Kuinka palauttaa tiedot rikkinäisestä kannettavasta tietokoneesta

Onko kannettava tietokone rikki? Katsotaanpa, kuinka sisällä olevat henkilökohtaiset tiedostot palautetaan ennen korjausta tai vaihtamista.

Kannettava tietokone voi rikkoutua milloin tahansa, koska sitä on mahdollista siirtää ja kantaa mukana myös talon sisällä: häiriötekijä riittää saamaan sen putoamaan ja rikkomaan näytön tai vahingoittamaan näppäimistöä, jolloin sitä ei voi käyttää. Muistikirja voi rikkoutua myös putoamatta maahan: yhtäkkiä näyttö pimenee kokonaan, eikä henkilökohtaisia ​​tiedostoja ja ohjelmia pääse toimimaan.

Seuraavasta oppaasta löydät kaikki pätevät neuvot palauttaa tiedot rikkinäisestä kannettavasta tietokoneestaanalysoimalla kahta yleisintä skenaariota: näemme, kuinka palauttaa tiedot kannettavasta tietokoneesta, joka on pudonnut maahan (jossa näyttö on rikki) ja kuinka palauttaa tiedot tietokoneesta, jossa on käyttöjärjestelmäongelma (ääretön silmukka, järjestelmän jumiutuminen tai virhenäyttö monivuotinen sininen).

Palauta tiedot pudonneesta kannettavasta tietokoneesta

Henkilötietojen palauttamiseksi maahan pudonneesta kannettavasta tietokoneesta (jossa näyttö, näppäimistö ja muut laitteistokomponentit ovat vaurioituneet) meidän on välttämättä pura muistikirja ja palauta päälevyoli se sitten kiintolevy tai SSD.

Jotta kannettava tietokone voidaan purkaa oikein, hankitaanpa sarjan kaltainen ammattimainen ruuvimeisselisarja Eventronic 132 in 1 Ammattimainen magneettinen tarkkuusruuvimeisselisarja.

Tämän sarjan ostamisen jälkeen jatkamme kannettavan tietokoneen purkamista: se ei ole ollenkaan yksinkertainen toimenpide, koska pääsy levyyn muuttuu käytettävän kannettavan mallin mukaan. Voimme antaa sinulle neuvoja: Etsi videoita, joissa he purkavat saman tietokoneen, joka meillä on päällä YouTube tai Internetissä määrittämällä kannettavan tietokoneen malli, johon meidän on palautettava levy. Vaikeuksissa kannattaa hakea apua IT-teknikolta, joka varmasti osaa välttää kehon tai tietokoneen lisävaurioita.

Kun olet palauttanut rikkinäisen kannettavan levyn, Yhdistä se toiseen tietokoneeseen nähdäksesi, toimiiko se edelleen ja siinä olevat tiedot on mahdollista palauttaa; tätä toimenpidettä varten sinun on käytettävä a ulkoinen USB HDD kotelojoten voit käyttää yksinkertaista USB-porttia palautukseen.

Kun rikkinäisen kannettavan tietokoneen levy on asetettu USB-koteloon ja liitetty (aina USB:n kautta) palautumiselle omistettuun PC:hen, ei jää muuta kuin pitää sormet ristissä: jos käyttöjärjestelmä näkee levyn ja pääsee käsiksi siihen, ei ole vaurioittanut sisäistä levyä ja on mahdollista tallentaa henkilökohtaiset tiedostot ja asiakirjat yksinkertaisella kopioilla ja liittämisellä (joka vie meidät polulle C:\Käyttäjät levyn sisällä).

Levy on salattu Bitlockerilla

Jos purtamamme levy on salattu Bitlocker tai kanssa Windowsin tarjoama salaus TPM-siruilla varustetuissa tietokoneissameidän on ensin saatava takaisin salausavain tallennettu Microsoftin palvelimillekirjautumalla sisään rikkinäisessä tietokoneessa käytetyllä Microsoft-tilillä.

Nyt kun olemme palauttaneet avaimen ja yhdistäneet salatun levyn tietokoneeseen, avataan Käynnistä-valikko ja etsitään cmd napsauta hakukentässä hiiren kakkospainikkeella Komentokehotejatkamme Suorita järjestelmänvalvojana ja suorita seuraava komento:

manage-bde -unlock D: -RecoveryPassword [CHIAVE_RIPRISTINO]

Tässä komennossa meidän on ensin muutettava komentoon liittyvä kirjain avata (esimerkissä se on kirjain K:), valitsemalla Windowsin salatulle levylle määrittämä kirjain; sitten lisäämme Microsoft-palvelimelta palautetun palautusavaimen kentän tilalle [CHIAVE_RIPRISTINO] ja paina näppäimistön Enter-näppäintä vapauttaaksesi pääsyn levyyn.

Palauta tiedot lukitusta kannettavasta tietokoneesta

Jos kannettavaa tietokonetta ei ole pudonnut, mutta siihen ei silti pääse käsiksi (virusten, virheellisten päivitysten, toimivien ohjainten tai muiden syiden vuoksi) voimme palauttaa henkilökohtaiset tiedostot käyttämällä USB-tikulle asennettua Linux-jakeluajotta voit avata Live-ympäristön ja käyttää lukitun tietokoneen levyjä.

Tässä erityistapauksessa meidän on hankittava vähintään 8 Gt:n USB-tikku ja USB-kiintolevy, jolle voimme tallentaa palautetut tiedot, kun olemme päässeet päätietokoneen päälevylle. Saat lisätietoja lukemalla oppaamme kuinka asenna Linux ISO USB:hen ja miten palauttaa tärkeät tiedostot jäätyneestä tai rikki Windowsista.

Levy on salattu Bitlockerilla

Jos myös tässä tapauksessa levy on estetty Bitlockerilla, voimme antaa sinulle neuvoja: käytä Windows PE:tä palautusympäristönäkoska se voi avata salattujen levyjen lukituksen samalla menetelmällä, joka nähtiin muutama luku sitten.

Jatkamiseksi avaamme toimivan tietokoneen ja lataamme AOMEI PE Builder ja noudata oppaamme ohjeita käynnistä Windows DVD:ltä tai USB Liveltä.

Kun olet luonut USB-tikun Windows PE:llä, liitä se lukittuun tietokoneeseen salatulla levyllä, Muutetaan tietokoneen käynnistysjärjestystäkäynnistä Windows PE ja avaa sen sisällä oleva komentokehote, kuten muutama artikkeli sitten nähtiin, kopioimalla saman komennon, joka näkyy sen sisällä.

Johtopäätökset

Tietojen palauttaminen rikkoutuneesta kannettavasta tietokoneesta voi olla erittäin vaikea tehtäväkoska kaikki riippuu siitä, mikä rikki: jos vahinko rajoittuu vain näyttöön ja näppäimistöön, voimme toivoa, että levy toimii edelleen ja että sen sisältämät tiedostot ja kansiot voidaan palauttaa, vaikka salattuja levyjä.

Jos vaurio kuitenkin koskee kiintolevyä (rikki pää, lautaset tai vaurioituneet koskettimet), emme voi tehdä juuri mitään; jos levyn vauriot rajoittuvat muutamaan sektoriin, voimme yrittää epätoivoista palautusta käyttämällä jotakin ohjelmista, jotka näkyvät oppaissamme tiedostojen palautus rikkinäiseltä levyltä tai kuolleelta tietokoneelta ja miten palauttaa tiedostoja rikkoutuneelta USB-tikulta.

Indeksi
  1. Palauta tiedot pudonneesta kannettavasta tietokoneesta
    1. Levy on salattu Bitlockerilla
  2. Palauta tiedot lukitusta kannettavasta tietokoneesta
    1. Levy on salattu Bitlockerilla
    2. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up