Kuinka näyttää piilotetut tiedostot Macissa

Et ehkä ymmärrä sitä, mutta jos poistat yhden tai kaksi tiettyä tiedostoa, Mac ei toimi oikein. Apple suojaa sinua piilottamalla nämä tiedostot. Itse asiassa ne ovat niin hyvin piilossa, että et löydä niitä, ellet tiedä temppua. Onneksi kun osaat näyttää piilotetut tiedostot Macissasi, pääset helposti käsiksi tiedostoihin aina tarvittaessa. Tässä oppaassa on kolme tapaa, jotka auttavat sinua löytämään nämä piilotetut tiedostot ja jotkin kolmannen osapuolen sovellukset, joilla saavutetaan sama vaikutus.

1. Vaihda nopeasti Piilotetut tiedostot Näkyviin

Turvallisuuden vuoksi Apple piilottaa suurimman osan piilotetuista tiedostoistasi alueelle, joka ei ole heti näkyvissä: Kotiin. Et näe sitä, kun avaat Finderin, mutta pääset sinne nopeasti painamalla Command + Shift + H.

Kun pääset Kotiin, paina Komento + Vaihto + . näyttääksesi piilotetut tiedostot.

Piilota tiedostot painamalla Komento + Vaihto + . uudelleen.

2. Tarkastele tiedostoja kirjastokansiossa

Kun olet kotikansiossasi ja painat oikeaa pikanäppäintä näyttääksesi piilotetut tiedostot Macissasi, huomaat luettelossa Kirjasto-kansion. Toisin kuin muut tiedostot, tämä kansio pysyy harmaana.

Kirjasto-kansio sisältää tärkeitä macOS-tiedostoja. Sellaisen poistaminen voi vahingoittaa käyttöjärjestelmääsi. Mutta jos olet edistynyt vianmääritys, sinun on luultavasti avattava kyseinen kansio ajoittain järjestelmäongelmien korjaamiseksi vetämällä Kirjasto-kansio vasemmalle Finderissa. Kirjasto-kansio on aina näkyvissä, kun avaat Finder-ikkunan.

Voit poistaa sen napsauttamalla sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla Poista sivupalkista.

Älä unohda painaa Command + Shift + . piilottaaksesi Kirjasto-kansion uudelleen, kun olet lopettanut työskentelyn.

3. Tarkastele piilotettuja tiedostoja Mac Terminalin avulla

Jotkut ihmiset tuntevat olonsa mukavammaksi terminaalin käyttöliittymän kanssa tehdessään perusteellista vianetsintää. Jos se olet sinä, sinulla on hyviä uutisia. Voit myös näyttää piilotetut tiedostot Macissa Terminalin kautta.

Pääte voidaan avata kahdella tavalla: kirjoita sana Spotlightiin tai siirry kohtaan Sovellukset -> Apuohjelmat -> Finderin pääte.

Jos haluat näyttää piilotetut tiedostot tietokoneellasi, kirjoita ensin tämä rivi: oletusarvot kirjoita com.apple.Finder AppleShowAllFiles true.

Tämä ohjeistaa tietokonettasi näyttämään kaikki tiedostot. Paina Enter ja kirjoita sitten: killall Finder.

Paina Enter uudelleen käynnistääksesi Finderin uudelleen ja ottaaksesi muutokset käyttöön.

Kun olet valmis piilottamaan tiedostosi uudelleen, palaa Terminaaliin ja kirjoita tämä rivi: oletusarvot kirjoita com.apple.Finder AppleShowAllFiles false.

Kolmannen osapuolen ohjelmisto piilotettujen Mac-tiedostojen katseluun

Jos sinun on säännöllisesti käytettävä näitä piilotettuja tiedostoja, sovellus voi olla mitä tarvitset. Harkinnan arvoisia vaihtoehtoja on pari.

  1. Funter asettaa kuvakkeen valikkopalkin yläosaan. Yhdellä napsautuksella voit vetää esiin laatikon näyttääksesi piilotetut tiedostot, etsiäksesi tiettyjä piilotettuja tiedostoja ja tarkastellaksesi kiintolevyn kapasiteettia.
  2. Trukki ei ole ilmainen, mutta vie sinut pidemmälle kuin piilotettujen tiedostojen kytkeminen päälle ja pois päältä. Voit siirtää ja synkronoida tiedostoja laitteiden ja jopa verkkojen välillä. Tietysti sen avulla voit myös kytkeä piilotetut tiedostot pois päältä ja päälle yhdellä napsautuksella. Suunnitelmat alkavat 19,95 dollarista.

Etsi tiedostosi

Tiedostojen hallinta Macissa voi olla hankalaa, mutta oikeilla työkaluilla voit hallita tiedostohakua. Muita tiedostonhallintavinkkejä saat tutustumalla useiden tiedostojen ja muiden kohteiden valitsemiseen Macissa sekä ohjeissamme Mac-tiedostojen salaamiseen.

Indeksi
  1. 1. Vaihda nopeasti Piilotetut tiedostot Näkyviin
  2. 2. Tarkastele tiedostoja kirjastokansiossa
  3. 3. Tarkastele piilotettuja tiedostoja Mac Terminalin avulla
  4. Kolmannen osapuolen ohjelmisto piilotettujen Mac-tiedostojen katseluun
  5. Etsi tiedostosi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up