Kuinka ottaa RAID käyttöön macOS Sierrassa

Vaikka ominaisuus poistettiin El Capitanissa, alkuperäinen ohjelmisto RAID on palannut macOS Sierraan. Voit käyttää sitä Levytyökalun kautta, ja graafisen käyttöliittymän avulla on helppo määrittää joko RAID 1 tai RAID 0.

Indeksi
  1. Mikä RAID?
  2. RAIDin määrittäminen Levytyökalussa
  3. RAID-ryhmän poistaminen
  4. Johtopäätös

Mikä RAID?

Kuten luultavasti tiedät, RAID on lyhenne sanoista Redundant Array of Independent Disks. Se on protokolla, jonka avulla käyttäjät voivat yhdistää useita fyysisiä levyjä yhdeksi loogiseksi tiedontallennusrakenteeksi. Vaikka monia erilaisia ​​malleja on olemassa, macOS tarjoaa alkuperäisen ohjelmistotuen RAID 1:lle ja RAID 0:lle.

RAID 1, jota yleisesti kutsutaan "peilaukseksi", sisältää kaksi tai useampia kiintolevyjä, joissa on täsmälleen samat tiedot. Tämä ei ole varmuuskopio – kaikki käyttäjän virheet tai vioittumiset leviävät välittömästi molemmille asemille. RAID 1 tarjoaa kuitenkin suojan fyysistä asemahäiriötä vastaan.

RAID 0, jota yleisesti kutsutaan "raitaukseksi", jakaa tiedot molemmille levyille ilman päällekkäisyyttä. Tämä voi parantaa merkittävästi suorituskykyä, koska molemmat levyt voivat toimia yhdessä tietojen tuottamiseksi. RAID 0 ei sisällä päällekkäisyyksiä, ja jos yksi asema epäonnistuu RAID 0 -ryhmässä, koko asia putoaa. Tämä on mahtavaa sovelluksille, jotka vaativat suurta levyn suorituskykyä, mutta voivat sietää heikompaa tietojen eheyden tasoa, kuten tieteellinen laskeminen tai AV-käsittely.

macOS tarjoaa myös JBOD:n, joka tarkoittaa "Just A Bunch Of Disks". Se on niin proosallista kuin miltä se kuulostaa. Käyttöjärjestelmä yhdistää kaksi tai useampia asemaa yhden aseman nimen ja kuvakkeen alle luoden yhden "loogisen" levyn useista fyysisistä levyistä. Et saa mitään RAID 0:n tai 1:n ominaisuuksista tai eduista. JBOD on hyvin paljon kuin hakemisto, joka sisältää useita fyysisiä levyjä eikä mitään muuta.

RAIDin määrittäminen Levytyökalussa

1. Avaa Levytyökalu. Löydät sen kohdasta "/Applications/Utilities" tai kirjoittamalla "Disk Utility" Spotlightiin.

2. Napsauta Tiedosto-valikkoa ja valitse valikkovaihtoehto "RAID Assistant…"

3. Valitse seuraavassa valintaikkunassa RAID-ryhmän tyyppi, jonka haluat luoda. Napsauta Seuraava, kun olet valmis.

4. Napsauta niiden asemien vieressä olevia valintaruutuja, jotka haluat sisällyttää uuteen RAID-ryhmään. Riippumatta viimeisessä vaiheessa valitsemastasi taulukosta, tämä on sama näyttö.

5. Anna RAID-ryhmällesi näppärä nimi. Kaikki muu voi pysyä oletusasetuksissa. Napsauta Seuraava, kun olet valmis.

6. Vahvista, että olet valinnut oikeat levyt, ja viimeistele taulukko napsauttamalla "Luo". Huomaa, että tämä alustaa levyt automaattisesti ja tuhoaa asemilla olevat tiedot.

7. Odota, että ryhmäsi pyörii. Tämä saattaa kestää muutaman minuutin taulukon koosta ja käyttöliittymän nopeudesta riippuen.

8. Aplodit! Olet valmis.

9. Jos palaat Levytyökalun pääikkunaan, näet upouuden RAID-ryhmäsi sivupalkissa. Napsauta sitä nähdäksesi lisätietoja taulukosta.

Jos olet valinnut RAID 0:n, valitsemasi levyt raidataan automaattisesti yhteen. Jos olet valinnut RAID 1:n, näistä levyistä tulee toistensa peilejä. Ja jos olet valinnut JBOD:n, kaikki nämä levyt näkyvät nyt yhdellä nimellä ja kuvakkeella käyttöjärjestelmässä, mutta muita muutoksia ei tapahdu.

RAID-ryhmän poistaminen

Jos sinun on poistettava RAID-ryhmä, se on myös mahdollista. Älä unohda, että jos jaat RAID 0 -ryhmän, kaikki tietosi tuhoutuvat. Eikä tuhottu normaalilla "vielä parannettavalla" tavalla - tuhottu "peruuttamattomasti menneellä" tavalla.

1. Avaa Levytyökalu.

2. Valitse RAID-ryhmäsi sivupalkista.

3. Napsauta "Poista RAID..." -painiketta.

4. Vahvista valintasi seuraavassa valintaikkunassa. Ole täysin varma, että aiot poistaa kaikki tiedot levyiltä.

5. Odota, kunnes ryhmä pyyhkii itsensä.

6. Kun olet valmis, taulukko poistuu sivupalkista.

7. Sinun on alustettava taulukon osa-asemat manuaalisesti ennen kuin voit käyttää niitä uudelleen. Valitse jokin aikaisemman taulukon levyistä ja napsauta työkalupalkin Poista-painiketta. Jos tämä painike näkyy harmaana, varmista, että olet valinnut sivupalkista levyn, joka alkaa sanalla "RAID Member" itse levyn sijaan.

7. Valitse levyn muoto seuraavassa valintaikkunassa. Yleensä tämä täytetään automaattisesti, mutta tässä sinun on tehtävä myönteinen valinta. Mac OS Extended (Journaled) on ihanteellinen. Napsauta Poista.

Johtopäätös

Sekä RAID o että RAID 1 voidaan määrittää helposti macOS Sierran Levytyökalusovelluksen kautta. Jos haluat suorituskykyä ja siedät heikkoa tietojen eheyttä, valitse RAID 0. Jos haluat suojautua levyvikoja vastaan, tutustu RAID 1:een. Ja jos haluat vain yhdistää joukon levyjä yhden kuvakkeen alle, JBOD on sinua varten .

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up