Kuinka poistaa McAfee kokonaan Windows 11:stä

On yleinen käytäntö, että jotkut Windows-kannettavien valmistajien esiasentavat McAfee Antivirus -ohjelmiston laitteisiinsa. Kokeilujakson jälkeen ponnahdusikkuna kehottaa sinua yleensä uusimaan ohjelmiston. Jos et halua uusia sitä, voit poistaa sen. Tämä opetusohjelma näyttää, kuinka McAfee poistetaan Windows 11 -tietokoneesta.

Hyvä tietää: pitäisikö sinun asentaa kolmannen osapuolen virustorjunta, jos sinulla on Windowsin suojaus? Tutustu viestiimme saadaksesi selville.

1. Poista McAfee Asetuksista

Helpoin tapa poistaa kokonaan kaikki McAfee-tuotteet ja -palvelut Windows-tietokoneeltasi on käyttää Asetukset-sovellusta. Ennen kuin aloitat McAfeen poistoprosessin, on suositeltavaa sulkea kaikki avoimet sovellukset, koska ne voivat häiritä asennuksen poistoprosessia.

Paina Win + I käynnistääksesi Asetukset-sovelluksen. Klikkaus Sovellukset vasemmassa ruudussa ja sen jälkeen Asennetut sovellukset oikeassa ruudussa.

Kirjoita "mcafee" oikean ruudun hakupalkkiin. Napsauta vieressä olevaa kolmen pisteen kuvaketta McAfeesitten Poista asennus ponnahdusvalikossa. Lehdistö Poista asennus uudelleen vahvistaaksesi.

McAfeen asennuksen poistonäytössä kehotetaan valitsemaan syy ohjelmiston poistamiseen. Klikkaus Ei kiitosja napsauta sitten Poista vahvistaaksesi, että olet poistamassa McAfee-ohjelmistoa.

Klikkaus Käynnistä uudelleen nyt McAfee-näytössä käynnistääksesi tietokoneen uudelleen.

Huomaa, että tämä poistoprosessi ei poista McAfee WebAdvisoria, maksutonta työkalua, joka valvoo verkkosivustojen turvallisuutta. Jos haluat päästä eroon siitä, mene osoitteeseen Asennetut sovellukset uudelleen, etsi McAfeen WebAdvisorja napsauta kolmea pistettä. Suorita poistoprosessi loppuun noudattamalla näytön ohjeita.

Kärki: opi poistamaan virus tietokoneeltasi ilman virustorjuntaa.

2. Poista McAfee Ohjauspaneelin kautta

Voit myös poistaa McAfeen Windows-tietokoneesta Ohjauspaneelin avulla.

Kirjoita aloitusvalikon Hakupalkkiin "ohjauspaneeli" ja avaa Ohjauspaneeli-sovellus.

Klikkaus Ohjelmat ja ominaisuudet Ohjauspaneeli-ikkunassa. Napsauta McAfeea hiiren kakkospainikkeella ohjelmaluettelossa, napsauta Poista/muutaja noudata näytön ohjeita.

Jos et pysty poistamaan McAfeea yllä olevilla menetelmillä, voit poistaa McAfee-tuotteet ja -palvelut kokonaan käyttämällä erillistä työkalua, MCPR:ää (McAfee Consumer Product Tool).

Lataa MCPR työkalu McAfeen viralliselta verkkosivustolta. Käynnistä suoritettava tiedosto ja napsauta Joo antaa lupa työkalulle pyydettäessä.

Klikkaus Seuraava McAfeen poistonäytössä. Lehdistö Olla samaa mieltä, jonka jälkeen Seuraava. Kirjoita Security Validation -näyttöön merkit kuvan mukaisesti ja napsauta Seuraava.

Poistoprosessi alkaa. Se voi kestää 10–15 minuuttia tietokoneesi kokoonpanosta riippuen.

Kun näet "Poistaminen valmis" -viestin McAfee-näytössä, napsauta Uudelleenkäynnistää -painiketta lopettaaksesi poistoprosessin.

Tiedoksi: opi käyttämään Microsoft Defenderiä komentokehotteesta.

Kuinka poistaa McAfeen ylijääneet tiedostot

Yllä olevat menetelmät, erityisesti MCPR-työkalu, poistavat kokonaan kaikki McAfee-tuotteet ja -palvelut Windows-tietokoneeltasi. Kolmannen osapuolen sovellukset, kuten McAfee, voivat kuitenkin jättää tietokoneellesi jäännöstiedostoja ja prosesseja jopa asennuksen poistamisen jälkeen, jotka sinun on poistettava manuaalisesti.

Paina Win+E käynnistääksesi File Explorer ja siirry kohtaan C ajaa. Kirjoita oikean yläkulman hakupalkkiin "mcafee" ja paina Enter. Poista kaikki McAfeeen liittyvät tiedostot ja kansiot tuloksista.

Tiedoksi: testaa virustorjuntasi sen tehokkuuden arvioimiseksi. Lue, miten pääset alkuun.

Jos sinulla on ongelmia McAfeen poistamisessa Windowsista, aktivoi pääjärjestelmänvalvojan tili ja toista vaiheet. Varmista myös, että tietokoneesi on yhteydessä Internetiin, jotta voit poistaa McAfee-lisenssin.

Indeksi
  1. 1. Poista McAfee Asetuksista
  2. 2. Poista McAfee Ohjauspaneelin kautta
  3. Kuinka poistaa McAfeen ylijääneet tiedostot

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up