukaan ei käytä sitä.

Vaihtoehtoisesti voimme yhdistää puhelimen Wi-Fi-verkkoon käyttämällä QR koodi joidenkin puhelinmallien luoma, joten sinun ei tarvitse kirjoittaa salasanaa, vaan skannata koodi laitteen takakameralla.

Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle kuinka muodostaa yhteys Wi-Fi-verkkoon ilman salasanaa sekä WPS- että QR-koodimenetelmälläjotta voit valita parhaan menetelmän käytössä olevan laitteen tai tarpeiden perusteella.

Yhdistä Wi-Fi-verkkoon WPS:n kautta

Käyttääksemme WPS:ää yhteysmenetelmänä meidän on oltava varmoja, että WPS on aktiivinen. Tarkistaa pääsemme reitittimen asetuspaneeliinetsitään se WPS-toiminto Wi-Fi-verkkoasetuksissa ja aktivoi se.

Aktivoinnin jälkeen tunnistamme yhteyden muodostamiseen käyttämämme modeemin tai reitittimen WPS-painikkeen: yleensä painike on selvästi näkyvissä, mutta joissakin modeemeissa se toimitetaan Wi-Fi-painikkeena tai erikoispainikkeena.
Tämän painikkeen painamisen jälkeen meillä on yleensä 30 tai 40 sekuntia ennen kuin toiminto kytkeytyy pois päältä, joten on parasta toimia nopeasti.

Tietokoneet ja Macit

Yhdistääksesi a PC, jossa on Windows 11 tai Windows 10 painamme verkkoyhteyskuvaketta oikeassa alakulmassa (lähellä työpöydän kelloa), laajennamme saatavilla olevien Wi-Fi-verkkojen luetteloa, tunnistamme verkon nimen, johon haluamme muodostaa yhteyden ilman salasanaa, napsautamme sitä ja heti kun salasanan syöttökenttä tulee näkyviin, paina modeemin WPS-painiketta luoda automaattinen yhteys Windowsissailman salasanaasi.

WPS-tuki on poistettu Macistasiksi sinun on syötettävä Wi-Fi-salasana muodostaaksesi yhteyden valittuun verkkoon.

Android

Androidissa voimme muodostaa yhteyden WPS:n kautta viemällä meidät valikkoon Asetukset > Wi-Fipaina sitten kolmen pisteen painiketta näytössä, jossa Wi-Fi-verkot on lueteltu ja siirtyy Advance. Voit painaa Wi-Fi-lisäasetuksissa WPS-komentopainike ja paina sitten reitittimen WPS-painiketta.

iPhonet ja iPadit

iPhonessa ja iPadissa WPS-yhteyttä ei voi käyttää, joten sinun on aina annettava salasana muodostaaksesi yhteyden Wi-Fi-verkkoon.

Wi-Fi-tulostimissa voit käyttää asianmukaista WPS-painiketta (jos sellainen on), joten voit muodostaa yhteyden ilman, että sinun tarvitsee käydä tietokoneen läpi tai kirjoittamatta salasanaa manuaalisesti. Jatka painamalla tulostimen WPS-painiketta ja muodosta sitten automaattinen yhteys painamalla modeemin tai reitittimen WPS-painiketta. Jos tulostimessa ei ole WPS-painiketta ).

Jos meillä on tämän yhteystavan kanssa yhteensopiva Android-puhelin ja on jo yhdistetty haluttuun Wi-Fi-verkkoon me voimme hanki QR-koodi nopeaa Wi-Fi-yhteyttä varten sovelluksen avaaminen asetuksetvie meidät valikkoon Wifi ja painamalla verkkoa, johon olemme yhteydessä.
Puhelimen näyttö lisää automaattisesti kirkkautta maksimiin ja näyttää ensin yhteyden QR-koodin; Nyt meidän tarvitsee vain ottaa puhelin tai kytkemätön laite, avata integroitu kamerasovellus ja skannata QR-koodi saadaksesi automaattisesti verkon nimen ja yhteyden muodostamiseen käytettävän salasanan.

Saat lisätietoja lukemalla oppaamme kuinka Jaa Wi-Fi-salasanat Androidissa ja iPhonessa. Jos meillä on ongelmia QR-koodien lukemisessa puhelimellamme, voimme myös lukea artikkelimme osoitteessa sovellus QR-koodien ja viivakoodien skannaamiseen.

Johtopäätökset

WPS-toiminto on todella kätevä, kun ensimmäiset laitteet liitetään nopeasti uuteen modeemiin tai reitittimeen, mutta neuvoja on käyttää sitä mahdollisimman vähän ja poista se käytöstä mahdollisimman pian: Valitettavasti WPS on monien verkkohaavoittuvuuksien uhri, joten jos olet erittäin kiireisessä ympäristössä asiantunteva hakkeri voi hyödyntää WPS:ää päästäkseen verkkoomme.

Yhteystapa QR-koodin kautta on erittäin turvallinen, mutta se toimii vain mobiililaitteissa, joissa on takakamera, joka pystyy hankkimaan kolmiulotteisen koodin sisään piilotetut tiedot.

Saat lisätietoja lukemalla oppaamme kuinka löytää Wi-Fi-salasanan PC:stä, Macista, Androidista ja iPhonesta ja paras sovellus löytää suojatut Wi-Fi-salasanat.

Indeksi
  1. Yhdistä Wi-Fi-verkkoon WPS:n kautta
    1. Tietokoneet ja Macit
    2. Android
    3. iPhonet ja iPadit
    4. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up