Kuinka näyttää piilotetut tiedostot ja kansiot Windowsissa

Tiesitkö, että Windows piilottaa joitain tärkeitä järjestelmätiedostoja estääkseen tärkeiden tiedostojen poistamisen? Se tekee tämän, kun haet tiedostoja kiintolevyltäsi. Jos haluat aina nähdä jokaisen yksittäisen tiedoston tietokoneellasi, tämä voi olla ärsyttävää. Tämä opas näyttää, kuinka saada Windows näyttämään kaikki tiedostot.

Hyvä tietää: näetkö tietokoneessasi virheilmoituksen "Sinulla ei tällä hetkellä ole oikeutta käyttää tätä kansiota"? Opi poistamaan se.

Kuinka näyttää piilotetut Windows-tiedostot ohjauspaneelin avulla

Voit näyttää piilotetut tiedostot Windowsissa useilla tavoilla. Tämä menetelmä muuttaa oletusasetuksia Ohjauspaneelin kautta.

 1. Kirjoita Windows-hakuun "Ohjauspaneeli" ja napsauta alla parasta hakua.
 1. Napsauta Ohjauspaneelin avattavaa Näytä-valikkoa, valitse "Pienet kuvakkeet" tai "Suuret kuvakkeet", jotta näet kaikki vaihtoehdot kerralla, ja napsauta sitten "File Explorerin asetukset" -kuvaketta.
 1. Napsauta "Näytä"-välilehteä ja valitse sitten "Näytä piilotetut tiedostot, kansiot ja asemat" -valintaruutu. Valitse alempana kohta "Piilota suojatut käyttöjärjestelmätiedostot (suositus)".
 1. Napsauta "Kyllä" varoituksen alla, joka kertoo, että olet valinnut suojattujen käyttöjärjestelmätiedostojen näyttämisen. Kun palaat File Explorerin asetukset -ruutuun, napsauta "OK". Kaikki aiemmin piilotetut tiedostot pitäisi näkyä.

Ole varovainen käsitellessäsi suojattuja käyttöjärjestelmätiedostoja, koska ne eroavat tavallisesti piilotetuista tiedostoista. Windows luo suojattuja käyttöjärjestelmätiedostoja ja käyttää niitä jatkuvasti toimiakseen sujuvasti. Keskimääräiset piilotiedostot ovat vähemmän tärkeitä ja useimmiten käyttäjien tai kolmannen osapuolen sovellusten luomia.

Kärki: opi käyttämään File Explorerin välilehtiä parantaaksesi moniajokokemusta.

Kuinka näyttää piilotetut Windows-tiedostot File Explorerin kautta

Avaa sama File Explorerin asetukset -ikkuna Resurssienhallinnan kautta, mikä saattaa helpottaa tiedostojen näyttämistä ilman tarvetta selata Ohjauspaneelissa.

 1. Käynnistä File Explorer napsauttamalla sen kuvaketta tai käyttämällä Win + E -pikakuvaketta ja siirry sitten kansioon, jossa on kansioita, jotka haluat näyttää.
 2. Napsauta "Näytä" yläpalkissa, vie hiiri "Näytä"-valikon päälle ja valitse "Piilotetut kohteet". Tämä näyttää vain järjestelmän ulkopuoliset piilotetut tiedostot.
 1. Vaihtoehtoisesti napsauta kolmen pisteen kuvaketta yläpalkissa ja valitse "Asetukset" tuodaksesi Kansion asetukset -ikkunan näkyviin.
 1. Jos käytät vanhempaa Windowsin versiota, etsi samat asetukset napsauttamalla Näytä-vaihtoehtoa. Valitse "Piilotetut kohteet" näyttäminen avattavasta "Näytä/piilota" -valikosta.

Kärki: onko sinulla ongelmia File Explorerin kanssa? Opi korjaamaan yleisimmät ongelmat.

Kuinka käyttää rekisteriä piilotettujen tiedostojen näyttämiseen

Säädä Rekisterieditoria hallitaksesi, miten Windows käsittelee piilotettuja tiedostoja.

 1. Paina Win + R avataksesi Suorita-valintaikkunan, kirjoita regedit ja paina Enter.
 1. Siirry manuaalisesti seuraavaan polkuun tai kopioi ja liitä se polkupalkkiin:
Tietokone\HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced

 1. Kaksoisnapsauta "Piilotettu" -vaihtoehtoa, jonka avulla voit määrittää piilotiedostojen arvon.
 1. Valitse "1" arvotiedoille, jos haluat antaa Windowsin näyttää piilotetut tiedostot, tai "2", jos haluat säilyttää piilotetut tiedostot sellaisina kuin ne ovat.
 1. Aseta "ShowSuperHidden" arvoon "1", jotta näet suojatut Windows-tiedostot. Oletusarvo "0" pitää ne piilossa.

Kärki: tule edistyneeksi rekisterieditorin käyttäjäksi näillä hakkeroilla.

Sen sijaan, että sukeltaisit asetuksiin, kun haluat piilottaa tai näyttää piilotetun tiedoston, tee se välittömästi kontekstivalikon kautta käyttämällä nopeasti rekisterin muokkausta. Käynnistämme .REG-tiedoston rekisterin muokkaamiseksi, koska se on helpoin ottaa käyttöön tai poistaa.

 1. Käynnistä Notepad-sovellus Windows-haun kautta.
 1. Kopioi seuraava koodi ja liitä se Muistioon:
Windowsin rekisterieditorin versio 5.00
[HKEY_CLASSES_ROOT\AllFileSystemObjects\shell\Windows.HideSelected]
"Description"="@shell32.dll,-37575"
"ExplorerCommandHandler"="{0947c622-f98a-48a5-9df7-60e5fe202e07}"
"Icon"="imageres.dll,-53144 "
"MUIVerb"="Näytä/piilota valitut tiedostot"

 1. Tallenna uusi tiedosto painamalla Ctrl + S. Muuta tunniste ".REG" .TXT:n sijaan.
 1. Äskettäin luodun rekisteritiedoston käynnistäminen aktivoi vaihtoehdon piilottaa tai näyttää minkä tahansa tiedoston pikavalikon kautta. Kaksoisnapsauta tiedostoa ja hyväksy ilmoitus napsauttamalla "Kyllä -> OK".
 1. Kun napsautat mitä tahansa tiedostoa hiiren kakkospainikkeella, näet vaihtoehdon piilottaa se.
 1. Jos haluat näyttää piilotetut tiedostot, aseta Windows näyttämään piilotetut tiedostot ensin (jollakin yllä olevista tavoista).
 1. Luo toinen .REG-tiedosto seuraavalla koodilla ja käynnistä se poistaaksesi tämän ominaisuuden käytöstä ja poistaaksesi kontekstivalikon vaihtoehdon. Säilytä kaksi .REG-tiedostoa myöhempää käyttöä varten.
HKEY_CLASSES_ROOT\AllFileSystemObjects\shell\Windows.HideSelected

Kärki: tallentaako Windows tiedostot ja kansiot automaattisesti OneDriveen? Opi estämään se.

Usein Kysytyt Kysymykset

Kuinka voin piilottaa tiedostoja Windowsissa?

Tavallinen tapa piilottaa tiedosto tai kansio on napsauttaa sitä hiiren kakkospainikkeella ja valita "Ominaisuudet". Näet valintaruudun, jonka avulla voit asettaa tiedoston tilaan "Piilotettu" kohdassa "Attribuutit".

Kuinka luon näkymätön kansion Windowsissa?

Luo tavallinen kansio, napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitse "Ominaisuudet". Siirry "Muokkaa"-välilehdelle ja valitse "Muuta kuvake". Valitse tyhjä/läpinäkyvä kuvake liu'utettuasi oikealle. Kun sinulla on läpinäkyvä kansio, piilota kansion nimi. Nimeä kansio uudelleen painamalla F2 (tai FN+F2) ja lisää tyhjä merkki painamalla nopeasti Alt + 0173.

Voinko synkronoida piilotetut tiedostot eri laitteiden välillä?

Joo. Paras tapa synkronoida piilotetut ja salasanalla suojatut tiedostot eri laitteiden välillä on käyttää OneDrive Personal Vaultia. Sen avulla voit piilottaa tiedostoja ja tehdä niistä pääsyn toiselle laitteelle, jopa Androidille ja iOS:lle. Asenna OneDrive tietokoneellesi, määritä se ja aktivoi sitten Personal Vault.

Indeksi
 1. Kuinka näyttää piilotetut Windows-tiedostot ohjauspaneelin avulla
 2. Kuinka näyttää piilotetut Windows-tiedostot File Explorerin kautta
 3. Kuinka käyttää rekisteriä piilotettujen tiedostojen näyttämiseen
 4. Usein Kysytyt Kysymykset
  1. Kuinka voin piilottaa tiedostoja Windowsissa?
  2. Kuinka luon näkymätön kansion Windowsissa?
  3. Voinko synkronoida piilotetut tiedostot eri laitteiden välillä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up