Kuinka nähdä Wi-Fi-salasanasi Windows 11:ssä

Emmekö enää muista sen Wi-Fi-verkon salasanaa, johon olemme yhteydessä? Katsotaanpa, kuinka se palautetaan suoraan Windows 11:stä ilman modeemia.

Kun yhdistämme kaikki henkilökohtaiset laitteemme (PC, tabletti, älypuhelin) Wi-Fi-verkkoon, tuskin annamme salasanaa uudelleen lyhyellä aikavälillä; Siitä on aikaa unohdamme väistämättä Wi-Fi-salasanan, varsinkin jos olemme jättäneet suoraan modeemin luoman tai puhelinoperaattorin antaman salasanan (usein hyvin pitkän ja numeroilla, isoilla ja pienillä kirjaimilla). Jos olemme tietokoneella, voimme silti palauttaa langattoman verkon salasanan nopeasti käyttämällä Windows 11:n tarjoamia piilotettuja valikkoja tai käyttämällä tiettyjä sovelluksia tähän tarkoitukseen.

Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle kuinka palauttaa wifi-salasana Windows 11: ssä, jotta voimme käyttää sitä uusissa laitteissa tai tarjota sen sukulaisille tai ystäville, jotka tulevat käymään meillä kotona. Salasanan selvittämiseksi lähdemme olettamuksesta, että tietokone on jo kytketty verkkoon; Jos tietokonetta ei kuitenkaan ole kytketty, emme voi palauttaa salasanaa tällä tavalla, mutta joudumme käyttämään sitä vaihtoehtoisia menetelmiä.

Palauta Wi-Fi-salasana Asetukset-valikosta

Windows 11:ssä voimme käyttää Asetukset-valikkoa löytääksemme nopeasti sen verkon salasanan, johon olemme yhteydessä juuri sillä hetkellä. Jatka napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella Käynnistä-valikkoa ja painamalla kohdetta asetuksetpainamme valikkoa Verkko ja Internetvieritä ja paina alas Verkon lisäasetukset ja lopuksi napsauta Lisää verkkokorttivaihtoehtoja.

Näyttö, jossa on kaikki tietokoneellamme olevat verkkokortit, avautuu; tunnistamme tällä hetkellä käyttämämme Wi-Fi-verkkokortin, napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja paina kohdetta Osavaltionapsauta painiketta Langattomat ominaisuudetsiirrytään välilehteen Turvallisuus ja aseta valintamerkki kohteen viereen Näytä hahmot nähdäksesi tällä hetkellä käytössä olevan Wi-Fi-salasanan.

Palauta Wi-Fi-salasana ohjauspaneelista

Edellisessä luvussa näkyvä verkkosovittimen näyttö sisältyy ohjauspaneeliin. Tämä näyttö voidaan avata nopeasti pikanäppäimellä ja pikanäppäimellä, jotka suosittelemme tallentamaan tekstidokumenttiin.

Pääset nopeasti PC:ssä olevien verkkokorttien näyttöön painamalla näppäimistön pikanäppäintä WIN+R ja kirjoita ikkunaan Juosta käsky ncpa.cpl. Ikkuna, jossa on tietokoneessa olevat verkkokortit, avautuu välittömästi: nyt meidän tarvitsee vain noudattaa edellisessä luvussa nähtyä menettelyä (ts. Napsauta verkkosovitinta hiiren kakkospainikkeella -> Tila -> Langattomat ominaisuudet -> Suojaus) saadaksesi selville Wi-Fi-salasanasi.

Palauta Wi-Fi-salasana komentokehotteesta

Kokeneemmat käyttäjät voivat myös käyttää komentokehotetta palauttaa nopeasti minkä tahansa Wi-Fi-verkon salasanan johon liitimme PC:llä (ei siis vain tällä hetkellä aktiiviseen verkkoon). Vaikka tämä menettely saattaa tuntua vaikealta toteuttaa, se on luultavasti nopein ja tehokkain: siksi suosittelemme, että luot välittömästi tekstidokumentin ja tallennat kaikki kuvatut vaiheet, jotta voit aina käyttää niitä tarvittaessa.

Jos haluat palauttaa Wi-Fi-salasanan Windows 11 -komentokehotteessa, avaa Käynnistä-valikko ja kirjoita cmd näppäimistöllä ja avaa sovellus Komentokehote. Uuteen ikkunaan kirjoitamme komennon

netsh wlan show profiles

ja paina painiketta Lähetetään tai Tulla sisään, jotta voimme näyttää kaikkien niiden Wi-Fi-verkkojen nimet, joihin meillä on ollut pääsy kuukausien tai vuosien aikana. Kaikista luettelossa olevista Wi-Fi-verkoista on mahdollista palauttaa pääsysalasana komennolla

netsh wlan show profile name="nome_rete" key=clear

missä sen sijaan verkon nimi, meidän on syötettävä tarkasti yläluettelossa olevan verkon nimi (huomioi isot kirjaimet). Kun olet muokannut komentoa tarpeidemme mukaan, paina Lähetetään tai Tulla sisään näppäimistöllä nähdäksesi valitun verkon tiedot, mukaan lukien Wi-Fi-salasanan (näkyy merkinnän vieressä Keskeinen sisältö).

Palauta Wi-Fi-salasanat ohjelmien avulla

Windows 11:een integroitujen menetelmien (suositeltujen tietosuojasyistä) lisäksi voimme käyttää myös kolmannen osapuolen työkaluja nähdäksemme sen Wi-Fi-verkon salasanan, johon olemme yhteydessä, tai niiden verkkojen salasanan, joihin olemme yhteydessä. menneisyys. Ensimmäinen ohjelma, jota suosittelemme kokeilemaan, on WirelessKeyViewyksi kuuluisimmista Nirsoft-ohjelmista.

WirelessKeyView helpottaa tietokoneellesi tallennettujen Wi-Fi-verkkojen salasanatietojen käyttöä huomattavasti, mikä yksinkertaistaa yllä kuvattuja toimenpiteitä komentokehotteen avulla. Kun olet purkanut WirelessKeyView-suoritettavan tiedoston, käynnistä se ja vahvista varoitusikkuna nähdäksesi kaikki tietokoneellesi sillä hetkellä tallennetut Wi-Fi-salasanat.

Toinen samanlainen ohjelma Wi-Fi-salasanojen näkemiseen Windows 11:ssä on WiFi-salasanan paljastajailmainen työkalu, joka on yhteensopiva kaikkien Windows-versioiden kanssa.

Tämä ohjelma näyttää sen Wi-Fi-verkon salasanan, johon olemme yhteydessä, yksinkertaisella tavalla ilman, että sinun tarvitsee noudattaa koko oppaan ensimmäisessä luvussa esitettyä menettelyä. Voit käyttää sitä käynnistämällä sen, laajentamalla sillä hetkellä käytössä olevaa Wi-Fi-verkkokorttia ja hakemalla pääsykoodin osiosta Salasana.

Johtopäätökset

Myös Windows 11:ssä Unohtuneiden Wi-Fi-salasanojen palautusmenettelyt ovat kaikkien ulottuvilla: painettavat valikot tai näppäimet voivat muuttua, mutta lopulta tuntemiemme (ja joihin olemme onnistuneesti yhdistäneet ainakin kerran) Wi-Fi-verkkojen salasanat voidaan aina palauttaa.

Jos joudumme palauttamaan tällä hetkellä käyttämämme verkon salasanan, suosittelemme, että noudatat ohjeita Asetukset- tai Ohjauspaneelin kautta tai jos olemme laiskoja, käytä ohjelmaa WiFi-salasanan paljastaja; jos sen sijaan haluamme löytää sellaisen Wi-Fi-verkon salasanan, johon olemme aiemmin muodostaneet yhteyden, meidän on käytettävä toimenpidettä komentokehotteen tai vaihtoehtoisesti ohjelman kautta. WirelessKeyView.

Edelleen Wi-Fi-salasanojen ja verkkotunnusten aiheen osalta voimme jatkaa lukemista yllä olevista oppaista kuinka poistaa wifi-salasana tai nollata langaton reititin ja miten vaihda modeemin Wi-Fi-salasana.

Indeksi
  1. Palauta Wi-Fi-salasana Asetukset-valikosta
  2. Palauta Wi-Fi-salasana ohjauspaneelista
  3. Palauta Wi-Fi-salasana komentokehotteesta
  4. Palauta Wi-Fi-salasanat ohjelmien avulla
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up