Kuinka poistaa Cortana käytöstä lukitusnäytössä Windows 10: ssä

Microsoft on mahdollistanut Cortanan käytön lukitusnäytöllä, jotta voit tehdä useita asioita, kuten säätiedotusten, muistutusten, kalenteritapahtumien, liikennetietojen, kappaleiden soittamisen jne., Ilman, että sinun tarvitsee ensin avata tietokonetta. Arkaluontoisiin toimintoihin, kuten sovellusten käynnistämiseen tai arkaluontoisten tietojen käyttämiseen, on ensin avattava tietokoneesi lukitus.

Niin hyvä kuin se onkin, jos et käytä Cortanaa tai et vain pidä siitä lukitusnäytössäsi, voit sammuttaa sen tarvittaessa. Näin.

Liittyvät Cortanan poistaminen käytöstä Windows 10: ssä

Indeksi

  Poista Cortana käytöstä lukitusnäytössä Asetukset-sovelluksesta

  Windows 10: ssä on oma sovellusosio Asetukset-sovelluksessa, jonka avulla voit hallita Cortanan käyttöoikeuksia ja käyttäytymistä. Siksi voit poistaa Cortanan käytöstä tai ottaa sen käyttöön lukitusnäytössä kääntämällä yhtä kytkintä. Hienoa tässä lähestymistavassa on se, että se on käyttäjäkohtainen, mikä tarkoittaa, että tekemäsi muutokset eivät vaikuta muihin järjestelmän käyttäjiin. Heillä saattaa vielä olla Cortana käytössä lukitusnäytössä.

  1. Avaa ensin Asetukset-sovellus painamalla pikanäppäintä Win + I. Voit myös avata sen etsimällä sitä Käynnistä-valikosta. Siirry Asetukset-sovelluksessa kohtaan "Cortana" ja sitten "Puhu Cortanan kanssa".

  2. Vieritä oikeanpuoleisessa ruudussa alaspäin, kunnes näet "Lukitse näyttö" -osion. Aseta "Käytä Cortanaa, vaikka laitteeni on lukittu" -asetukseksi "Pois käytöstä".

  Olet nyt poistanut Cortanan käytöstä käyttäjätilisi lukitusruudussa. Jos haluat ottaa Cortanan uudelleen käyttöön lukitusnäytöllä, sinun tarvitsee vain asettaa kytkin asentoon "Päällä".

  Rekisterieditorista

  Jos järjestelmässäsi on useita käyttäjiä ja haluat poistaa Cortanan käytöstä kaikkien lukitusnäytössä, sinun on käytettävä rekisterieditoria. Ennen varmuuskopion muokkaamista, tee varmuuskopio turvallisuuden takaamiseksi.

  1. Paina Win + R, kirjoita regedit ja paina Enter. Siirry nyt seuraavaan avaimeen rekisterieditorissa.

  HKEY_LOCAL_MACHINENSOFTWAREPoliciesMicrosoft {Windows

  > Politiikat

  2. Tarkista "Windows" -avaimen alla, onko sinulla "Windows-haku" -avainta. Jos sinulla on avain, siirry seuraavaan vaiheeseen. Muussa tapauksessa napsauta hiiren kakkospainikkeella "Windows" -näppäintä, valitse "Uusi -> avain" ja nimeä avain "Windows-hakuun".

  3. Valitse "Windows Search" -avain, napsauta hiiren kakkospainikkeella oikeassa ruudussa ja valitse "New -> DWORD (32-bit) Value". Nimeä uusi arvo "AllowCortanaAboveLock" ja vahvista painamalla Enter.

  4. Kaksoisnapsauta äskettäin luotua arvoa ja aseta arvon arvoksi "0". Tallenna muutokset napsauttamalla "OK" -painiketta.

  Siinä kaikki. Asettamalla data-arvoksi "0", olet poistanut Cortanan käytöstä kaikkien järjestelmän käyttäjien lukitusnäytössä. Jos haluat tulevaisuudessa ottaa Cortanan käyttöön lukitusnäytössä, poista valinta "AllowCortanaAboveLock" -arvosta tai aseta arvotiedoksi "1".

  Liittyvät Kuinka saada Cortana sammuttamaan tietokoneesi Windows 10: ssä

  Ryhmäkäytäntöeditorista

  Windows 10 Pro -käyttäjät voivat Ryhmäkäytäntöeditorin avulla poistaa Cortanan käytöstä lukitusnäytössä kaikille Windows 10 -käyttäjille.

  1. Paina Win + R, kirjoita gpedit.msc ja paina Enter. Siirry ryhmäkäytäntöeditorissa kohtaan "Tietokoneen kokoonpano -> Hallintamallit -> Windows-komponentit -> Haku".

  2. Etsi ja kaksoisnapsauta "Salli Cortana lukitusnäytöllä" -käytäntöä.

  3. Poista käytöstä Cortana lukitusnäytössä valitsemalla käytäntöominaisuuksien ikkunassa Ei käytössä.

  Jos haluat ottaa Cortanan uudelleen käyttöön, valitse "Ei määritetty" tai "Aktiivinen".

  Kommentoi alla näkemyksiisi ja kokemuksiasi yllä olevien menetelmien käytöstä Cortanan käytöstä poistamiseksi tai ottamiseksi käyttöön Windows 10: n lukitusnäytössä.

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Go up