Kuinka nollata modeemi ja Internet-yhteys

Kuinka palauttaa modeemiasetukset ja wifi-asetukset tekemällä tehdasasetukset

Jos havaitsemme ongelmia selaamisen aikana tai olemme unohtaneet jonkin modeemille määritetyistä salasanoista (asetussalasana tai Wi-Fi-salasana), meillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin nollaa modeemijotta voit palauttaa tehdasasetukset (modeemi on yhtä hyvä kuin uusi) ja päästä uudelleen asetuspaneeliin, jossa voit nollata oletussalasanat ja palauttaa Internet-yhteyden.

Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle kuinka modeemi ja Internet-yhteys nollataan yksinkertaisella tavalla kaikissa kaupallisesti saatavilla olevissa modeemeissa ja reitittimissä; kuka omistaa a FRITZ!Box-modeemit voit lukea omistetun luvun, koska vaiheet ovat käytännössä samat kaikissa AVM-modeemimalleissa.

1) Hae modeemin IP-osoite

Jos Internetin selaaminen on hidastunut, signaali putoaa liian usein tai joihinkin modeemin asetuksiin ei ole enää pääsyä, voimme nollata modeemin suoraan modeemin asetuspaneelista.

Jatkamiseksi meidän on käytettävä modeemin salasana, muuten meidän on jatkettava toisen tyyppistä nollausta. Asetuspaneeliin pääsee modeemin IP-osoitteen kautta. löytää mikä on modeemin IP-osoite avaamme minkä tahansa tietokoneen, joka on kytketty itse modeemiin, avaa komentokehote Käynnistä-valikosta ja kirjoita seuraava komento:

ipconfig

Löydämme erilaisia ​​merkintöjä, jotka liittyvät kaikkiin PC:llä oleviin yhteyksiin; mennään käytössä olevaan yhteyteen liittyviin merkintöihin ja tarkistetaan kenttä Yhdyskäytävät saadaksesi selville modeemin IP-osoitteen.

Toinen tapa selvittää modeemi IP-osoite ilman komentokehotetta on käyttää ilmaista sovellusta, kuten Langattoman verkon tarkkailijajoka pystyy noutamaan modeemin IP-osoitteen (ilmaistuna nimellä Reitittimesi).

2) Nollaa modeemi ohjelmiston kautta

Nyt kun tiedämme modeemin IP-osoitteen, avataan mikä tahansa selain tietokoneella (sekin on hyvä Google Chrome) ja kirjoita edellisessä luvussa esitettyjen ehdotusten avulla saatu osoite.

Jos olemme tehneet kaiken oikein, näemme sen ilmestyvän modeemin kirjautumisnäyttöön; kirjoitamme näytölle modeemin käyttöoikeustiedot; Jos emme muista näitä tunnistetietoja, voimme kokeilla pariliitosta admin/adminjoka yleensä toimii aina (etenkin kolmannen osapuolen modeemeissa ja operaattorin toimittamissa modeemeissa).

Nyt kun olemme syöttäneet modeemin asetukset, meidän on löydettävä oikea valikko, jolla asetukset nollataan. Monissa malleissa vaihtoehto, joka käynnistää modeemin nollauksen, löytyy osiosta Hallinto, Järjestelmä (järjestelmä) tai Advance; tässä tapauksessa suosittelemme etsimään mitään, mikä liittyy modeemin palauttamiseen tai nollaukseen.

Monissa modeemeissa palautusosio näyttää tältä Tehdasasetukset; Jos meillä on toinen modeemimalli, meidän on etsittävä samanlainen näyttö eri asetuksista, jotta voimme palauttaa tehdasasetukset ja ratkaista mahdolliset modeemin yhteysongelmat.

3) Nollaa modeemi fyysisellä painikkeella

Jos emme muista modeemin salasanaa, emme voi koskaan palauttaa modeemia ohjelmiston kautta. tässä tapauksessa voimme aina jatkaa nollaus fyysisellä painikkeella.

Modeemeissa, jotka tarjoavat tämän tyyppisen nollauksen, on a pieni piilotettu painike, jota voidaan painaa hammastikulla tai neulalla. Jos haluamme nollata modeemin tällä tavalla, meidän tarvitsee vain tarkistaa modeemin runko etsimässä nollauspainiketta (kirjoituksessa hyvin korostettuna RESET tai RTD).

Kun olemme tunnistaneet painikkeen, hankitaan lisävaruste, jolla sitä voidaan painaa ja modeemin ollessa päällä, pidä tätä painiketta painettuna. Palautusprosessin käynnistämiseen tarvittava aika vaihtelee modeemiittainmutta se on yleensä 10 sekuntia (tarkistamme huolellisesti modeemin käyttöoppaasta toimenpiteen aloittamiseen tarvittavan ajan).

Voimme nähdä, että toimenpide onnistui, kun kaikki modeemin valot vilkkuvat samanaikaisesti, minkä jälkeen ne sammuvat: tässä tapauksessa nollaus on tapahtunut ja voimme vapauttaa RESET-painikkeen ja odottaa, että modeemi käynnistyy uudelleen tehdasasetuksilla.

Nyt voimme muodostaa yhteyden modeemin määrityspaneeliin yleisillä järjestelmänvalvojan/järjestelmänvalvojan käyttöoikeuksilla, vaihda Wi-Fi-salasana, jonka olimme unohtaneet, ja toista kaikki Internet-asetukset uudelleenongelmien ratkaisemiseksi.

4) Palauta modeemin Wi-Fi-salasana

Jos koko modeemin nollaamisen sijaan (menettely, joka aiheuttaa myös palveluntarjoajan Internet-asetusten katoamisen), voimme myös vain nollata Wi-Fi-salasanan koskematta muihin laitteen asetuksiin.

Tässä tapauksessa sinun tarvitsee vain mennä asetuspaneeliin ja etsiä valikko Langaton tai Wifi, jotta löydät kentän, jossa on nykyinen langattomien laitteiden yhdistämiseen käytetty salasana. Tätä kenttää voidaan kutsua yksinkertaisesti Salasana mutta myös Verkkoavain, WPA-salasana tai vastaavia nimiä.

Päättääksesi menettelyn anna Wi-Fi-verkon uusi salasana että haluamme nollata ja vahvistaa muutokset.

Kaikki verkkoon jo liitetyt laitteet katkaistaan, ja ne on muodostettava uudelleen uudella salasanalla jatkaakseen selaamista modeemimme Wi-Fi-yhteydellä (erittäin hyödyllinen, jos meidän on irrotettava laitteet, jotka eivät enää tarvitse Internet-verkkoamme).

5) Nollaa FRITZ!Box-modeemi

Jos meillä on FRITZ!Box-modeemi, voimme nollata järjestelmän avaamalla modeemin asetusnäytön avaamalla minkä tahansa verkkoselaimen ja kirjoittamalla osoitepalkkiin http://fritz.boxkirjoittamalla pääsyyn valitun salasanan ja viemällä meidät lopulta näytölle Järjestelmä -> Varmuuskopiointi -> Tehdasasetukset.

Saat lisätietoja myös oppaastamme Kuinka nollata FRITZ!Box-modeemijoten voit suorittaa kaikki tarvittavat vaiheet tämän modeemin (jota käyttäjät käyttävät yhä enemmän) nollaamiseen.

Johtopäätökset

Modeemin nollaus on viimeinen keino vakavissa navigointiongelmissa ja siinä tapauksessa, että olemme unohtaneet sekä Wi-Fi-salasanan että konfigurointipaneeliin pääsyn salasanan. Vaikka menettely on hyvin yksinkertainen soveltaa, yritämme olla koskaan katkaisematta virtaa palautuksen aikana: modeemin vaurioitumisen riski on suuri!

Toisessa oppaassa näytimme sinulle kuinka Liitä uusi reititin modeemiin vaihtamatta verkkoajotta voit säilyttää operaattorin modeemin ja käyttää uudempaa, tehokkaampaa modeemia.

Jos etsimme opasta tukipisteiden määrittämiseksi toistimiksi, voimme aina lukea artikkelimme Poista wifi-salasana tai nollaa langaton reititin.

Indeksi
  1. 1) Hae modeemin IP-osoite
  2. 2) Nollaa modeemi ohjelmiston kautta
  3. 3) Nollaa modeemi fyysisellä painikkeella
  4. 4) Palauta modeemin Wi-Fi-salasana
  5. 5) Nollaa FRITZ!Box-modeemi
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up