Kuinka pitää sovellusikkuna "aina päällä" Macissa

Useimmissa, ellei kaikissa, Linux-distroissa on tapa pitää sovellusikkunat "aina päällä" ja kiinnitettyinä näyttöön. Huolimatta samasta arkkitehtuurista, macOS tekee tästä vaikeampaa, mutta se on mahdollista tietyllä työllä.

Tässä viestissä näytämme, kuinka voit pitää sovellusikkunat aina päällä käyttämällä Macin alkuperäisiä toimintoja ja kolmannen osapuolen ikkunanhallintaohjelmia. Mainitsemme myös Afloatin – yleinen tapa saavuttaa tämä Macissa, mutta lähestymistapa, jossa on paljon varoituksia.

Indeksi
  1. Afloatin käyttäminen pitääksesi sovellusikkunasi "aina päällä"
  2. Muita tapoja pitää sovellusikkunasi "aina päällä"
  3. Erillisten ikkunoiden hallintaohjelmien käyttäminen pitämään sovellusikkunasi "aina päällä"
  4. Käärimistä

Afloatin käyttäminen pitääksesi sovellusikkunasi "aina päällä"

Perinteinen tapa ja luultavasti ainoa tapa pitää Mac-sovellusikkuna aina päällä on käytä Afloatia. Monien vuosien ajan tämä on ollut huippuluokan ratkaisu, johon monet käyttäjät luottavat.

Silti Afloatista vuonna 2021 on muutamia negatiivisia puolia:

  • Sitä ei ole päivitetty kuuteen vuoteen, mikä tarkoittaa, että se ei ehkä toimi nykyisten Mac-mallien tai Apple Silicon -sirujen kanssa.
  • Se vaatii riippuvuuksia kuten SIMBL. Itse asiassa sille on monia lähteitä, ja jotkin suosivat ja menevät pois käyttöjärjestelmästä (OS) ja yhteensopivuudesta riippuen.
  • Asennus vaatii jonkin verran työtä ja luottaa siihen, että kaksi sovellusta toimivat hyvin laitteessasi.
  • Sinun on poistettava käytöstä tietyt Macin suojausasetukset, mikä on loppukäyttäjälle liian suuri este (ja vaarallinen käynnistää).

Tästä huolimatta saatat haluta kokeilla Afloatia. Varo kuitenkin käyttäjää – Afloat on vanhentunut ja monimutkainen ohjelmisto asennettavaksi Maciin.

Muita tapoja pitää sovellusikkunasi "aina päällä"

Jos käytät macOS Catalinaa tai uudempaa, on olemassa ratkaisu, joka pitää ikkunasi näkyvissä, mutta ei välttämättä päällä.

Osaat käyttää Jaettu näkymä laatoittaa ikkunoita ja vaihtaa niiden välillä tarpeen mukaan. Siirry kuitenkin ensin Järjestelmäasetukset-näyttöön ja valitse Mission Control.

Tarkista tässä, että "Näytöillä on erilliset tilat" on aktiivinen, ja avaa sitten joitain sovelluksia. Vie hiiri yhden sovelluksen työkalurivillä vihreän ikkunapainikkeen päälle. Näet ponnahdusikkunan, jossa sinua pyydetään valitsemaan ruudun muoto.

Kun valitset yhden, se kopioidaan Spaces-tiloissasi.

Se ei ole paras tapa, ja voimme nähdä, että se ei ehkä ole paras vaihtoehto sinulle. Sen sijaan kannattaa harkita erityistä ikkunanhallintaa.

Erillisten ikkunoiden hallintaohjelmien käyttäminen pitämään sovellusikkunasi "aina päällä"

Ikävä uutinen on, että ei ole olemassa alkuperäistä tapaa kiinnittää elementtejä näytölle samalla tavalla kuin Afloat. Tämä on pettymys, mutta on olemassa hienoja vaihtoehtoja, jotka auttavat pitämään ikkunat näkyvissä sen sijaan, että ne olisivat aina päällä.

Kicker on, että sinun on oltava kurinalainen, jotta voit pitää ikkunan tietyssä ruudun osassa. Saat kuitenkin paljon enemmän valinnanvaraa kuin Applen alkuperäiset toiminnot.

Suosittuja maksullisia vaihtoehtoja ovat BetterSnapTool ja Magneetti.

On kuitenkin olemassa ilmainen avoimen lähdekoodin ratkaisu, joka jäljittelee melkein kaikkea, mitä molemmat nämä sovellukset voivat tehdä: Suorakulmio.

Se sijaitsee työkalupalkissa ja antaa sinun lisätä ikkunoita useille eri ruudun alueille. Itse asiassa käytettävissäsi on runsaasti paikkoja.

Jokaisessa on myös nopea pikakuvake, joka antaa tehokkaalle käyttäjälle välittömän tavan järjestää ikkunat. Lisähallintaa varten voit asettaa ikkunat näytön alueille, jotka on jaettu neljäsosilla ja kuudilla. Tämä tarkoittaa, että voit luoda ainutlaatuisia asetteluja tilanteeseesi perustuen.

Tietenkin tarvitset tässä jonkin verran kurinalaisuutta, koska pitääksesi ikkunan aina ylhäällä, sen on oltava omassa osassa ruutua ilman muita ikkunoita sen lähellä. On oikein sanoa, että tämä lähestymistapa antaa sinun pitää ikkunan aina näkyvissä sen sijaan, että se olisi kiinnitetty näyttöön.

Käärimistä

Vaikuttaa oudolta, että macOS ei pysty pitämään ikkunoita aina päällä, koska tämä on saatavilla Linuxissa ja molemmilla on sama ydinarkkitehtuuri. Silti on olemassa tapoja pitää ikkunat näkyvissä, ja tietyllä kurinalaisella tavalla voit silti toimia ikään kuin ikkunat olisivat aina päällä. Jos tunnet itsesi rohkeaksi, voit yrittää asentaa Afloatin. Huomaa kuitenkin, että töihin pääseminen on vaikeaa ja buginen parhaimmillaan.

Tässä on muutamia muita tapoja hallita ikkunoita Macissa – tutustu niihin! Kuinka pidät sovellusikkunat aina ylhäällä, ja onko ehdotuksistamme apua? Kerro meille alla olevassa kommenttiosiossa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up