Kuinka muokata ja kaunistaa Bash-kehotettasi Linuxissa

Jos käytät Linuxia, vietät melko paljon aikaa työskentelemällä terminaalissa. Miksi et halua sen heijastavan tyyliäsi ja työpöydän teemaa? Avoimen lähdekoodin yhteisön työn avulla on olemassa useita erilaisia ​​vaihtoehtoja huijata Linux-komentorivikokemuksesi, ja kaikkia niitä on helppo käyttää.

Indeksi

  Pääteemulaattorit

  Kuinka muokata ja kaunistaa Bash-kehotettasi Linuxissa

  Yksi ensimmäisistä ja yksinkertaisimmista asioista, joita voit tehdä komentorivin vaihtamiseksi Linuxissa, on pääteemulaattorin vaihtaminen.

  Kun avaat jakelusi "päätelaitteen", avaat itse asiassa pääteemulaattorin. Pääteemulaattori emuloi vain vanhoja päätelaitteita, jotka olivat fyysisesti yhteydessä Unix-palvelimiin. Ne olivat vain näyttö ja näppäimistö, joiden avulla voit olla vuorovaikutuksessa palvelimen kanssa etäyhteydellä ilman verkkoja.

  Se on riittävä historian oppitunti. Kaikki johtuu siitä, että pääteemulaattori on ohjelmisto, ja kuten kaikki muutkin tärkeät Linux-ohjelmistot, on paljon vaihtoehtoja. Et ole jumissa jakelusi lähettämän kanssa.

  Linux-jakelujen ja erityisesti työpöytäympäristöjen mukana tulevissa pääteemulaattoreissa ei ole mitään vikaa. Monet ihmiset haluavat vaihtoehtoja, kuten Gnome Terminal ja Konsole. Itse asiassa monet muut kuin KDE-käyttäjät pitävät Konsolesta. Se tukee toimintojen kuormitusta ja on yleensä erittäin vakaa.

  Jos etsit jotain erilaista, vaihtoehtoja on vielä enemmän. Terminaattori , Termiitti , , Jep URXVT ne ovat kaikki hienoja.

  Terminator on melko suuri ja kattava vaihtoehto, jonka avulla pääte-ikkuna voidaan jakaa jakamaan useampi kuin yksi asia samassa paikassa.

  Termiitit ja URXVT ovat vähäisempiä. Ne soveltuvat parhaiten ihmisille, jotka haluavat räätälöidä pääteemulaattorinsa voimakkaasti.

  Mukautetut värit

  Kuinka mukauttaa ja kaunistaa Bash-kehotettasi Linuxissa

  Riippumatta käyttämästäsi pääteemulaattorista, voit vaihtaa värimallin haluamaasi.

  Useimmilla täydellisillä pääteemulaattoreilla on yleensä "Asetukset" -valikko, jonka avulla voit tehdä pieniä värisäätöjä, mutta ne eivät ole yhtä hyviä kuin jotkut nykyisistä värimalleista.

  Värien yhdistelmä Solaroitu Se on suunniteltu visuaalisesti houkuttelevaksi ja miellyttäväksi silmälle. Se on suunniteltu huolella käyttämään tiettyjä värejä, jotka säilyttävät kontrastin, mutta eivät ole liian kovia. Solarized-ohjelmassa on vaaleat ja tummat teemat, joita voidaan kääntää vuorokaudenajan tai mieltymysten mukaan.

  Base16 on toinen täydellinen valikoima vaihtoehtoja. Tarjoaa menetelmän kuudentoista värin käyttämiseksi värimallin luomiseksi päätelaitteelle. On täydellinen luettelo mahdollisista väriyhdistelmistä, jotka seuraavat Base16-mallia.

  Ehkä haluat jotain retroa. käyttää 70-luvun innoittamia värejä, mutta hyvin modernilla tavalla. Teema näyttää tyylikkäältä ja miellyttävältä silmälle. Kuten Solarized, sillä on myös vaaleat ja tummat vaihtoehdot.

  Kuinka muokata ja kaunistaa Bash-kehotettasi Linuxissa

  Jos haluat jotain henkilökohtaisempaa, voit rakentaa sen Pääte. Seksikäs . Se noudattaa Base16-tyylin ohjeita, mutta antaa sinun muokata värejä reaaliajassa. Voit sitten viedä luomasi kokoonpanon vastaamaan käyttämääsi pääteemulaattoria.

  Kaikilla pääteemulaattoreilla on omat määritystiedostot ainutlaatuisissa sijainneissa. Parasta on löytää konfigurointitiedoston sijainti.

  Mukautettu pyyntö

  Kuinka mukauttaa ja kaunistaa Bash-kehotettasi Linuxissa

  Komentorivi on teksti, joka tervehtii sinua aina, kun avaat pääteemulaattorin. Se antaa sinulle yleensä käyttäjänimesi, tietokoneesi nimen ja ehkä hakemiston, jossa olet, mutta voit myös muokata sitä.

  Varoitus tallennetaan muuttujaan nimeltä PS1. Sinun ei tarvitse huolehtia liikaa teknisestä näkökulmasta, mutta sinun on tiedettävä, että voit muuttaa PS1: n arvoa.

  Kotihakemistossasi on tiedosto nimeltä .bashrc. Tämä tiedosto hallitsee asioita, joita Linux-kuori tekee joka kerta, kun käynnistät pääteemulaattorin. Jos asetat PS1-arvon tähän tiedostoon, sitä käytetään joka kerta, kun avaat päätelaitteen.

  Bash käyttää pakosarjoja edustamaan asioita, jotka haluat ehkä näyttää. Esimerkiksi u tarkoittaa käyttäjänimeäsi. Tässä on joitain hyödyllisimpiä.

  • u = käyttäjänimi

  • h = lyhennetty isäntänimi

  • H = isäntänimi ja toimialue

  • d = päivämäärä

  • t = 24 tuntia

  • T = 12 tuntia

  • w = täydellinen työhakemisto

  • W = nykyinen kansio

  • e = paeta ASCII: sta käyttääksesi ASCII-merkkejä

  • = uusi rivi

  Voit ketjuttaa minkä tahansa määrän näistä yhdessä luoda oman mukautetun ilmoituksen. Tässä on hyödyllisiä ja mielenkiintoisia pikakysymyksiä.

  Bash ei myöskään rajoita oletusväreihin. Voit käyttää ASCII-pakosarjaa ASCII-värien käyttämiseen. Värit ovat seuraavat: N -[32m]. 32m: n osa määrittää värin. Värit vaihtelevat välillä 30 - 37. Värimallisi määrittää, mitä värejä numerot vastaavat.

  Voit lisätä värin eteen 1 tai 4 lihavoidun tai alleviivatun tekstin määrittämiseksi. Se näyttää tältä:… jota et voi tehdä ilman.

  Kaikki, joka seuraa yhtä näistä värilohkoista, saa sen sanelemat ominaisuudet. Se jatkuu näin, kunnes toinen lohko muuttaa sitä. Palaa oletusarvoon käyttämällä 0 värimäärityksessä. Katso kaikki nämä yhdessä.

  Lopettavat ajatukset

  Bash-päätelaitteesi voi muokata Linuxissa monilla tavoilla. On vaikea osoittaa sinua suuntaan, koska suuri osa tästä on etusija. Kokeile ja etsi lisää vaihtoehtoja. Ole varovainen, pääteemulaattorin mukauttaminen voi olla uskomattoman koukuttava.

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Go up