Kuinka piilottaa valikkopalkki OS X El Capitanissa

Valikkopalkki on paikka, josta voit käyttää Macin sovelluksen eri ominaisuuksia. Vakiovalikoista, kuten Tiedosto, Näytä ja Ikkuna, lähes kaikki, mitä sovelluksella on tarjota, voidaan käyttää valikkoriviltä. Joskus et tarvitse pääsyä valikkopalkkiin, ja siitä tulee ei-niin hyödyllinen asia, ja se pysyy siellä vain miehittääkseen näytön arvokkaan kiinteistön.

Tällaisina aikoina voit piilottaa sen palkin, jotta se ei enää näytä sieppaavan kiinteistöä, jossa sovellus voi toimia hämmästyttävän hyvin. OS X El Capitanin julkaisun myötä Apple julkisti ominaisuuden, jonka avulla käyttäjät voivat piilottaa valikon baari. Tällä tavalla et näe valikkopalkkia missään sovelluksissasi, ellet vie kohdistinta sinne ja pakota sitä näyttämään.

Vaikka jotkin sovellukset eivät näytä valikkopalkkia, kun ne ovat koko näytön koossa, ominaisuus on hyödyllisin työpöydällesi, jossa Finder-valikkopalkki on aina läsnä. Noudattamalla tätä opasta sinun pitäisi päästä eroon tuosta tangosta ja saada lisää tilaa.

Et tarvitse kolmannen osapuolen sovellusta, koska voit tehdä sen suoraan Macin asetuspaneelista.

1. Napsauta Apple-logoa näytön vasemmassa yläkulmassa ja valitse "Järjestelmäasetukset...".

2. Kun järjestelmäpaneeli käynnistyy, valitse "Yleiset"-vaihtoehto. Täällä voit muuttaa yleisiä asetuksia, kuten valikkorivin asetuksia.

3. Seuraavassa näytössä pitäisi nähdä vaihtoehto, jossa lukee "Piilota ja näytä valikkorivi automaattisesti." Ota vaihtoehto käyttöön valitsemalla sen valintaruutu.

Tämän vaihtoehdon avulla voit piilottaa Macin valikkopalkin. Kun se on käytössä, valikkopalkki ei enää näy, ellet vie kohdistinta sovelluksen yläosaan.

4. Poistu järjestelmäpaneelista.

Olet onnistuneesti piilottanut valikkopalkin koko järjestelmän laajuisesti Macissasi. Tästä eteenpäin riippumatta siitä, missä sovelluksessa olet tai vaikka olisit työpöydälläsi, et näe valikkopalkkia.

Johtopäätös

Jos et leiki valikkopalkin kanssa usein ja haluat saada takaisin sen viemän tilan, voit tehdä sen yllä olevan oppaan avulla.

Indeksi
  1. Johtopäätös

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up