Kuinka nähdä tietokoneen näyttö televisiossa

Haluammeko käyttää tietokonetta television näyttönä? Katsotaan kuinka muodostaa yhteys WiFin tai kaapeleiden kautta

Kaikki nykyaikaiset tietokoneet on kytketty näyttöihin (pöytätietokoneissa) tai niissä on näyttö (kannettavassa), joka pystyy tuomaan esiin kaikki työhön tarkoitetut sovellukset. Tilanne muuttuu täysin, kun käytämme PC:tä suoratoistettavan tv-sarjan pelaamiseen tai nauttimiseen: käytössä oleva näyttö tai näyttö sopii tarkoitukseen tai olisi parempi liitä tietokone olohuoneessa olevaan televisioon?

Audio/video-liitäntätekniikka on kehittynyt käsi kädessä sekä tietokoneissa että nykyaikaisissa televisioissa: kuten seuraavissa luvuissa näytämme, kaapelit ovat käytännössä samat kuin ne, joita käyttäisimme tavallisen PC-näytön liittämiseen. Todellinen uutuus piilee siinä muodosta langaton yhteysjotta sinun ei tarvitse vetää kaapeleita ja lähettää ääntä ja videota parhaalla mahdollisella laadulla kodin Wi-Fi-yhteyden avulla.

Näytämme sinulle epäilysten poistamiseksi kuinka suoratoistaa tietokoneen näyttö televisioonjoissa käytetään sekä langattomia yhteysjärjestelmiä (käytetään kaikissa skenaarioissa) että järjestelmiä, joissa käytetään videokaapelia (niille, jotka voivat siirtää tietokonetta ja sijoittaa sen television lähelle).

1) Siirrä näyttö PC:stä televisioon langattomasti

Jos meillä on kannettava tietokone tai tietokone on liian iso sijoitettavaksi television lähelle, paras tapa liittää näyttö ja nähdä tietokone televisiossa on käyttää langatonta verkkoakäyttämällä yhtä alla olevista menetelmistä, jotka perustuvat myös omistamasi television tyyppiin ja television takaosaan jo liitetyn laitteen tyyppiin.

Ainoa vaatimus on, että kaikki käyttämämme laitteet (PC, Smart TV ja älylaitteet) ovat yhteydessä samaan kotiverkkooneli samaan modeemiin tai reitittimeen.

Amazon Fire TV Stick

Jos olemme yhdistäneet a Fire TV Stick TV:n takaosassa voimme käyttää sitä nähdäksesi tietokoneen näytön televisiossa nopeasti ja helposti.

Jatkamiseksi avaamme valikon asetukset Fire TV:stä (rataskuvake), paina -painiketta Ääni ja näyttö ja jatkamme Ota Näytön peilaus käyttöön aktivoida signaalin vastaanotto tietokoneelta.

Kun Fire TV jätetään tälle näytölle, siirrytään Windows-tietokoneeseen, paina i WIN+K-näppäimet näppäimistöllä, odota Fire TV:n nimen ilmestymistä, napsauta sitä ja vahvista yhteys Fire TV:stä aloittaaksesi näytön peilaus.

Saadaksesi lisätietoja, voimme lukea oppaamme osoitteessa kuinka katsella tietokoneesi näyttöä Amazon Fire TV Stickissä.

Google Chromecast

Hyvänä vaihtoehtona Fire TV:lle voimme käyttää Chromecast suoratoistaa näyttöä tietokoneesta televisioonkäyttämällä Google Chrome -selainta yhteyden muodostamiseen.

Aloitetaan jatkaaksesi Google Chrome Paina PC:llämme kolmea pistettä oikeassa yläkulmassa avataksesi valikon Lähettäälaajennetaan valikkoa Alkuperätvalitsemme Suoratoista näyttöä ja paina selaimen tunnistaman Chromecastin nimeä aloittaaksesi PC-työpöydän lähettämisen televisioon.

Vaihtoehtoisesti voimme lähettää vain yhden selaimessa avoinna olevista välilehdistä: siirrytään välilehdelle, jonka haluat lähettää televisiossa, valitse kohde Lähetyskortti (valikossa Alkuperät) ja aloita näytön lähettäminen painamalla uudelleen Chromecastin nimeä.

Chromecast-tilaa voidaan käyttää myös >Älytelevisiot, joissa on Android TV -käyttöjärjestelmäjoka integroi tehokkaasti Chromecastin ominaisuudet ilman, että sinun tarvitsee lisätä HDMI-laitetta.

Miracast-yhteys

Jos meillä on LG tai Samsung Smart TV, voimme välttää Fire TV:n tai Chromecastin käyttämisen tietokoneen näytön lähettämiseen, käyttämällä Miracast-tekniikkaa (tukevat kaikki vuoden 2012 jälkeen myydyt televisiot).

Tämän tekniikan käyttämiseksi avaamme Smart TV:n Miracast-valikon (LG-televisioissa sovellus on nimeltään Näytön jakoSamsungissa SmartView), painamme WIN+K Windows 11:llä tai Windows 10:llä varustetussa tietokoneessamme, valitse television nimi ja vahvista yhteys (television kaukosäätimellä) televisioon tulevasta varoituksesta yhteyden muodostamiseksi.

Miracastin integroimiseksi kaikkiin televisioihin ilman älykomponenttia suosittelemme Fire TV Stickin käyttöä tai artikkelimme lukemista aiheesta kuinka projisoida Windows Miracastin kanssa.

2) Siirrä näyttö PC:stä televisioon kaapelin kautta

Maksimaalinen kuvanlaatu ja vakaus voidaan saavuttaa vain kaapelilla: jos meidän on välitettävä tapahtumia teräväpiirtona tai meillä on talo, jossa on paljon langattomat häiriöt neuvo on hanki kannettava tietokone ja liitä se videokaapelilla televisioonjota käytetään aina, kun joudumme käyttämään television PC-näyttöä.

HDMI-kaapeli

Helpoin tapa yhdistää tietokoneesi televisioon on HDMI-kaapelioletusstandardi laitteiden liittämiseen mihin tahansa näyttöön.

THE parhaat HDMI-kaapelit niitä voi ostaa suoraan Amazonista ja eri pituuksia on saatavilla: neuvo on käyttää a HDMI-kaapeli noin 2 metriäpalauttaa tilaa kannettavalle tietokoneelle television läheltä, jotta se voidaan kytkeä tarvittaessa.

Voit muodostaa yhteyden yksinkertaisesti työntämällä kaapelin liitin tietokoneen HDMI-lähtöön (yleensä kannettavan tietokoneen kyljessä) ja aseta toinen liitäntä johonkin HDMI-tulot television takana.

USB-C/HDMI-kaapeli

Jos omistamme a uusimman sukupolven muistikirja voimme myös hyödyntää USB Type-C -portti videoliitäntää varten televisioon käyttämällä tähän tarkoitukseen sopivan pituista USB-C/HDMI-kaapelia.

Yhteys muodostetaan USB Type-C -liitännän liittäminen johonkin kannettavan tietokoneen samannimiseen porttiin ja asenna se toinen pää johonkin HDMI-tuloon Smart TV:n takana tai sivulla. Tämän tekniikan avulla voit siirtää sekä ääni- että videosignaalia.

DisplayPort/HDMI-kaapeli

Jos haluamme liittää kiinteän tietokoneen televisioon (ehkä käyttää sitä esim Olohuoneen PC-konsoli) voimme käyttää jo aiemmin nähdyn HDMI-kaapelin lisäksi myös a DisplayPort/HDMI-kaapeliparas valinta tietokoneen liittämiseen mihin tahansa televisioon.

Tällä kaapelilla voimme tehdä liitännän helposti asettamalla DisplayPort-liitäntä tietokoneen takana (tai erillisen näytönohjaimen) ja asettamalla HDMI-liitäntä yhdessä Smart TV:n HDMI-porteistasäilyttäen alkuperäisen kuvan ja äänen laadun muuttumattomana.

DVI/HDMI-kaapeli

Jos meillä on ollut PC muutaman vuoden ajan, neuvomme, että käytät a DVI/HDMI-kaapelijoten voit hyödyntää vanhaa digitaalista porttia (joka on käytössä kaikissa vuoden 2002 jälkeen valmistetuissa tietokoneissa) ja liittää vanhan työaseman tai olohuoneen PC:n, joka on varustettu oikealla laitteistolla Windows 10:n käyttämiseen ilman ongelmia.

Verrattuna muihin tässä oppaassa nähtyihin ratkaisuihin Tämä linkki lähettää vain videota: meidän on siksi löydettävä toinen tapa lähettää PC-ääni televisioon.

SCART/HDMI-kaapeli

Jos meillä on a erittäin vanha televisio ilman HDMI-liitäntää voimme silti käyttää sitä tietokoneen yhdistämiseen käyttämällä a HDMI/SCART-sovitinkaapelisuunniteltu muuttamaan HDMI-signaali analogiseksi SCART-signaaliksi, jotta vanhatkin televisiot voidaan liittää.

Saat lisätietoja myös oppaastamme osoitteessa tietokonekaapelien, porttien, pistorasian ja liittimien väliset erot.

Projisoi Windows-näyttösi kaapelin kautta

Kun tietokone on liitetty kaapelitelevisioon (jollakin edellisissä luvuissa esitetyistä tavoista), voimme projisoida näytön painamalla näppäimistön WIN+P-näppäimiä ja valitsemalla Kopioi tai Laajennatarpeidemme perusteella:

 • tilan kanssa Kopioi meillä on täydellinen kopio PC-näytöstä televisiossa;
 • tilan kanssa Laajenna laajennamme Windows-näytön reunaa (oikealle), jotta voimme siirtää ikkunoita työpöydältä televisioon häiritsemättä tietokoneen avoimia ikkunoita.

Jos haluamme käyttää televisiota vain näyttönä, voimme myös valita kohteen Vain toinen näyttöjotta kannettavan tietokoneen näyttö sammuu ja sisältö näkyy vain televisiossa.

Jos haluat lisätietoja, suosittelemme lukemaan oppaamme käyttää televisiota toissijaisena tietokoneen näyttönä.

Johtopäätökset

Tietokoneen liittäminen televisioon on todella yksinkertaista, kun otetaan huomioon, että käytetään normaalisti myös klassisen näytön yhteydessä olevia kaapeleita.

Kaapeleiden lisäksi voimme myös käyttää langatonta lähetystä jotka tarjoavat käyttäjille mahdollisuuden kytkeä tietokone televisioon ilman häiritseviä kaapeleita jalkojen välissä tai olohuoneessa, vaikka ne eivät päästäisikään kaapelin vakautta ja laatua.

Myös muissa artikkeleissa olemme nähneet kuinka suoratoistaa PC-ääntä televisioon ja miten katso videoita ja elokuvia tietokoneesta televisioon.

Indeksi
 1. 1) Siirrä näyttö PC:stä televisioon langattomasti
  1. Amazon Fire TV Stick
  2. Google Chromecast
  3. Miracast-yhteys
 2. 2) Siirrä näyttö PC:stä televisioon kaapelin kautta
  1. HDMI-kaapeli
  2. USB-C/HDMI-kaapeli
  3. DisplayPort/HDMI-kaapeli
 3. DVI/HDMI-kaapeli
 4. SCART/HDMI-kaapeli
  1. Projisoi Windows-näyttösi kaapelin kautta
  2. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up