Kuinka päivittää macOS Venturaan

Apple on kulkenut pitkälle macOS:n kanssa, ja se on kehittynyt useiden versioiden kautta tarjotakseen käyttäjille kehittyneen tietokonekokemuksen. On tärkeää, että pidät käyttöjärjestelmäsi ajan tasalla, koska se vähentää monia käyttöjärjestelmän vanhentuneen version turvallisuus- ja tietosuojariskejä. Tässä oppaassa tarkastellaan lähemmin macOS:n päivittämistä, mitä uusin macOS-versio, Ventura, sisältää ja kuinka voit tarkistaa käyttämäsi käyttöjärjestelmän version.

Tiedoksi: työskenteletkö sen sijaan Windowsilla? Lisätietoja Windowsin päivittämiseen liittyvistä ongelmista.

Huomioitavaa ennen kuin päivität macOS Venturaan

Vaikka esitimme juuri syyt päivittää macOS Venturaan, katsotaanpa joitain asioita, jotka on otettava huomioon ennen siirtymistä.

 • Macisi yhteensopivuus: se kannattaa huomioida kaikki Mac-mallit eivät tue macOS Venturaa. Jos omistat esimerkiksi ennen vuotta 2017 valmistetun MacBook Pron tai ennen vuotta 2018 valmistetun MacBook Airin, järjestelmäsi ei ole yhteensopiva uusimman macOS-version kanssa.
 • Suojaa tietosi: Ennen kuin aloitat päivitysprosessin, varmuuskopioi järjestelmäsi välttääksesi tärkeiden tietojen menettämisen.
 • Aikasitoumus: käyttöjärjestelmän päivittäminen missä tahansa järjestelmässä vie aikaa, joten on suositeltavaa varata aikaa päivitysprosessin suorittamiseen.

Kuinka tarkistaa, onko sinulla uusin macOS-versio

Tarkista nykyinen macOS-versiosi noudattamalla alla olevia ohjeita.

 1. Napsauta "Apple" -kuvaketta näytön vasemmassa yläkulmassa.
 1. Napsauta "Tietoja tästä Macista".
 1. Voit napsauttaa nykyistä versiota nähdäksesi lisätietoja.

Kärki: Haluatko testata uusia ominaisuuksia Macissasi ennen kuin ne julkaistaan? Opi asentamaan macOS Beta Maciin.

Kuinka päivittää macOS uusimpaan versioon

Apple-tietokoneesi päivittäminen uusimpaan macOS:ään on melko yksinkertaista. Noudata alla mainittuja vaiheita tehdäksesi sen nopeasti.

 1. Klikkaa "Apple" -kuvake valikkopalkin vasemmassa yläkulmassa.
 1. Napsauta "Järjestelmäasetukset".
 1. Siirry kohtaan "Yleiset" ja napsauta "Ohjelmistopäivitys".
 1. Järjestelmä näyttää sinulle päivityksen, joka on saatavilla järjestelmällesi. Napsauta "Päivitä nyt".

Jos et näe päivitystä tässä ikkunassa, se tarkoittaa, että järjestelmäsi on ajan tasalla tai ei tue uusinta macOS:ää. Jos Mac ei toimi kuten sen pitäisi päivityksen jälkeen, voit päivittää järjestelmäsi aiempaan macOS-versioon.

Huomautus: varmuuskopioi ennen järjestelmän päivittämistä. Macisi on käynnistettävä uudelleen, kun ohjelmisto on ladattu ja asennettu.

Jos haluat mieluummin päivittää macOS:n päätelaitteen avulla, voit tehdä niin noudattamalla täällä olevia ohjeita.

Mitä on macOS:n uusimmassa versiossa

macOS Ventura 13.3.1 on uusin macOS-versio, joka julkaistiin 17. huhtikuuta 2023. Apple lisäsi monia uusia ominaisuuksia macOS Venturaan, kun se julkaistiin ensimmäisen kerran lokakuussa 2022.

Minkä tahansa käyttöjärjestelmän uusin versio tuo sinulle käyttäjänä monia etuja, eikä macOS Ventura eroa toisistaan.

 • Parannettu suojaus: yksi uusimman macOS:n suurimmista eduista on "Turvallisuus". Jokaisen päivityksen myötä macOS saa monia uusia ominaisuuksia, jotka parantavat tietokoneesi turvallisuutta ja suojaavat sinua online-uhilta.
 • Virheenkorjauksia: ohjelmistopäivitykset sisältävät usein virheitä, mikä tarkoittaa, että tietokoneesi ei toimi niin kuin sen pitäisi. Käyttäjät ilmoittivat äskettäin pienistä macOS Ventura 13.3:n ongelmista, ja Applen oli julkaistava 13.3.1 korjatakseen vian.
 • Uudet ja parannetut ominaisuudet: pääsy uusimpiin macOS-ominaisuuksiin päivityksen yhteydessä.
 • Yhteensopivuus: kehittäjät yleensä optimoivat sovelluksensa käyttöjärjestelmän uusinta versiota varten ja lopettavat hitaasti vanhempien versioiden tukemisen.

Usein Kysytyt Kysymykset

Miksi Macini ei päivity uusimpaan macOS:ään?

Tämä voi johtua säilytystilan puutteesta. Varmistaaksesi, että sinulla on tarpeeksi tilaa päivitykselle, tarkista manuaalisesti päivityksen koko ja varmista, että sinulla on riittävästi tallennuskapasiteettia. Jos et, harkitse järjestelmän puhdistamista tallennustilan vapauttamiseksi. Voi olla myös muita ongelmia, kuten Internet-yhteyden puuttuminen, Macisi on liian vanha jne.

Hidastaako Macin päivittäminen sitä?

Se riippuu Macin iästä. Jos sinulla on melko vanha järjestelmä, saatat kokea hidasta tai viivettä. Siitä huolimatta, jos järjestelmäsi on vain kaksi tai kolme vuotta vanha, päivitys voi mahdollisesti parantaa nopeutta ja suorituskykyä, koska nämä päivitykset keskittyvät yleensä suorituskyvyn ja turvallisuuden parantamiseen.

Indeksi
 1. Huomioitavaa ennen kuin päivität macOS Venturaan
 2. Kuinka tarkistaa, onko sinulla uusin macOS-versio
 3. Kuinka päivittää macOS uusimpaan versioon
 4. Mitä on macOS:n uusimmassa versiossa
 5. Usein Kysytyt Kysymykset
  1. Miksi Macini ei päivity uusimpaan macOS:ään?
  2. Hidastaako Macin päivittäminen sitä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up