Kuinka nopeuttaa Maciasi

Muutamat asiat tietokoneen omistamisessa voivat olla turhauttavampia kuin silloin, kun tietokone alkaa hidastua. Vaikka haluaisit uskoa, että Macisi toimii aina nopeasti, kaikki Macit hidastuvat iän myötä. Onneksi hidas Mac ei tarkoita, että sinun tarvitsee loppua ja ostaa uusi. Voit nopeuttaa Maciasi useilla tavoilla, ja käsittelemme niitä alla.

Indeksi
  1. Miksi Macisi toimii hitaasti?
  2. Vapauta tallennustilaa
  3. Poista kirjautumiskohteet käytöstä
  4. Korjaa levyn käyttöoikeudet
  5. Käytä Activity Monitoria
  6. Poista visuaaliset tehosteet käytöstä
  7. Käynnistä uudelleen ja päivitä
  8. Lopulliset ajatukset

Miksi Macisi toimii hitaasti?

Hitaalle Macille on useita syitä. Kaikki muistiongelmista ja liian monien sovellusten auki jättämisestä voi aiheuttaa hidastuksia. On myös mahdollista, että tietokoneesi tallennustila loppuu. Jos sinulla ei ole tarpeeksi vapaata tilaa, tietokoneesi voi hidastua. Virheellinen ohjelmisto voi myös olla ongelman lähde. Hyvä uutinen on, että kun macOS toimii hitaasti, saatavilla on useita vinkkejä ja temppuja, jotka auttavat saamaan asiat takaisin raiteilleen.

Vapauta tallennustilaa

Yksi helpoimmista tavoista pitää asiat sujuvana millä tahansa macOS-laitteistolla on vapauttaa tallennustilaa. Mitä ruuhkaisempi SSD, sitä hitaammin se toimii. Voit käydä läpi koko opetusohjelman ja puhdistaa kaiken tarpeettoman, mutta helpoin vaihe on optimoida tallennustila.

Aloita siirtymällä Apple-logoon vasemmassa yläkulmassa, napsauttamalla "Tietoja tästä Macista" ja sitten Tallennustila. Täältä näet, kuinka kaikkea tallennustilaasi käytetään.

Napsauta nyt "Hallinnoi" ja ala ottaa tilaa takaisin. Tässä ikkunassa voit "Optimoida tallennustilaa" poistamalla jo katsomaasi sisältöä. Tyhjennä roskakorisi tai käy läpi ja poista suuria tiedostoja, joita et enää tarvitse. Päästä eroon kaikesta mahdollisesta ja vapauta tallennustilaa paremman ja nopeamman suorituskyvyn saavuttamiseksi. Älä unohda tyhjentää myös selaimen välimuistia.

Poista kirjautumiskohteet käytöstä

Kun saavutat pisteen, jossa macOS-laitteistosi käynnistyminen kestää normaalia kauemmin, on aika poistaa tarpeettomat kirjautumiskohteet käytöstä. Näitä kohteita voi kertyä ajan myötä, ja on helppo unohtaa, mitä olet antanut suorittaa, heti kun tietokone käynnistyy.

Nähdäksesi, mitä on käynnissä, napsauta Apple-logoa vasemmassa yläkulmassa, Järjestelmäasetukset ja sitten "Käyttäjät ja ryhmät". Napsauta tässä ikkunassa välilehteä, jossa lukee "Kirjautumiskohteet" ja katso, mikä on valittuna. Jokainen valituista sovelluksista käynnistyy aina, kun Mac käynnistetään uudelleen tai käynnistetään. Mitä useamman näistä olet ottanut käyttöön, sitä todennäköisemmin ne ovat ainakin osittain syynä siihen, että tietokoneesi voi toimia hitaasti. Poista käytöstä sovellukset, joita et käytä tai et halua, ja ota paljon tarvitsemaasi muistia.

Korjaa levyn käyttöoikeudet

Kun jokainen sovellus asennetaan Mac-tietokoneellesi, siihen lisätään joukko käyttöoikeuksia, jotka mahdollistavat pääsyn ohjelmaan jokaiselle käyttäjälle. Nämä luvat voivat "vaurioitua" vuosien mittaan ja hidastaa Macia tietämättäsi. Onneksi näiden käyttöoikeuksien korjaaminen on uskomattoman helppoa.

Siirry Finder-ikkunassa Sovellukset-kansioon ja etsi Apuohjelmat-kansio. Tämän kansion sisällä on Levytyökalu. Kun sovellus on auki, varmista, että kiintolevysi on valittuna vasemmalla puolella, ja napsauta sitten "First Aid" yläreunassa. Huomaa, että kun suoritat näitä korjauksia, tietokoneesi voi hidastua, jotta se voi korjata rikkoutuneita käyttöoikeuksia oikein.

Käytä Activity Monitoria

Activity Monitor on paras yksittäinen resurssi löytääksesi ehdottomasti kaiken, mikä on käynnissä macOS-koneellasi kulloinkin. Kaikki avoimista sovelluksista kulissien takana tapahtuviin toimintoihin on käytettävissä tämän ikkunan kautta. Jos näet avoinna olevia sovelluksia, jotka eivät ole tällä hetkellä käytössä, sulje ne ja säästä muistia/RAM-muistia.

Toinen suuri syy katsoa tätä tilaa on tunnistaa sovellukset, jotka kuluttavat jatkuvasti enemmän muistia kuin on tarpeen. Esimerkiksi Chromea pidetään usein muistiintensiivisenä selaimena, ja kun useita välilehtiä on auki, se voi nopeasti hidastaa jopa tehokkaimpia tietokoneita. Jos tämä on skenaario, joka vaikuttaa sinuun, etsi vähemmän resursseja vaativia selaimia, kuten Safari, Microsoft Edge tai Brave.

Poista visuaaliset tehosteet käytöstä

Toinen Mac-omistuksen näkökohta, joka voidaan usein jättää huomiotta, ovat visuaaliset tehosteet. Tehosteet, kuten suurennus, sovellusten animointi niiden avautuessa ja telakan automaattinen piilottaminen, voivat vaikuttaa yleiseen suorituskykyyn. Jos haluat ehdottoman nopeimman suorituskyvyn nykyisestä laitteistostasi, siirry kohtaan "Apple-logo -> System Preferences and Dock".

Etsi ruudut poistaaksesi kolmen edellä mainitun ominaisuuden valinnat. Voit aina katsoa, ​​mahdollistaako vain yksi näistä laitteiston hidastumisesta, jotta voit pitää loput käynnissä. Voit jopa poistaa ne kaikki käytöstä. Joka tapauksessa tämä on pieni askel, jolla voi mahdollisesti olla suuri vaikutus.

Käynnistä uudelleen ja päivitä

Jos mikään muu epäonnistuu tai jos haluat käyttää tätä ensimmäisenä vaiheena, käynnistä Mac uudelleen. Se on kiistatta helpoin askel missä tahansa luettelossa nopeuttaaksesi Macia ja voi ratkaista ongelman kokonaan. Sama koskee sen varmistamista, että Macisi on ajan tasalla uusimmalla ohjelmistolla. Virheet tai ohjelmisto-ongelmat voivat usein aiheuttaa hidastuksia, ja ennen kuin korjaus tai korjaustiedosto on julkaistu, voit tehdä vain vähän ongelman ratkaisemiseksi. Jos näin on, varmista, että pysyt ajan tasalla jokaisen MacOS-julkaisun ja yksittäisten sovelluspäivitysten kanssa Mac App Storesta.

Lopulliset ajatukset

Mac-tietokoneet ovat eräitä parhaista muistinhallinnassa, koska Apple omistaa sekä ohjelmiston että laitteiston. Valitettavasti se ei tee niistä immuuneja hidastumisille. Siksi jokainen näistä vaiheista voi olla niin tärkeä, koska ne ovat ensimmäinen puolustuslinjasi hidastumisen korjaamisessa. Älä vain kiirehdi ostamaan kokonaan uutta tietokonetta. Aloita sen sijaan tästä luettelosta ja katso, ratkeaako ongelma. Voit vain säästää paljon rahaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up