Kuinka muuttaa Macin tietokoneen nimi

Kun ostat uuden Apple-laitteen, sinun on annettava sille nimi. Joskus se, mitä kutsuit Maciksi kaksi tai kolme vuotta sitten, ei kuitenkaan ole sitä, mitä haluaisit sen tarkoittavan nyt. Onneksi tämän muuttaminen ei ole liian vaikeaa. Tässä näytämme, kuinka voit vaihtaa nimen Macissa.

Miksi haluaisit muuttaa Macisi nimen?

Jos omistat Macin, saatat haluta vaihtaa tietokoneesi nimen useista syistä. Voi olla, että ystävä tai perheenjäsen lahjoitti laitteen sinulle, ja sillä on edelleen sama nimi, jonka he olivat asettaneet sille.

Voi myös olla, että haluat muuttaa Macisi nimeä, koska sen edellinen oli hieman noloa. Tai olet ehkä yksinkertaisesti muuttanut mieltäsi etkä halua enää yhdistää sitä nimeäsi.

Kuinka muuttaa Mac-tietokoneesi nimeä

Vaikka Macisi nimi näkyy iCloud-tililläsi, et voi muuttaa nimeä iCloudista. Sen sijaan sinun on siirryttävä tietokoneesi asetuksiin.

Napsauta Apple-logoa näytön vasemmassa yläkulmassa ja noudata alla olevia ohjeita.

1. Napsauta “Järjestelmäasetukset…” -valikkovaihtoehtoa. Tämä on toinen "About This Mac" -kohdan alapuolella, jossa voit tarkistaa Macin sarjanumeron.

2. Kun asetusluettelo tulee näkyviin, etsi kohta "Jakaminen". Sen kuvake, sininen kansio, jossa henkilö kävelee tummansinisessä rombuksessa, sijaitsee ikkunan alaosassa.

3. Valitse "Jakaminen", jolloin pääset "Tietokoneen nimi" -osioon.

4. Korvaa "Tietokoneen nimi" -kohdan vieressä oleva nykyinen nimi uudella.

5. Kun olet vaihtanut nimen, sulje ikkuna. Kirjaudu iCloudiin nähdäksesi, onko se muuttunut.

Jos nimi ei ole muuttunut, kun kirjaudut iCloudiin, yritä kirjautua ulos ja uudelleen sisään. Vaihtoehtoisesti voit yrittää käynnistää tietokoneesi uudelleen. Jos kumpikaan ei toimi, saatat joutua odottamaan jonkin aikaa, jotta muutokset tulevat voimaan.

Kuinka muuttaa järjestelmänvalvojan nimeä Macissa

Sinulla ei ehkä ole ongelmia tietokoneesi nimen kanssa, mutta haluat sen sijaan vaihtaa järjestelmänvalvojan nimen. Jos haluat muuttaa tätä, vaiheet ovat hieman erilaisia ​​kuin tietokoneen nimen säätäminen, mutta eivät suinkaan monimutkaisia.

Jos haluat muuttaa Macin järjestelmänvalvojan nimeä, palaa kohtaan "Järjestelmäasetukset…" ja seuraa näitä ohjeita.

1. Etsi "Käyttäjät ja ryhmät" -vaihtoehto. Tämä kuuluu luokkaan, jossa on tummempi harmaa tausta, ja siinä on logo, jossa on kaksi käyttäjää harmaalla neliöllä.

2. Napsauta "Käyttäjät ja ryhmät" ja napauta lukkoa vasemmassa alakulmassa. Anna tietokoneesi salasana pyydettäessä ja valitse "Avaa lukitus".

3. Etsi muutettava järjestelmänvalvojan nimi, pidä Ctrl-näppäintä painettuna ja napsauta samalla käyttäjää ohjauslevyllä. Napsauta "Lisäasetukset…", kun se tulee näkyviin.

4. Kun seuraava ikkuna tulee näkyviin, poista nykyinen nimi kohdan "Koko nimi" vieressä olevasta ruudusta ja korvaa se uudella halutulla nimellä.

5. Suorittaaksesi tämän vaiheen, napsauta sinistä "OK"-painiketta ikkunan oikeassa alakulmassa.

"Lisäasetukset…" -ikkunan yläosassa näet varoitusviestin, jossa kerrotaan, mitä voi tapahtua, kun vaihdat käyttäjänimen. Lue se ja pidä mahdolliset seuraukset mielessä.

Usein Kysytyt Kysymykset

1. Voitko muuttaa Macin nimen iCloudissa?

Kirjoitushetkellä et voi muuttaa Mac-nimeäsi suoraan iCloudista. Sen sijaan sinun on kirjauduttava sisään tietokoneellesi ja noudatettava tässä artikkelissa lueteltuja ohjeita.

2. Onko rajoitettu kuinka usein voin vaihtaa Macin nimen?

Ei, voit vaihtaa Macin nimeä niin usein kuin haluat.

3. Voinko muuttaa levyn nimeä Macissa?

Kyllä, voit muuttaa yksittäisten levyjen nimiä Macissasi. Pidä Ctrl-painiketta painettuna samalla, kun napsautat työpöydällä olevaa levyä. Valitse "Nimeä uudelleen" ja muuta levyn nimi.

4. Voinko lisätä uusia järjestelmänvalvojia Mac-tietokoneeseen?

Joo. Jos haluat lisätä uusia järjestelmänvalvojia Maciin, mene samaan ikkunaan, jossa järjestelmänvalvojan käyttäjänimi voidaan vaihtaa. Näet plus- ja miinuspainikkeet vasemman valikon alareunassa. Napsauta plus-painiketta ja lisää järjestelmänvalvoja. Tämä on sama paikka, johon lisäisit käyttäjän Maciin.

Käärimistä

Tietokoneen käyttäjänimen vaihtaminen Macissa on yksinkertaista eikä vie paljon aikaa. Sinun tulee myös tarkistaa SSD-asemasi kunto säännöllisesti, jotta se ei vioittele ilman erillistä ilmoitusta.

Indeksi
 1. Miksi haluaisit muuttaa Macisi nimen?
 2. Kuinka muuttaa Mac-tietokoneesi nimeä
 3. Kuinka muuttaa järjestelmänvalvojan nimeä Macissa
 4. Usein Kysytyt Kysymykset
  1. 1. Voitko muuttaa Macin nimen iCloudissa?
  2. 2. Onko rajoitettu kuinka usein voin vaihtaa Macin nimen?
  3. 3. Voinko muuttaa levyn nimeä Macissa?
  4. 4. Voinko lisätä uusia järjestelmänvalvojia Mac-tietokoneeseen?
 5. Käärimistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up