Kuinka parantaa roskakorin suorituskykyä Windows 10:ssä

Roskakori on ollut osa Windows-käyttöjärjestelmiä ohjelman alkuajoista lähtien. Se on niin peruspilari, että se on helppo jättää huomiotta. Annetaan sen vain tehdä tehtävänsä. Et ehkä tiedä, että roskakorissa on joitain asetuksia, joita voit säätää paremman kokemuksen saamiseksi.

Aina kun poistat tiedoston Windows-koneeltasi, tiedostoa ei poisteta välittömästi järjestelmästä. Sen sijaan se menee roskakoriin, jossa se on, kunnes poistat sen pysyvästi. Jos et tyhjennä roskakoria, se säilyttää kaikki tiedostot, kunnes roskakori on saavuttanut enimmäiskapasiteettinsa, ja tyhjentää sitten vanhimmat tiedostot ensin. Tämä prosessi antaa sinulle aikaa palata takaisin ja palauttaa tiedostot, jotka olet saattanut poistaa vahingossa tai joista olet muuttanut mieltäsi.

1. Muuta roskakorin enimmäiskokoa

Roskakorin koko vaihtelee tietokoneittain. Se vie noin 5 % kokonaistilavuudesta. Joten kone, jossa on 1 Tt (käytettävissä oleva noin 930 Gt) tilaa, päätyy roskakorin kokoon noin 46 Gt.

Jokaisella koneen asemalla on erillinen roskakori. Kaikki nämä laatikot on kuitenkin yhdistetty yhdeksi näkymään, joten kun katsot työpöydän roskakoria, näet kaikki poistamasi tiedostot riippumatta siitä, mille asemalle ne on tallennettu.

Oletuskoko riittää useimmille teistä, mutta jos sinulla on tietokone, jossa on 2 Tt tiedostoja, joita poistat harvoin, et ehkä halua varata lähes 100 Gt tilaa roskakorille.

Jos haluat muuttaa roskakorin kokoa, avaa roskakorin ominaisuudet napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella työpöydän kuvaketta ja valitsemalla "Ominaisuudet". Tässä näytössä näet jokaisen asemasi luettelossa. Jos sinulla on vain yksi, se on kaikki, mitä näet. Valitse asema, jonka haluat määrittää. Muuta aseman kokoa kirjoittamalla tietty määrä megatavua mukautetun koon kenttään.

Ehkä haluat ohittaa roskakorin ja poistaa tiedostoja välittömästi. Tästä voi olla hyötyä, jos aiot poistaa suuren määrän tiedostoja, joita et varmasti enää tarvitse. Tämä ei vaikuta roskakorissa oleviin tiedostoihin. Nämä tiedostot säilyvät ennallaan, eikä vanhimpia poisteta pysyvästi.

Aktivoi tämä vaihtoehto napsauttamalla valintanappia, jossa lukee "Älä siirrä tiedostoja roskakoriin".

Useimmille käyttäjille tämä ei ole hyvä vaihtoehto, mutta jos päätät käyttää sitä, sinun tulee valita valintaruutu ottaaksesi käyttöön valintaikkunan valintasi vahvistamiseksi, jotta et vahingossa poista tarvitsemaasi sisältöä myöhemmin.

3. Aseta roskakori poistamaan tiedostot tietyn ajan kuluttua

Windows 10 on lisännyt Storage Sense -nimisen ominaisuuden. Storage sense auttaa vapauttamalla levytilaa automaattisesti. Yksi tämän ominaisuuden vaihtoehdoista mahdollistaa tiedostojen automaattisen poistamisen roskakorista, kun ne ovat olleet siellä tietyn ajan.

Löytääksesi Storage Sensen, sinun on avattava asetukset ja valittava Tallennus.

Napsauta vaihtoehtoa "Muuta tilan automaattista vapauttamista". Tällä alueella voit napsauttaa pudotusvalikkoa muuttaaksesi aikaa, jonka tiedostot pysyvät roskakorissa.

Nämä roskakorin käyttöä koskevat ehdotukset voivat auttaa sinua saamaan sen toimimaan haluamallasi tavalla.

Indeksi
  1. 1. Muuta roskakorin enimmäiskokoa
  2. 3. Aseta roskakori poistamaan tiedostot tietyn ajan kuluttua

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up