Kuinka parantaa Windows 10:n käynnistysaikaa

Kuten kaikki muutkin, Windows 10 -käyttäjät haluavat nopeutta. Haluttu käynnistysaika ei aina täyty, kun Windows 10 -tietokoneiden käyttäjät käynnistävät tietokoneensa. Hyvä uutinen on, että Microsoftin uusimmassa käyttöjärjestelmässä on helppokäyttöinen käynnistyssovellusten hallinta, joka kertoo, mitkä ohjelmat hidastavat käynnistystä.

Windows 10:n käynnistyshallinnan käyttäminen

1. Avaa Startup Manager napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella tehtäväpalkkia ja valitsemalla Tehtävienhallinta. Kun se on auki, sinut ohjataan automaattisesti Prosesseihin. Kolme oikealla olevaa välilehteä löydät Käynnistys-välilehden.

2. Napsauta Käynnistys-välilehteä nähdäksesi luettelon kaikista ohjelmista, jotka vaikuttavat tietokoneen käynnistymiseen. Viimeinen oikeanpuoleinen sarake on Startup Impact -sarake, joka näyttää, kuinka suuri vaikutus on. Vaikutusnäyttö on joko korkea, keskitaso tai matala. Uusissa ohjelmissa vaikutus voi näyttää "Ei mitattu", mikä tarkoittaa, että ohjelma on niin uusi, ettei Windows 10:llä ole ollut mahdollisuutta mitata vaikutusta.

3. Valitse, mitkä ohjelmat suljetaan, kun tietokone käynnistetään. Napsauta ohjelmaa ja valitse "Poista käytöstä" -painike oikeassa alakulmassa tai napsauta ohjelmaa hiiren kakkospainikkeella ja valitse poisto.

Huomautus: Harkitse joidenkin valmistajan asentamien ohjelmien sulkemista, koska jotkin niistä (mutta eivät kaikki) ovat tarpeettomia ja vain hidastavat tietokoneen toimintaa. Kaikki nämä ohjelmat eivät ole näkyvissä tietokoneen käynnistyksen aikana. Mistä tietää, mitkä ohjelmat ovat käynnissä käynnistyksen aikana? Joskus se on ilmeistä, koska ohjelma lisää kuvakkeen ilmoitusalueelle. Ennen kuin poistat jonkin näistä ohjelmista käytöstä, varmista, että niitä ei tarvita, koska joistakin voi olla hyötyä. Saat tietoja näiden valmistajan asentamien ohjelmien toiminnasta napsauttamalla ohjelmaa hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla Haku verkossa. Windows tarjoaa hyödyllisiä oppaita ohjelmistaan.

Kuinka ottaa nopea käynnistys käyttöön

Mielestäni ensimmäinen ehdotus Windows 10 -tietokoneen käynnistyksen nopeuttamiseksi on helpoin, mutta nopean käynnistyksen ottaminen käyttöön on myös hyödyllistä.

1. Napsauta Käynnistä-valikkoa ja siirry kohtaan "Asetukset". Kirjoita oikean yläkulman hakupalkkiin "Virta-asetukset.

2. Kun olet siellä, napsauta "Valitse, mitä virtapainikkeet tekevät".

3. Napsauta "Määritä virtapainikkeet ja ota salasanasuojaus käyttöön" alla "Muuta asetuksia, jotka eivät ole tällä hetkellä käytettävissä" (merkitty sinisellä).

4. Ota "Sammutusasetukset" -kohdassa käyttöön "Nopea käynnistys Windows 10:lle” kohdassa Sammutusasetukset. Valitse "Ota nopea käynnistys päälle" -ruutu ja napsauta Tallenna.

Poista Fast Startup käytöstä poistamalla valinta "Ota nopea käynnistys" -ruutuun ja paina Tallenna. Se on niin helppoa.

Johtopäätös

Näiden yksinkertaisten vaiheiden noudattaminen lisää minkä tahansa Windows 10 -tietokoneen käynnistystä ja antaa sinulle tarvitsemasi nopeuden. Älä unohda jakaa ajatuksesi siitä, kuinka hidas Windows 10 on ollut sinulle kommenttiosiossa, jotta voimme kaikki valittaa yhdessä.

Indeksi
  1. Windows 10:n käynnistyshallinnan käyttäminen
  2. Kuinka ottaa nopea käynnistys käyttöön
  3. Johtopäätös

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up