Kuinka poistaa aikajanan ominaisuudet käytöstä Windows 10: ssä

Aikajana on yksi Windows 10 huhtikuun 2018 päivityksen näkyvimmistä ominaisuuksista. Periaatteessa Timeline seuraa kaikkia toimintojasi kaikissa Microsoft-tiliisi yhdistetyissä Windows 10 -koneissasi ja antaa sinun palata ajassa taaksepäin ja avata tuolloin tekemäsi työsi. Tämä ominaisuus on erittäin hyödyllinen, kun haluat jatkaa työtäsi siitä, mihin jäit, riippumatta siitä, mitä Windows 10 -tietokonetta käytät.

Niin hyödyllistä kuin se onkin, jos et ole ominaisuuden fani tai et halua Microsoftin seuraavan ja lähettävän kaikkia toimintojasi pilveen, tämä näyttää, kuinka voit poistaa aikajanan käytöstä Windows 10:ssä.

Lue myös: Miksi rakastan uutta Windows 10 -tehtävänäkymää

Poista aikajana käytöstä Asetukset-sovelluksesta

Windows 10:n Asetukset-sovelluksessa on oikeat vaihtoehdot aikajanan poistamiseen käytöstä. Huomaa, että kun poistat Aikajanan käytöstä Asetukset-sovelluksesta, se poistetaan käytöstä vain käyttäjätililtäsi.

1. Avaa ensin Asetukset-sovellus etsimällä sitä Käynnistä-valikosta. Vaihtoehtoisesti voit avata sen myös napsauttamalla "Asetukset"-painiketta Ilmoituskeskuksessa.

2. Siirry Asetukset-sovelluksessa kohtaan Tietosuoja -> Toimintahistoria.

3. Poista oikeanpuoleisen paneelin valintaruudut, joissa lukee "Anna Windowsin kerätä toimintani tältä tietokoneelta" ja "anna Windowsin synkronoida toimintani tästä tietokoneesta pilveen". Liu'uta seuraavaksi painike Pois-asentoon Microsoft-tilisi vieressä "Näytä tilien tapahtumat".

Se on siinä. Halutessasi voit tyhjentää kaiken aiemmin tallennetun toimintahistoriasi napsauttamalla Tyhjennä-painiketta saman sivun Tyhjennä toimintahistoria -kohdassa.

Jos haluat jatkossa ottaa aikajanan uudelleen käyttöön, valitse kaksi ensimmäistä valintaruutua ja vaihda kytkin Käytössä-asentoon Näytä tilien tapahtumat -osiossa.

Poista aikajana käytöstä ryhmäkäytäntöeditorista

Jos olet järjestelmänvalvoja, nopein ja helpoin tapa poistaa aikajana käytöstä on käyttää ryhmäkäytäntöeditoria.

1. Avaa ryhmäkäytäntöeditori etsimällä Käynnistä-valikosta gpedit.msc.

2. Kun olet avannut ryhmäkäytäntöeditorin, siirry kohtaan "Tietokoneen asetukset -> Hallintamallit -> Järjestelmä -> käyttöjärjestelmäkäytännöt". Kaksoisnapsauta oikeanpuoleisessa paneelissa "Ottaa toimintasyötteen käyttöön" -käytäntöä.

3. Poista aikajana käytöstä valitsemalla ominaisuusikkunasta "Disabled". Napsauta "OK" -painiketta tallentaaksesi muutokset.

4. Käynnistä järjestelmä uudelleen, jotta muutokset tulevat voimaan. Jos et halua käynnistää uudelleen, avaa komentokehote järjestelmänvalvojana ja suorita komento gpupdate.exe /force.

Ota aikajana uudelleen käyttöön valitsemalla Käytännön ominaisuusikkunassa joko "Käytössä" tai "Ei määritetty".

Poista aikajana käytöstä rekisterieditorista

Jos sinulla ei ole pääsyä ryhmäkäytäntöeditoriin, voit poistaa aikajanan käytöstä Rekisterieditorilla. Sinun tarvitsee vain luoda yksi rekisteriarvo. Ennen kuin jatkat, varmuuskopioi rekisteri varmuuden vuoksi.

1. Etsi ensin regedit Käynnistä-valikosta ja avaa se ja siirry sitten alla olevaan sijaintiin:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\System

2. Tässä näet arvon nimeltä "EnableActivityFeed". Jos et näe sitä, napsauta hiiren kakkospainikkeella tyhjää kohtaa, valitse "New -> DWORD (32-bittinen) arvo", nimeä arvo "EnableActivityFeed" ja vahvista uusi nimi painamalla Enter.

3. Kaksoisnapsauta juuri luotua arvoa, kirjoita "0" Arvotieto-kenttään ja napsauta "OK"-painiketta tallentaaksesi muutokset.

4. Jotta muutokset tulevat voimaan, käynnistä Windows-järjestelmä uudelleen. Uudelleenkäynnistyksen jälkeen aikajana poistetaan käytöstä.

Jos haluat ottaa aikajanan uudelleen käyttöön, muuta arvotiedot arvosta 0 arvoon 1.

Aikajanan poistaminen käytöstä Windows 10:ssä on niin helppoa. Kommentoi alla ja jaa ajatuksesi ja kokemuksesi yllä olevien menetelmien käytöstä aikajanan poistamiseen.

Indeksi
  1. Poista aikajana käytöstä Asetukset-sovelluksesta
  2. Poista aikajana käytöstä ryhmäkäytäntöeditorista
  3. Poista aikajana käytöstä rekisterieditorista

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up