Kuinka muuttaa IP-osoite iPhonessa

Haluammeko asettaa staattisen IP-osoitteen iPhoneen? Haluammeko vaihtaa sen lennossa ilman modeemia? Katsotaan kuinka jatketaan.

Modeemi tai reititin toimittaa IP-osoitteet suoraan kaikille yhdistetyille laitteille. iPhone kunnioittaa myös tätä hierarkiaa, mikä saa meidät toimittamaan ilmaisen IP-osoitteen modeemissamme tai reitittimessämme olevista. Jos IP-osoite ei kuitenkaan sovi meille, se on vaihdettava tai haluamme asettaa staattisen, voimme välttää modeemin/reitittimen läpikäymisen käyttämällä iPhonen sisällä jo olevia IP-osoitteenhallintatoimintoja.

Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle kuinka muuttaa IP-osoite iPhonessa asettamalla staattisen, kuinka uusitaan jo määritetty IP-osoite (jos ilmenee ongelmia tai ristiriitoja muiden laitteiden kanssa) ja kuinka vaihdetaan IP-osoite ja DNS-palvelin iPhonessa ilman, että tarvitsee käyttää erillisiä sovelluksia tai modeemin määritysvalikoita.

Staattisen IP-osoitteen asettaminen iPhoneen

Jos haluat asettaa staattisen IP-osoitteen iPhoneen, muodosta yhteys kotisi tai toimistosi Wi-Fi-verkkoon ja avaa sovellus asetuksetpainamme valikkoa Wifipaina "i":n muotoista kuvaketta verkon nimen vieressä ja avaa lopuksi valikko Määritä IP.

Napsauta kohdetta avautuvassa uudessa näytössä Manuaalinen avataksesi alareunan määrityskentät, kirjoitamme sitten valitun IP-osoitteen, aliverkon peitteen (yleensä 255.255.255.0) ja reitittimen tai modeemin IP-osoite. Näistä viimeisistä tiedoista voimme viitata edelliseen näyttöön (ennen valikkoon siirtymistä Määritä IP) tai lue oppaamme Kuinka löytää kotireitittimesi IP-osoite.

Kun määritys on valmis, paina yläreunassa olevaa kohtaa Tallentaa jotta muutokset olisivat tehokkaita. Jos meillä on ongelmia Internetin selaamisessa, voimme aina toistaa vaiheet ja nollata IP-määrityksen Automaattinen.

Suurin osa ongelmista liittyy jo käytettyjen IP-osoitteiden osoittamiseen: varmuuden vuoksi suosittelemme asettamalla IP-osoitteet, joita ei ehdottomasti käytetä 192.168.1.100 tai 192.168.1.200.

IP-osoitteen uusiminen iPhonessa

Jos haluamme säilyttää IP-osoitteiden automaattisen määrityksen iPhonessa, mutta samalla uusia määritetyn IP-osoitteen, joka vie meidät eteenpäin Asetukset -> Wi-Fipainamalla "i"-painiketta sen verkon nimen vieressä, johon olemme yhteydessä, ja painamalla lopuksi kohdetta Irrota tämä verkko.

Kun verkko on irrotettu, sammutamme Wi-Fi-yhteyden vähintään 5 minuutiksi ja aktivoimme sen sitten uudelleen Wifi, paina verkon nimeä ja anna pääsysalasana. Jos emme muista pääsysalasanaa, voimme palauttaa sen modeemin tai reitittimen takaa tai noudattamalla jotakin oppaassamme kerrotuista toimenpiteistä. löytää WiFi-salasanan PC:stä, Macista, Androidista ja iPhonesta.

DNS-palvelimen vaihtaminen iPhonessa

IPhonessa voimme vaihtaa DNS-palvelimia ilman, että tarvitsee välttämättä asettaa staattista IP-osoitetta, koska toiminnot ovat erillisiä. Jos haluamme saada suuremman yhteysnopeuden verkkosivuille ja voittaa yksinkertaiset verkkosuodattimet, lähdetään mukaan Asetukset -> Wi-Fipaina "i"-painiketta sen verkon vieressä, johon olemme tällä hetkellä yhteydessä, ja avaa valikko Määritä DNS.

Painamme tältä näytöltä kohdetta Manuaalinenpoistamme jo olemassa olevan palvelimen painamalla -kuvaketta Peruuttaa sen vieressä painamme kohdetta Lisää palvelin ja kirjoitammeValitun DNS-palvelimen IP-osoiteEsimerkiksi 8.8.8.8 (Googlen julkiset DNS-palvelimet). Kun olet valmis, paina yläreunassa Tallenna, jotta muutokset tulevat voimaan.

Jos haluamme muuttaa DNS:ää kaikissa Wi-Fi-verkoissa, joihin olemme yhteydessä, ja mobiilidatayhteydessä, suosittelemme lataamaan ilmaisen sovelluksen 1.1.1.1: Nopeampi Internet, saatavilla ilmaiseksi kaikille Apple-laitteille. Kun tämä sovellus on asennettu asetamme automaattisesti DNS-palvelimen 1.1.1.1 (tarjoaa Cloudflare) kaikille yhteystyypeilleilman että DNS-palvelimia tarvitsee määrittää manuaalisesti joka kerta.

Johtopäätökset

IP-osoitteen muuttaminen iPhonessa on todella yksinkertainen toimenpide ja kaikkien ulottuvilla. Useimmissa tapauksissa voimme olla tyytyväisiä jättämään kaikki asetukset automaattisiksi, mutta jos meillä on erityistarpeita (kuten pääsy FTP-palvelimeen), se on parempi aseta staattinen IP-osoite; Jos meillä on kuitenkin yhteysongelmia, IP-osoitteen uusiminen voi olla hyödyllistä.

Työn viimeistelemiseksi olemme myös näyttäneet sinulle kuinka DNS-palvelimia vaihdetaan ja kuinka tämä muutos tehdään automaattisesti kaikissa verkkoyhteyksissäkuten näkyy myös oppaissamme osoitteessa kuinka vaihtaa DNS Androidissa ja iPhonessa Älä viitsi kuinka korjata, jos DNS ei vastaa.

Indeksi
  1. Staattisen IP-osoitteen asettaminen iPhoneen
  2. IP-osoitteen uusiminen iPhonessa
  3. DNS-palvelimen vaihtaminen iPhonessa
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up