Kuinka muuttaa aikamuotoa Windows 10: ssä

Oletko AM/PM-ihminen vai oletko enemmän 24 tunnin tyyppi? Kun kuulet ajan "1800", pyöriikö mielesi automaattisesti kello 20 vai 18? Katsotpa aikaa miltä tahansa suunnalta, haluat varmistaa, että kun katsot Windowsin työpöydän oikeaan alakulmaan, tiedät heti, mitä tapahtuu. Tätä varten sinun on nähtävä se oikeassa muodossa.

Joten kerromme sinulle nopeasti, kuinka voit muuttaa Windows 10:n kellon sinulle sopivaan aikamuotoon.

Intuitiivista vastoin Windows 10:ssä ei ole kyse vain kellon napsauttamisesta ja muutosten tekemisestä.

1. Voit muuttaa kellonajan muotoa napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella tehtäväpalkin aikaa ja napsauttamalla sitten "Säädä päivämäärää/aikaa".

2. Vieritä esiin tulevassa Asetukset-ikkunassa "Muodot"-otsikon kohdalle ja napsauta "Muuta päivämäärä- ja aikamuotoja".

3. Voit säätää täällä asioita, kuten matkan ensimmäistä päivää ja päivämäärän muotoa (esimerkiksi eurooppalaisen tyylin pp/kk/vv ja amerikkalaisen kk/pp/vv-muotojen välillä), mutta muuttaaksesi ajan muotoa sinun on katsottava "Lyhyt aika" ja "Pitkä aika" -ruutuja.

"Lyhyt aika" -ruudussa 24 tunnin muodot ovat ne, joiden lopussa ei ole "tt" ("tt" tarkoittaa AM ja PM). Joten jos haluat 12 tunnin kellon, valitse jokin aikamuoto, jonka lopussa on "tt".

Samat säännöt koskevat "Pitkäaikaista" kelloa, joka sisältää myös sekunnit.

Kun olet valmis, voit sulkea Asetukset-ikkunan ja se on siinä! Maailmasi on taas kunnossa ja voit jälleen seurata aikaa.

Johtopäätös

Näin yksinkertaisessa prosessissa Microsoft näytti yrittävän parhaansa tehdäkseen siitä mahdollisimman hämmentävän. Silti nyt tiedät kuinka se toimii, itse aika on takaisin käsissäsi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up