Kuinka paljon RAM-muistia älypuhelin tarvitsee?

Kuinka tärkeää RAM-muisti on älypuhelimessa ja kuinka paljon sitä tarvitaan sovellusten hidastumisen välttämiseksi?

Kun ostamme uutta älypuhelinta, meidän on aina tarkasteltava huolellisesti teknistä esitettä, jotta voimme nähdä kuinka paljon RAM-muistia laite sisältää. Jokainen uusi älypuhelinsukupolvi tarjoaa aina uusia superominaisuuksia, enemmän prosessointitehoa, paremman akunkeston ja yhä korkeamman resoluution näytön.

Kaikki erittäin mukavia asioita, mutta loppujen lopuksi ero on ennen kaikkea RAM-muistin määrä, eli muisti, johon tiedot ja ohjeet tallennetaan käytön aikana, mikä pitää sovellukset muistissa saadakseen ilmoitukset ja päivitykset oikeaan aikaan. .

Tässä oppaassa näytämme sinulle kuinka paljon RAM-muistia nykyaikainen älypuhelin tarvitsee voidaksemme ajaa nopeasti kaikkia nykyaikaisia ​​sovelluksia, myös sen käyttöjärjestelmän perusteella, johon päätämme keskittyä, koska Android-maailman ja iPhone-maailman välillä on huomattavia eroja.

1) Kuinka RAM toimii

Ymmärtääksesi paremmin mitä RAM tekeekatsotaanpa nopeasti kuinka tietojenkäsittely toimii nykyaikaisessa puhelimessa, joka on itse asiassa hyvin samanlainen kuin pieni tietokone.

Kaikki puhelimen käyttöjärjestelmän muodostavat tiedostot (sekä sovellukset, pelit, musiikki, kuvat ja videot) tallennetaan laitteen sisäiseen muistiin (joka vastaa tietokoneen SSD-levyä tai kiintolevyä); kun pyydät pääsyä johonkin näistä tiedostoista, prosessori käsittelee tiedot ja sen jälkeen RAM tulee peliin, mikä toimii välittäjänä puhelimen muistin ja prosessorin välilläsäilyttää sekä käsittelyä odottavat tiedot että jo käsitellyt tiedot unohtamatta prosesseja, jotka ovat aina aktiivisia muistissa (kuten viestisovellukset).

Menemättä teknisiin seikkoihin RAM voidaan ymmärtää väliaikaisena varastona, johon jo käsitellyt tai käsittelyä odottavat tiedot tallennetaan. Mitä suurempi tämä varasto on, sitä enemmän dataa voidaan käsitellä samanaikaisesti ja sitä enemmän prosesseja voi pysyä aktiivisina odottamassa uusia toimintoja..

Älypuhelimissa monien käyttöjärjestelmätiedostojen on varattava RAM-muistia koko ajan, muuten joka kerta, kun painat mitä tahansa näppäintä, näyttöjen vaihtaminen kestää kauhean viiveen. Kun avaat sovelluksen, se sijoitetaan välittömästi RAM-muistiin, joka täyttyy edelleen käyttövalmiilla tiedoilla (itse asiassa kaikki taustalla toimivat sovellukset pysyvät aktiivisina RAM-muistissa, jotta ne voivat lähettää välittömästi ilmoituksia, hälytyksiä tai hälytyksiä).

Kaikki tämä tapahtuu kunnes RAM on täysin varattuja jokaisen avatun uuden sovelluksen on tilan löytämiseksi korvattava edellisen tiedot ja puhelimen suorituskyky hidastuu huomattavasti.

Kuinka paljon RAM-muistia älypuhelin tarvitsee, jotta se ei koskaan näe näitä hidastuksia sovelluksissa? Käyttöjärjestelmien ja sovellusten jatkuvan kehityksen vuoksi (jotka ovat vähitellen raskaampia), se kannattaa heti tavoitteena on runsaasti RAM-muistiajotta se pysyy suojattuna vähintään 2-3 vuotta (nykyaikaisen älypuhelimen keskimääräinen käyttöikä).

2) Kuinka paljon RAM-muistia tarvitaan Android-älypuhelimissa

Kaikista viime vuosina tehdyistä optimoinneista huolimatta Android-älypuhelimet ovat edelleen älypuhelimia, jotka useimmiten kyllästävät RAM-muistia, jopa näennäisesti tehokkaissa järjestelmissä.

Jos päätämme keskittyä kolmannen osapuolen valmistajan älypuhelimeen (Samsung, Xiaomi, Huawei jne.), suosittelemme keskittymään vain laitteisiin, joissa on vähintään 6 Gt RAM-muistiajopa erittäin taloudellisissa malleissa.

Taloudellinen älypuhelin oikealla määrällä RAM-muistia se on epäilemättä OnePlus Nord CE 2 Lite 5Gjossa on 6 Gt RAM-muistia, 128 Gt sisäistä muistia, kolminkertainen kamera 64 MP AI:lla, 5000 mAh akku, tuki 5G-verkkoille ja Android 12 -käyttöjärjestelmä.

Kelvollisina vaihtoehtoina voimme harkita Xiaomi Redmi Note 11sThe Samsung Galaxy A33 5G ja DOOGEE N40 Pro.

Kaikki keskitason ja huippuluokan älypuhelimet alkavat 8 Gt RAM-muistilla, joka on tarpeeksi muistia kaikkien viestisovellusten avaamiseen hidastamatta puhelintasi. Hinta/laatusuhteeltaan paras puhelin on epäilemättä POCO M4 Projossa on 8 Gt RAM-muistia, 256 Gt sisäistä muistia, 6,43 tuuman AMOLED DotDisplay -näyttö, MediaTek Helio G96 -prosessori, 64 megapikselin kolmoiskamera, 5000 mAh akku ja Android 12 -käyttöjärjestelmä.

Vaihtoehtoisesti voimme myös katsoa POCO X4 Pro 5G et ai realme 8muut erittäin hyvät puhelimet, joissa on 8 Gt integroitua RAM-muistia.

Lisätietoja voimme lukea artikkelistamme aiheesta Kaikkien aikojen parhaat Android-älypuhelimet jokaiseen hintaluokkaan.

3) Xiaomin muistin laajennus

Uusimman sukupolven Xiaomi- ja POCO-älypuhelimissa on "virtuaalinen" lisäys RAM-muistissa; ottaaksesi tämän toiminnon käyttöön, meidän on siirryttävä sovellukseen asetuksetpainamme Lisäasetukset ja avaa valikko Muistin laajennus.

Aktivoimalla tämän kohteen puhelin käyttää osaa sisäisestä muistista (2 tai 3 Gt) lisäRAM-muistina samalla tavalla kuin sivutustiedosto (Windowsissa) tai swap-tiedostoon (Linuxissa).

Tällä toiminnolla on samat rajoitukset kuin sivutustiedostolla tai sivutustiedostolla: koska sisäinen muisti ei ole koskaan yhtä nopea kuin RAM-muisti tämän laajennuksen käyttö johtaa enemmän tai vähemmän havaittaviin puhelimen hidastumiseenminkä vuoksi suosittelemme aina keskittymään todelliseen määrään RAM-muistia kuvitteellisten ratkaisujen sijaan (puhelin, jossa on 6 Gt oikeaa RAM-muistia, on parempi kuin puhelin, jossa on 4 Gt todellista RAM-muistia ja 2 Gt virtuaalista RAM-muistia) .

4) Kuinka paljon RAM-muistia tarvitaan iPhonessa

Apple iPhonet ovat ainutlaatuisia älypuhelimia, koska ne on optimoitu jokaisessa yksityiskohdassa; RAM-muistin loppumisessa ei ole paljon järkeäsiihen pisteeseen, että edes Apple itse ei mainosta tätä arvoa korkean optimoinnin vuoksi (4 Gt RAM-muistia iPhonessa vastaa 8 Gt RAM-muistia Androidissa).

Jos aiomme keskittyä uusiin malleihin iPhone, voimme turvallisesti jättää huomioimatta RAM-parametrin; Kuitenkin, jos ostamme käytetyn iPhonen, varmistamme sen on vähintään 3 Gt RAM-muistiajotta voimme tukea iOS:n uusia versioita ja avata kaikki sovellukset suurimmalla nopeudella.

EsimerkiksiApple iPhone 14 siinä on 4 Gt RAM-muistia, joka on enemmän kuin tarpeeksi kaikkien päivittäisten sovellusten suorittamiseen ja käyttöjärjestelmän käynnistämiseen ilman näkyviä hidastuksia tai änkytyksiä.

Huippumalli, nimittäinApple iPhone 14 Pro Maxon 6 Gt RAM-muistia, niin valtava määrä, että tuskin pystymme käyttämään sitä puhelimen koko käyttöiän aikana!

Saat lisätietoja käytetyistä ja kunnostetuista iPhoneista lukemalla oppaamme Mikä iPhone on paras ostaa tänään? versiot ja mallit saatavilla.

Johtopäätökset

Tällä hetkellä kaikki puhelimet tarvitsevat vähintään 6 Gt RAM-muistia toimiakseen sujuvasti ja näppärä jopa vuoden lukuisten sovellusten asennuksen jälkeen; pienempi määrä RAM-muistia pakottaa sinut jossain vaiheessa luopumaan joistakin raskaista sovelluksista tai suorittamaan joitain optimointeja, kuten olemme nähneet oppaissamme tapoja vapauttaa RAM-muistia Androidissa Älä viitsi Kuinka vapauttaa RAM-muistia iPhonessa.

Jos ongelma liittyy sisäiseen muistiin, suosittelemme lukemaan oppaamme Vapauta Android-tilaa sisäisellä muistilla ja SD-kortilla ja miten nopeuttaa iPhonea ja optimoi iOS.

Indeksi
  1. 1) Kuinka RAM toimii
  2. 2) Kuinka paljon RAM-muistia tarvitaan Android-älypuhelimissa
  3. 3) Xiaomin muistin laajennus
  4. 4) Kuinka paljon RAM-muistia tarvitaan iPhonessa
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up