Kuinka muuttaa hiiren osoitinta Windowsissa

Vaikka Windowsin oletuskohdistin toimii tarkoitetulla tavalla, saatat löytää sen liian yksinkertaiselta makuusi. Sinun ei kuitenkaan tarvitse jäädä siihen kiinni, sillä voit muokata sitä monin eri tavoin. Tässä artikkelissa näytetään, miten hiiren osoitinta muutetaan Windowsissa: sen tyyli, koko, väri ja nopeus.

Hyvä tietää: jos aiot ostaa uuden hiiren, tutustu näihin ergonomisiin hiirivaihtoehtoihin.

Muuta hiiren osoittimen tyyliä ja kokoa

Mukauta hiiren osoittimen tyyliä ja kokoa suoraan tietokoneesi Asetukset-sovelluksesta.

Paina Win + I avataksesi Asetukset, siirry kohtaan Esteettömyysja valitse Hiiren osoitin ja kosketus.

Windows tarjoaa neljästä eri teemasta valittavana: klassinen valkoinen kohdistin, musta, käänteinen ja mukautettu. Jos valitset viimeisen vaihtoehdon, voit valita värin.

Voit suurentaa tai pienentää hiiren osoittimen kokoa säätämällä -kohdan oikealla puolella olevaa liukusäädintä Koko vaihtoehto.

Hiiren osoitin voi myös muuttua tekstikohdistimeksi (tunnetaan myös nimellä caret), kun siirrät osoittimen kohtien päälle lisätäksesi tekstiä. Jos haluat mukauttaa myös sen ulkonäköä, valitse Tekstikohdistin alla Aiheeseen liittyvät asetukset.

Haluat ehkä ottaa käyttöön Tekstikohdistimen ilmaisin vaihtoehto ja valitse haluamasi koko ja väri.

Voit myös säätää tekstikohdistimen paksuutta vetämällä -kohdan oikealla puolella olevaa liukusäädintä Tekstikohdistimen paksuus vaihtoehto.

Kärki: tiesitkö, että voit käyttää peliohjaimen uudelleen hiireksi Windowsissa? Tämä opas näyttää kuinka!

Asenna mukautettu hiiren kohdistinmalli

Sisäänrakennetut Windowsin hiirimallit ovat rajallisia, joten voit halutessasi käyttää kolmannen osapuolen mallia edistyneeseen mukauttamiseen.

Aloita lataamalla hiiren kohdistinkaavio. Voit käyttää useita online-lähteitä, kuten DeviantArt ja Cursor.cc. Varmista, että valitset luotettavan ja suojatun verkkosivuston lataamista varten.

Pura juuri lataamasi arkisto. Paikanna Install.inf tiedosto (jos sellainen löytyy).

Napsauta tiedostoa hiiren kakkospainikkeella ja valitse Asentaa kontekstivalikosta. Klikkaus Avata varoituskehotteessa.

Valitse Joo in Käyttäjätilien valvonta valintaikkuna.

The Hiiren ominaisuudet ikkuna avautuu. Jos et löydä asennustiedostoa, siirry osoitteeseen Asetukset -> Bluetooth ja laitteet -> Hiiri -> Hiiren lisäasetukset avataksesi saman ikkunan.

Vaihda kohtaan Osoittimet -välilehti, avaa alasvetovalikko Kaava, ja valitse asennettu kohdistinmalli.

Selaa kaikkia hiiren kohdistimen vaihtoehtoja tämän järjestelmän alla ja ota käyttöön niin monta kuin haluat.

Jos haluat ottaa käyttöön toisenlaisen kuvakkeen tietylle kohdistimelle tämän mallin alla, napsauta Selaa -painiketta alla Mukauta ikkuna.

Valitse haluamasi hiiren kohdistimen kuvake ja napsauta Avata. Toista prosessi tarpeen mukaan.

Klikkaus Käytä -> OK tallentaaksesi muutokset.

Jos et asentanut täyttä mallia, voit silti korvata oletusjärjestelmän kohdistimet yksitellen napsauttamalla Selaa ja lataat omasi.

Tiedoksi: jäätyykö hiiri jatkuvasti Windowsissa? Tutustu näihin vinkkeihin saadaksesi sen takaisin raiteilleen.

Kuinka muuttaa hiiren nopeutta

Sen lisäksi, että muutat hiiren osoittimen tyyliä, saatat haluta myös säätää sen nopeuksia mieltymystesi mukaan.

Voit tehdä sen siirtymällä osoitteeseen Asetukset -> Bluetooth ja laitteet -> Hiiri. Voit muuttaa monia hiiren nopeuteen liittyviä vaihtoehtoja.

Voit säätää oikealla olevaa liukusäädintä Hiiren osoittimen nopeus mieltymystesi mukaan. Windowsin oletusarvo on 10, vaikka jotkut käyttäjät saattavat haluta hitaampaa nopeutta tarkkuuden parantamiseksi.

Voit myös haluta muuttaa hiiren vieritysnopeutta. Alla Vieritys -osiossa, avaa avattava valikko Rullaa hiiren rullaa vierittääksesi vaihtoehto.

Jos valitset Sivu kerrallaan pudotusvalikosta jokainen vieritys siirtää koko sivun tekstiä. Vaihtoehtoisesti valitsemalla Useita rivejä kerrallaan voit säätää vieritysnopeutta säätämällä liukusäädintä oikealle Rivit vieritettävät kerrallaan.

Voit muuttaa vaakasuuntaista vieritysnopeutta napsauttamalla Hiiren lisäasetukset alla Aiheeseen liittyvät asetukset. Alla Pyörä -välilehti, säädä arvoa, joka on valittuna Vaakasuora vieritys.

Kärki: katso, miten näppäimistö ja hiiri liitetään Xbox Oneen.

Mukauta hiiren osoitinta

Hiiren kohdistimen vaihtamisen opettelu on välttämätöntä, jotta laitteesi käyttö olisi mukavampaa. Harkitse myös hiiren toiminnan säätämistä, kuten hiiren asetusten säätämistä pelaamista varten. Varmistaaksesi, että hiiri toimii oikein, opi vianetsintävaiheet, kuten hiiren osoittimen korjaaminen, kun se liikkuu itsestään.

Indeksi
  1. Muuta hiiren osoittimen tyyliä ja kokoa
  2. Asenna mukautettu hiiren kohdistinmalli
  3. Kuinka muuttaa hiiren nopeutta
  4. Mukauta hiiren osoitinta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up