Kuinka muuttaa, nollata ja korvata tiedostoyhdistelmiä Windows 10:ssä

Tiedostoyhdistelmät ovat tärkeä osa toimivaa Windows-kokemusta, joten on välttämätöntä varmistaa, että oikeat tiedostotyypit avautuvat automaattisesti oikealla ohjelmistolla. Mutta entä jos määrität väärän tiedostoyhteyden tai haluat vain vaihtaa sen parempaan ohjelmaan? Windows 10 on osoittautunut aiempia versioita rajoittavammaksi tiedostoyhdistelmien suhteen ja voi olla erityisen hankala, jos haluat vain poistaa yhteyden kokonaan.

Onneksi meillä on vastaukset, jotka osoittavat, kuinka voit muuttaa, nollata ja korvata tiedostoyhdistelmiä Windows 10:ssä.

Lue myös: Kuinka poistaa viimeisimmät kohteet ja usein käytetyt paikat käytöstä Windows 10:ssä

Kuinka asettaa ja muuttaa tiedostoyhdistelmiä

Ensinnäkin helppoja juttuja. Windows on luultavasti kysynyt sinulta tuhat kertaa, kun avaat tiedoston, haluatko yhdistää sen tiettyyn ohjelmaan. Ehkä valitset vain yhden ehdotetuista ohjelmista, ja siihen se loppuu.

Mutta Windowsin ehdottamat ohjelmat eivät aina ole oikeita, joten miten valitset tarkalleen mitä haluat?

Voit tehdä sen kahdella tavalla:

Muita artikkeleita, jotka saattavat kiinnostaa sinua

Ensin voit napsauttaa hiiren kakkospainikkeella tiedostoa, jonka yhdistämistä haluat muuttaa, ja valita sitten "Avaa sovelluksella". Jos ohjelmaa, jolla haluat avata sen, ei löydy, napsauta "Valitse toinen sovellus" ikkunan alareunasta.

Uudessa ruudussa näet saman luettelon kuin ennenkin, mutta vieritä alaspäin ja napsauta "Lisää sovelluksia", jotta laajennettu luettelo tulee näkyviin. Valitse sovellus, johon haluat liittää tiedoston, ja valitse "Käytä tätä sovellusta aina .xxx-tiedostojen avaamiseen".

Jos haluamasi sovellus ei näy luettelossa, älä välitä "Etsi toinen sovellus tältä tietokoneelta" -vaihtoehdolla. Tämä avaa tiedoston valitsemallasi ohjelmalla vain kertaluonteisesti.

Lue myös: Windows Explorer kaatuu jatkuvasti? Tässä on muutamia korjauksia

Voit hallita tiedostoyhdistelmiä oikein napsauttamalla Käynnistä-painiketta, kirjoittamalla "oletussovelluksen asetukset" ja napsauttamalla sitä hakutuloksissa. Täältä näet yleiskatsauksen oletustiedostoyhdistelmistä. Napsauta mitä tahansa luettelossa olevista ohjelmista nähdäksesi muut toiminnon vaihtoehdot.

Jos haluat nähdä kattavamman luettelon tiedostoyhdistelmistä, vieritä alas ja napsauta "Valitse oletussovellukset tiedostotyypin mukaan". Tämä näyttää sinulle täydellisen luettelon kaikista saatavilla olevista tiedostotyypeistä ja sovelluksista, joihin ne liittyvät.

Voit napsauttaa mitä tahansa näistä, mutta monissa tapauksissa huomaat, ettei vaihtoehtoja ole käytettävissä. Tämä tapahtuu epäselvämmille tiedostotyypeille, kuten erilaisille esoteerisille kuvamuodoille, jotka avautuvat vain kuvankäsittelyohjelmistolla, kuten Photoshopilla. Jos sinulla on oikea ohjelma, mutta se ei näy vaihtoehtona assosiaatioluettelossa, voit pakottaa yhdistämisen komentokehotteen avulla (katso seuraava otsikko).

Jos haluat, voit napsauttaa "Oletussovellukset"-päänäytössä "Palauta" palauttaaksesi tiedostojen yhteydet Microsoftin suosittelemiin oletusasetuksiin. (Varoitus: Microsoft tietysti ohjaa sinut käyttämään omia ohjelmistojaan.)

Tiedostojen yhdistämisen nollaaminen tai poistaminen komentokehotteessa

Tiedostoyhteyden palauttaminen tyhjäksi on hieman monimutkaisempaa, ja sinun on tehtävä se korotetun komentokehotteen kautta.

Napsauta Käynnistä, kirjoita cmd, napsauta hiiren kakkospainikkeella Komentorivi ja sitten "Suorita järjestelmänvalvojana".

Tyyppi

komentokehotteeseen (jossa "tiedostonimi" on erotettavan sovelluksen nimi ja "ext" on laajennus, kuten .jpg, bin, .mp3 tai mikä tahansa).

Jos et ole varma tiedoston nimestä, kirjoita komentokehotteeseen "assoc", jolloin näet luettelon kaikista tiedostotyyppiyhdistelmistä. Bitti, jonka haluat syöttää "ftype":n jälkeen, on koko =-symbolin jälkeinen osa.

Esimerkin vuoksi päätimme erottaa "wtv"-laajennuksen VLC:stä, joten kirjoittamamme komento oli

Kun olet antanut komennon, tiedostotyypin tulee olla erotettu/tyhjä, ja voit asettaa uuden, kun yrität avata kyseisen tiedostotyypin seuraavan kerran.

Tai jos haluat käyttää komentokehotetta tiedostojen liittämiseen tai uudelleenliittämiseen sovelluksiin, noudata alla olevaa muotoa ja korvaa "wtv" ja hakemisto sen ohjelman laajennuksella ja hakemistolla, johon haluat liittää sen:

assoc .wtv="C:\Ohjelmatiedostot (x86)\VideoLAN\VLC\vlc.exe"

Johtopäätös

Sen pitäisi kertoa sinulle kaikki, mitä sinun on tiedettävä tiedostoliitännöistä, ja antaa sinulle mahdollisuuden hallita, mitkä ohjelmat käyttävät mitäkin laajennuksia. Vaikka komentokehotemenetelmä voi olla hieman hankalampi, se on vähemmän rajoitettu kuin "Oletussovellukset"-ikkuna, joten jos haluamasi ohjelma ei tule näkyviin, voit pakottaa yhdistämisen luotettavan komentokehotteen kautta.

Indeksi
  1. Kuinka asettaa ja muuttaa tiedostoyhdistelmiä
  2. Tiedostojen yhdistämisen nollaaminen tai poistaminen komentokehotteessa
  3. Johtopäätös

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up