Kuinka poistaa mainoksia Windowsissa

Microsoft on jo vuosien ajan ollut tyrmistynyt tuotteidensa aggressiivisesta mainostamisesta Windows-tietokoneissa, jotka monet pitävät niitä invasiivisina. Heti kun kirjaudut sisään, voit nähdä Microsoftin painavia mainoksia lukitusnäytöllä. Aloitusvalikosta ja Asetukset-sovelluksen ja File Explorerin ilmoituksista nämä mainokset ovat kaikkialla ja voivat ärsyttää melko nopeasti. Onneksi voit poistaa mainoksia Windowsissa muuttamalla muutamia yksinkertaisia ​​asetuksia. Tämä opetusohjelma näyttää, kuinka voit tehdä Windowsistasi vähemmän häiritsevän, jolloin voit nauttia sujuvammasta käyttökokemuksesta.

Hyvä tietää: tiesitkö, että voit tallentaa Windows Spotlight -kuvia työpöydällesi? Oppaamme näyttää kuinka.

1. Poista lukitusnäytön mainokset käytöstä

Lukitusnäyttö on ensimmäinen asia, jonka näet joka päivä, kun käynnistät työpöydän. Microsoft näyttää tuotteidensa mainoksia lukitusnäytöllä ja kutsuu niitä "hauskoja faktoja, vinkkejä, temppuja ja muuta". Voit poistaa nämä ärsyttävät lukitusnäytön mainokset seuraavasti:

 1. Paina Win + I avataksesi Asetukset-sovelluksen.
 2. Valitse vasemmasta ruudusta "Personointi".
 1. Napsauta "Lukitse näyttö" oikealla olevista vaihtoehdoista.
 1. Valitse "Muokkaa lukitusnäyttöäsi" -kohdan vierestä joko "Kuva" tai "Diaesitys". Jos tämän asetuksena on "Windows spotlight", et voi käyttää asetusta poistaaksesi lukitusnäytön mainoksia.
 1. Poista valinta ruudusta Hae hauskoja faktoja, vinkkejä, temppuja ja muuta lukitusnäytölläsi.
 1. Jos käytät Windows 10:tä, löydät tämän vaihtoehdon siirtymällä kohtaan "Asetukset -> Mukauttaminen -> Lukitusnäyttö -> Diaesityksen lisäasetukset".

Kärki: muokkaa Käynnistä-valikkoasi Windows 11:ssä näillä hienoilla vinkeillä.

Microsoft alkoi lisätä bloatware- ja sovellussuosituksia Windows 10:n Käynnistä-valikkoon. Windows 11 kärsii samasta ongelmasta, jossa näet esiasennetut sovellukset ja ehdotukset muiden sovellusten lataamiseen Microsoft Storesta.

Vaikka voit poistaa sovellukset, joita et halua, manuaalisesti tai irrottaa Käynnistä-valikosta, sovellussuositusten poistaminen käytöstä vaatii vielä muutaman vaiheen:

 1. Avaa "Asetukset -> Mukauttaminen -> Käynnistä".
 1. Poista liukusäädin käytöstä "Näytä suosituksia vinkkejä, pikanäppäimiä, uusia sovelluksia ja muuta varten" -kohdan vieressä.
 1. Siirry Windows 10:ssä kohtaan "Asetukset -> Käynnistä" ja poista "Näytä ehdotuksia satunnaisesti käynnistyksessä" pois päältä.

3. Poista Ilmoituksissa näkyvät mainokset

Lukitusnäyttö ja Käynnistä-valikko ovat vasta alkua. Microsoft on jopa lisännyt mainoksia Windows-ilmoituksiisi ja nimittänyt ne "ehdotuksiksi" ja "vihjeiksi". Voit poistaa nämä hyödyllisiksi "vinkeiksi" naamioidut mainokset seuraavasti:

 1. Paina Win + I avataksesi Asetukset-sovelluksen.
 2. Valitse vasemmasta ruudusta "Järjestelmä".
 1. Napsauta "Ilmoitukset" oikealla olevista vaihtoehdoista.
 1. "Lisäasetukset"-kohdassa on "Ehdota tapoja saada kaikki irti Windowsista ja viimeistellä tämän laitteen asennus" ja "Hanki vinkkejä ja ehdotuksia Windowsin käytön aikana". Poista molempien valinta. Huomaa, että näiden asetusten nimet vaihtelevat Windowsin koontiversion mukaan.
 1. Windows 10 -käyttäjät voivat löytää nämä kaksi vaihtoehtoa kohdasta "Asetukset -> Järjestelmä -> Ilmoitukset ja toiminnot".

Kärki: tiesitkö, että File Explorerissa on nyt välilehtiä? Opi käyttämään niitä Windows-tietokoneellasi tuottavuuden parantamiseksi.

4. Poista mainokset File Explorerista

Et voi paeta Microsoft-mainoksia – edes File Explorerissa. Kun selaat tiedostojasi tai käytät muita sovelluksia sovelluksen avulla, voi olla turhauttavaa, jos sinua tervehtivät mainokset, joihin et ole rekisteröitynyt. Jos haluat poistaa nämä mainokset, toimi seuraavasti:

 1. Napsauta hiiren kakkospainikkeella Käynnistä-painiketta ja valitse "File Explorer".
 2. Napsauta kolmea pistettä ylävalikon oikeassa yläkulmassa ja valitse "Asetukset".
 1. Vieritä Näytä-välilehdellä alas ja poista valinta Näytä synkronointipalveluntarjoajan ilmoitukset.
 1. Napsauta "Käytä" ja sitten "OK".
 2. Jos käytät Windows 10:tä, löydät tämän asetuksen siirtymällä kohtaan "Resurssienhallinta -> Näytä (välilehti) -> Asetukset -> Muuta kansiota ja hakuasetuksia -> Näytä (välilehti).

5. Poista mainokset asetuksista

Jos näet mainoksia Windows-tietokoneesi Asetukset-sovelluksessa, tiedä, että tämä johtuu järjestelmäasetuksissa olevasta vaihtoehdosta. Se ehdottaa, että Microsoft voi käyttää tätä sijaintia toisena sijaintina ei-toivottujen mainosten lähettämiseen. Voit poistaa mainoksia Asetukset-sovelluksesta seuraavasti:

 1. Paina Win + I avataksesi Asetukset-sovelluksen.
 2. Valitse vasemmasta ruudusta "Tietosuoja ja turvallisuus".
 1. Napsauta "Yleiset" oikealla olevista vaihtoehdoista.
 1. Poista käytöstä Näytä ehdotettu sisältö Asetukset-sovelluksessa -kohdan vieressä oleva liukusäädin.
 1. Siirry Windows 10:ssä kohtaan "Asetukset -> Tietosuoja -> Yleiset -> Muuta tietosuoja-asetuksia" löytääksesi tämän vaihtoehdon.

Kärki: ovatko kuvakkeet kadonneet Windowsin tehtäväpalkista? Näytämme, kuinka voit tuoda ne takaisin.

6. Poista diagnostiikkatietojen perusteella mainoksia

Tietokoneesi voi olla asetettu oletustilaan, jossa Microsoft käyttää diagnostiikkatietojasi näyttääkseen mainoksia laitteesi nykyisen suorituskyvyn perusteella. Voit myös poistaa nämä mainokset, jos et anna Microsoftin käyttää diagnostiikkatietojasi tällä tavalla. Tee se seuraavasti:

 1. Avaa "Asetukset -> Tietosuoja ja turvallisuus -> Diagnostiikka ja palaute."
 1. Laita Räätälöidyt kokemukset -kohdassa pois päältä Anna Microsoftin käyttää diagnostiikkatietojasi, pois lukien tietoja selaamistasi verkkosivustoista, parantaaksesi tuotekokemustasi räätälöityjen vinkkien, mainosten ja suositusten avulla.
 1. Windows 10:ssä tämä asetus löytyy kohdasta Asetukset -> Tietosuoja -> Diagnostiikka ja palaute -> Räätälöidyt kokemukset.

7. Poista personoidut mainokset

Microsoft seuraa liikettäsi Windows-sovelluksissaan ja missä tahansa tietokoneesi verkkoselaimessa. Näiden tietojen perusteella se lähettää räätälöityjä mainoksia eri kiinnostuksen kohteidesi perusteella. Tämä mainosprofiilisi antaa Microsoftille mahdollisuuden lähettää paljon enemmän kohdistettuja mainoksia kuin yllä olevissa osioissa.

Jos et halua saada räätälöityjä mainoksia, voit estää Microsoftia käyttämästä "Mainostunnustasi" seuraavasti:

 1. Avaa "Asetukset -> Tietosuoja ja suojaus -> Yleiset".
 1. Poista käytöstä Anna sovellusten näyttää minulle räätälöityjä mainoksia käyttämällä mainostunnustani.
 2. Siirry Windows 10:ssä kohtaan "Asetukset -> Tietosuoja -> Yleiset -> Muuta tietosuoja-asetuksia" löytääksesi tämän vaihtoehdon.
 3. Vaihtoehtoisesti vieraile Microsoftin verkkosivusto ja vaihda "Katso sinua kiinnostavia mainoksia". Tämä estää Microsoftia seuraamasta online-selaintoimintaasi lähettääkseen sinulle räätälöityjä mainoksia.

Hyvä tietää: oletko koskaan miettinyt, mikä erottaa Microsoft-tilin paikallisesta tilistä? Korostamme eroja tässä oppaassa.

Usein Kysytyt Kysymykset

Miksi Windowsissa on niin paljon mainoksia?

Alusta alkaen Windows 11:n on tiedetty näyttävän käyttäjille paljon enemmän mainoksia kuin Windows 10:ssä. Tämä saattaa johtua Microsoftin tietoisesta päätöksestä mainostaa käyttäjille myös jakaa käyttäjätietoja kolmansien osapuolien kanssa ja antaa heidän tee samoin. Tämän tiedon jakamisen tiheys ja vakavuus on saattanut lisääntyä, mikä on johtanut siihen, että käyttäjät näkevät huomattavasti enemmän mainoksia Windows 11:ssä.

Mikä Windows-versio seuraa sinua vähiten?

Windows 11 kerää paljon enemmän tietoja käyttäjiltä aiempiin Windows-versioihin verrattuna. Jonkin sisällä vertailu Windows XP:n ja Windows 11:n välillä, havaittiin, että uusi Windows 11 -asennus kerää enemmän tietoa kuin uusi Windows XP -asennus. Sinun tulee olla tietoinen siitä, että tämä tiedonkeruu alkaa jo ennen kuin käyttäjät siirtyvät verkkoon. Microsoft seuraa valtavaa määrää käyttäjätietoja ja jakaa sen mainoskumppaneiden kanssa.

Indeksi
 1. 1. Poista lukitusnäytön mainokset käytöstä
 2. 3. Poista Ilmoituksissa näkyvät mainokset
 3. 4. Poista mainokset File Explorerista
 4. 5. Poista mainokset asetuksista
 5. 6. Poista diagnostiikkatietojen perusteella mainoksia
 6. 7. Poista personoidut mainokset
 7. Usein Kysytyt Kysymykset
  1. Miksi Windowsissa on niin paljon mainoksia?
  2. Mikä Windows-versio seuraa sinua vähiten?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up