Kuinka pelata Wii-pelejä Ubuntussa Dolphinin kanssa

Linuxilla ei ole pelejä. Tämä on Internet-sanonta, jonka olet kuullut useammin kuin haluaisit ajatella, etenkin Linux-käyttäjänä. Onneksi se on huono, erittäin huono. Linuxille on monia hienoja pelejä, ja ne latautuvat enemmän, jos lasket emulaattorien tarjoamat pelit. Avoimen lähdekoodin Dolphin-emulaattori tuo suuren osan Wii-ekosysteemistä Linuxiin ja sisältää myös monia Gamecube-nimikkeitä.

Dolphin ei ole huono ilmainen ohjelmisto, joka toimii roskapostina ja kaatuu tietokoneesi käynnistyksen yhteydessä. Se on todistettu avoimen lähdekoodin projekti, jota on kehitetty aktiivisesti vuodesta 2003. Delfiinien kehittäjät suhtautuvat projektiin vakavasti ja tekevät jatkuvasti teknisiä parannuksia kirjastonsa laajentamiseksi ja suorituskyvyn parantamiseksi.

Indeksi

  Lisää arkisto ja asenna

  Delfiini on saatavana useille alustoille. Ubuntussa se on pakattu ja valmis asennettavaksi Dolphin-kehitystiimin hallinnoimasta PPA-arkistosta.

  Avaa pääte ja lisää PPA Ubuntu-asennukseesi ja päivitä pakettiluettelosi.

  sudo apt-add-repository ppa:dolphin-emu/ppa
  sudo apt update

  Kun päivitys on valmis, olet valmis asentamaan Dolphinin. Jälleen voit käyttää Aptia uuden Wii-emulaattorin asentamiseen aivan kuten mikä tahansa muu Ubuntu-paketti.

  sudo apt install dolphin-emu

  Asennuksen jälkeen Dolphin on käytettävissä Unityn hakutoiminnossa. Kirjoita "delfiini" ja näet emulaattorin kuvakkeen.

  Kuinka pelata Wii-pelejä Ubuntussa Dolphinin kanssa

  Napsauta avataksesi Dolphin-emulaattorin. Sinua tervehtivä näyttö on hyvin yksinkertainen. Kun joitain pelejä lisätään kirjastoon ja ohjaimet ja asetukset määritetään, kirjasto on paljon aktiivisempi.

  Kuinka pelata Wii-pelejä Ubuntussa Dolphinin kanssa

  Yhdistä Wiimote

  Dolphin ei tarvitse Wiimotea tai muuta peliohjainta. Emulaattorin mukana tulee virtuaalinen ohjain. Voit kuitenkin yhdistää yhden tai useamman Wiimoten Ubuntu-tietokoneeseesi.

  Wii-kaukosäätimet ovat riippuvaisia ​​Bluetoothista, joten tietokoneellasi on oltava määritetty Bluetooth-vastaanotin, ennen kuin voit käyttää niitä.

  Asenna tarvittavat kaukosäädinpaketit toimiakseen oikein Linuxin kanssa Ubuntun arkistoista. Kyllä, ne ovat itse asiassa oletusasetuksissa.

  sudo apt install libcwiid1 lswm wmgui wminput

  Mukana on myös Linux-ytimen moduuli, jonka tarvitset kaiken hyödyntämiseksi kaukosäätimestäsi. Lisää uinput tiedostoon "/ etc / module". Tämä kertoo Ubuntun lataavan moduulin joka kerta, kun se käynnistetään.

  sudo echo "uinput" >> / etc / moduulit

  Voit käynnistää tietokoneesi uudelleen tai suorittaa sudo modprobe uinput -palvelun ladataksesi tarvitsemasi moduulin.

  käyttöliittymä

  Kuinka pelata Wii-pelejä Ubuntussa Dolphinin kanssa

  Ohjelma, jota käytät yhdistämään Wii-kaukosäätimiä, on wmgui. Se tarjoaa graafisen perustason käyttöliittymän kauko-ohjainten sekä nunchuck- ja klassisten Wii-ohjainten käsittelyyn.

  Paina "Yhdistä" wmgui: n ylävalikossa. Sitten se pyytää sinua pitämään kaukosäätimen painikkeita 1 ja 2 painettuna. Prosessi on samanlainen kuin pariliitos Wii: n kanssa.

  Delfiinien kokoonpano

  Kuinka pelata Wii-pelejä Ubuntussa Dolphinin kanssa

  Dolphinilla on useita vaihtoehtoja ihanteellisten emulointiasetusten määrittämiseen. On olemassa vaihtoehtoja, jotka ylittävät konsolissa perinteisesti esiintyvät vaihtoehdot, mukaan lukien graafiset parannukset, jotka hyödyntävät tietokoneen omistajien käytettävissä olevaa lisätehoa.

  Grafiikka

  Kuinka pelata Wii-pelejä Ubuntussa Dolphinin kanssa

  Grafiikkavalikko sisältää säätöjä ja parannuksia Dolphinin mukauttamiseksi koneesi grafiikkaominaisuuksiin. Sen avulla voit muuttaa grafiikan sovellusliittymiä, lisätä tarkkuutta, muokata renderointitoimintoja, kuten anti-aliasing, ja paljon muuta.

  Ohjaimet

  Kuinka pelata Wii-pelejä Ubuntussa Dolphinin kanssa

  Dolphinin avulla voit hallita useita Gamecuben Wiimoteja ja ohjaimia. Sinulla on myös mahdollisuus lisätä Wii Balance Board. Dolphinin sisäisten hallintalaitteiden avulla voit määrittää jokaisen ohjaimen mieltymystesi mukaan.

  Huomautus peleistä

  Voit saada pelejä muutamalla eri tavalla. Jotkut heistä ovat laillisesti harmaita ja jotkut jopa laittomia. Paras tapa hankkia pelejä on tehdä varmuuskopiot jo omistamistasi peleistä.

  Perinteinen kopiointiohjelmisto ei toimi Wii-peleissä. Helpoin tapa luoda varmuuskopioita on asentaa homebrew Wii-konsoliin ja käyttää käytettävissä olevaa ohjelmistoa varmuuskopioiden luomiseen. Voit sitten siirtää ne Ubuntu-tietokoneellesi ja suorittaa ne uudella konfiguroidulla Dolphin-emulaattorilla.

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Go up