Kuinka ottaa Microsoft Edge Application Guard käyttöön Windows 10:ssä

Windows 10 huhtikuun 2018 päivityksessä on useita uusia ominaisuuksia. Näistä ominaisuuksista yksi hyödyllisimmistä on Windows Defender Application Guard Edge-selaimelle. Aiemmin tämä ominaisuus oli vain Enterprise-käyttäjien käytettävissä. Huhtikuun 2018 päivityksen myötä kaikki Windows 10 Pro -käyttäjät voivat kuitenkin käyttää sitä.

Lue myös: Tietojen käytön parempi seuranta ja rajoittaminen Windows 10:n huhtikuun päivityksessä

Mikä on Windows Defender Application Guard?

Windows Defender Application Guard for Edge on suunniteltu suojaamaan järjestelmääsi haittaohjelmilta ja nollapäivähyökkäyksiltä. Kun ominaisuus on käytössä, se toimii luomalla uuden Edge-selaimen esiintymän. Uusi ilmentymä luodaan laitteistotasolla käyttämällä Hyper-V:tä, jossa on oma ydin ja kaikki Edge-selaimen normaalin toiminnan edellyttämät elementit.

Yksinkertaisesti sanottuna, kun käytät Edgeä Application Guardin kanssa, käytät erillistä Windows-kopiota Windowsin sisällä, jolla ei ole pääsyä normaaliin käyttäjän käyttöympäristöön.

Koska uusi Edgen ilmentymä on täysin eristetty laitteistotasolla, hyökkääjä tai tartunnan saanut verkkosivusto tai palvelu ei voi vahingoittaa järjestelmääsi tai tietojasi. Saat lisätietoja Application Guardin toiminnasta osoitteesta Edge Dev -blogi.

Muutamia asioita, jotka on hyvä tietää:

  • Prosessorisi pitäisi tukea virtualisointia. Ilman laitteiston virtualisoinnin tukea et voi käyttää Application Guardia.
  • Windows Defender Application Guard on saatavilla vain Windows 10 Pro -käyttäjille. Jos käytät kotiversiota, ominaisuus ei ole käytettävissäsi.
  • Lisäksi sinulla on oltava huhtikuun 2018 päivitys (v1803) asennettuna. Jos et ole varma, paina Win + R, kirjoita winver ja paina Enter. Näet Windows 10 -versionumeron toisella rivillä. Sen pitäisi olla 1803 tai suurempi. Voit jättää huomioimatta käyttöjärjestelmän koontinumeron.

Lue myös: Windows 10:n huhtikuu 2018 päivitys: uudet ominaisuudet ja niiden käyttö

Edge Application Guardin käyttäminen Windows 10:ssä

Jos haluat ottaa Edge Application Guardin käyttöön, sinun on otettava Windows Defender Application Guard käyttöön.

1. Etsi Käynnistä-valikosta "Ota Windowsin ominaisuudet käyttöön tai poista se käytöstä" ja avaa se. Tässä voit ottaa käyttöön Windows 10:n valinnaiset ominaisuudet.

2. Vieritä alas, etsi vaihtoehto "Windows Defender Application Guard", valitse sen vieressä oleva valintaruutu ja napsauta "OK"-painiketta.

Huomautus: jos suorittimesi ei tue virtualisointia, Windows Defender Application Guard näkyy harmaana.

3. Windows ottaa muutoksen käyttöön ja pyytää sinua käynnistämään järjestelmän uudelleen. Napsauta "Käynnistä uudelleen nyt" -painiketta jatkaaksesi.

4. Käynnistä Edge-selain uudelleenkäynnistyksen jälkeen. Jos haluat käyttää Edgeä Windows Defender Application Guardin kanssa, avaa Asetukset-valikko (kolme vaakasuoraa pistettä), joka näkyy oikeassa yläkulmassa ja valitse vaihtoehto "New Application Guard -ikkuna".

5. Heti kun napsautat vaihtoehtoa, Windows 10 käynnistää toisen Edgen esiintymän Application Guardilla. Ilmentymä on selvästi merkitty otsikkorivillä kirkkaanpunaisella "Application Guard" -painikkeella.

Application Guardin Edge-selaimelle asettamien rajoitusten vuoksi kaikki laajennukset poistetaan käytöstä uudessa tapauksessa. Menetät myös pääsyn ominaisuuksiin, kuten sivun kiinnittämiseen, kehittäjätyökaluihin, suoratoistoon, ääneen lukemiseen jne. Tämä ei kuitenkaan vaikuta normaaliin Edge-selaimeen. Voit kuitenkin suorittaa perustoimintoja, kuten kopioida ja liittää, tulostaa jne.

Jos haluat poistaa Edge Application Guardin käytöstä, avaa Windowsin ominaisuudet aivan kuten ensimmäisessä vaiheessa, poista valinta "Windows Defender Application Guard" -kohdan vieressä olevasta valintaruudusta ja tallenna muutokset.

Toivottavasti se auttaa. Kommentoi alle ja jaa ajatuksesi ja kokemuksesi Edge Application Guard -ominaisuuden käyttämisestä Windows 10:ssä.

Indeksi
  1. Mikä on Windows Defender Application Guard?
  2. Edge Application Guardin käyttäminen Windows 10:ssä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up