Kuinka pitkä Ethernet-kaapeli voi olla ja miten sitä venytetään

Kuinka pitkä verkkokaapeli voi olla? Mitä voimme tehdä sen pidentämiseksi? Otetaan yhdessä kaikki Ethernet-kaapeleiden pituuteen liittyvät temput.

Ethernet-kaapelit ovat edelleen välttämättömiä yksityisten verkkojen luomiseen toimistossa tai tietokoneiden ja kodin laitteiden yhdistämiseen huippunopeudella ilman, että tarvitsee välttämättä käyttää Wi-Fi-verkkoyhteyttä. Valitettavasti Ethernet-kaapelia ei voida jatkaa loputtomiin, koska signaali heikkenisi liikaa, jotta vaihdettu data pysyisi ehjänä.

Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle Kuinka pitkä Ethernet-kaapeli voi ollamitä nopeuksia voidaan saavuttaa erityyppisillä verkkokaapeleilla (myös etäisyyden perusteella) ja mitä voimme tehdä asialle pidennä Ethernet-kaapelia sen aiotun etäisyyden yli verkkoprotokollien avulla.

Ethernet-kaapelin enimmäispituus

Ethernet-kaapeli voi olla enintään 100 metriä pitkä: tämän etäisyyden jälkeen kaapeli ei toimi tai toimii niin huonosti, että tiedonsiirto on mahdotonta. Tämä arvo riittää kattamaan useimmat kotitaloustarpeet (jossa kaapeli ulottuu korkeintaan 20-30 metriä seinäkanavien sisälle), mutta se voi asettaa vaikeuksiin ne, joiden on luotava monikerroksinen yritysverkosto tai sen on liitettävä yli 10 tietokonetta, jotka sijaitsevat eri huoneessa kuin se, jossa modeemi tai reititin on.

Onneksi tämä raja on helppo ylittää käyttämällä välittäjiä verkkokytkimetkuten näemme myöhemmin omistetussa luvussa.

Suuren Ethernet-verkon luomiseen suosittelemme käyttämään vain laadukkaita kaapeleita (ainakin Cat.6) mahdollisesti "paljas" (puristetaan myöhemmin), jotta voidaan valita oikea pituus, vedä kaapeli esteettömästi mukana olevien kanavien läpi, leikkaa tarpeeton osa ja purista liitin, kun kaapeli on asetettu paikalleen.

Parhaat kaapelit tähän tarkoitukseen ovat:

Meidän täytyy yhdistää jumalat näihin vyyhteihin Puristettavat Ethernet-liittimetkäyttämällä tarkoitukseen a puristuspihdit.

Saadaksesi lisätietoja, voimme lukea oppaamme osoitteessa kuinka leikata (puristaa) LAN-verkon Ethernet-kaapeleita erikokoisina.

Ethernet-kaapelin suurin nopeus

Kaapelin pituus vastaa myös yhtä suurin saavutettava siirtonopeus samasta, varsinkin jos käytämme korkealuokkaiset kaapelit (Cat.6 tai uudempi).

Esimerkiksi luokan 6 (Cat.6) kaapelit voivat tukea 10 Gbps nopeudella 55 metrin sisällä lähtöpisteestä; ne toimivat edelleen 100 metriin asti, mutta (seuraavien 45 metrin aikana) saamme odotettua pienemmän nopeuden (1 Gbps).

Vastaavasti Cat.8-luokan Ethernet-kaapelit mahdollistavat maksiminopeuden saavuttamisen 30 metrin säteellä, mikä tekee välttämättömäksi käyttää verkkokytkimiä maksimaalisen nopeuden tuomiseksi verkon kaikkiin kohtiin ja pullonkaulojen välttämiseksi suorituskyvyn näkökulmasta.

Ethernet-kaapelin pidentäminen

Kuten edellisissä luvuissa mainittiin Ethernet-kaapeli voidaan venyttää yli 100 metriin väliin yhden verkkokytkimet maksimipituuden saavuttaessa.

Kytkin toimii kuin oikea signaalivahvistimen ja voit peittää vielä 100 metriä Ethernet-kaapeleita itse kytkimestä alkaensäilyttäen alkuperäisen lähetyksen nopeuden, mutta vain jos käytämme saman luokan Ethernet-kaapeleita ja kytkimiä, joissa on sama verkkoprotokolla, joka on läsnä lähtöpisteestä (modeemi tai reititin).

Alle olemme koonneet parhaat verkkokytkimet koti-, pienyritys- ja suuryritysverkkoihin, jotta voit valita oikean kytkimen pidentääksesi verkkokaapelia ilman signaalihäviötä.

TP-Link TL-SG105E

Yksinkertaisin ja välittömin verkkokytkin, jota voimme käyttää kotona ja pienissä toimistoissa, on TP-Link TL-SG105E.

Tämä kytkin tarjoaa 5 Gigabit Ethernet -porttia (1000 megabittiä sekunnissa), tukee porttien peilaus-, silmukan esto- ja kaapelidiagnostiikkatoimintoja, tarjoaa VLAN-konfiguroinnin, portti- ja tunnistepohjaisen QoS-järjestelmän sekä IGMP Snooping -järjestelmän monilähetysten hallintaan.

TP-Link TL-SG1210P

Keskikokoisille toimistoille ja yritysverkostojen luomiseen useissa kerroksissa voimme luottaa edistyneeseen kytkimeen, kuten TP-Link TL-SG1210P.

Tällä kytkimellä saamme 10 Gigabit Ethernet -porttia (10/100/1000 Mbps), joista 8 tukee PoE:tä (Power Over Ethernet). Monien verkon eheyden ylläpitämiseen hyödyllisten toimintojen joukossa on: Auto-MDI/MDIX-järjestelmä automaattiseen nopeuden neuvotteluun, suojatut RJ-45-portit, energiansäästö Green Ethernet -tekniikalla, IEEE 802.3x Flow Control optimaaliseen tiedonsiirtoon, 802.1p/DSCP QoS-järjestelmä ja IGMP Snooping -toiminto.

NETGEAR 24-porttinen PoE-kytkin

Suuria yritysverkkoja varten tai suuren PoE-kameroiden määrän hallintaan voimme valita edistyneen kytkimen, kuten NETGEAR 24-porttinen PoE-kytkin.

Valitsemalla tämän kytkimen saamme 24 Unmanaged Gigabit Ethernet -porttia, joissa on 24 PoE+ 300 W teholla, jotka ovat Energy Efficient Ethernet IEEE802.3az -standardin mukaisia, Plug and Play -liitäntäjärjestelmä, teline- tai pöytäkiinnitys ja ProSAFE-käyttöikäinen tuki.

Johtopäätökset

Liian pitkä Ethernet-verkkokaapeli voi heikentää verkkosignaalin nopeutta ja vakautta: jos käytämme laitteita kaukana modeemista tai reitittimestä tai konfiguroimme tietyn kokoista koti- tai yritysverkkoa Suosittelemme, että käytät aina kytkimiä verkkokaapeleiden jatkamiseen, kytkettävä aina ennen ilmoitettua 100 metriä (koska signaali voi vaimentua useista syistä). Kytkimillä voimme laajentaa verkkoamme eri kerroksiin, eri huoneisiin ja jopa erilaisiin rakenteisiin, mutta vain jos olemme 100 metrin säteellä.

Edelleen Ethernet-kaapeleiden ja verkkojen aiheesta voimme lukea oppaitamme kuinka Luo tietokone LAN kotona tai toimistossa Älä viitsi kuinka käyttää Powerlinea Ethernet-verkkosi laajentamiseen.

Indeksi
 1. Ethernet-kaapelin enimmäispituus
 2. Ethernet-kaapelin suurin nopeus
 3. Ethernet-kaapelin pidentäminen
  1. TP-Link TL-SG105E
  2. TP-Link TL-SG1210P
  3. NETGEAR 24-porttinen PoE-kytkin
  4. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up