Kuinka poistaa pisteitä ja P-symboleita Wordissa

Wordin teksti on täynnä pisteitä ja P-symboleita, jotka tekevät tekstistä Kiinnostuneille kerromme myös, mitä varten nämä merkit ovat ja miten niistä voi olla hyötyä pitkälle edenneessä kirjoitusvaiheessa tai tietyissä tilanteissa.

Indeksi
  1. Mitä muotoilumerkit ovat?
  2. Miten muotoilumerkit otetaan käyttöön ja pois käytöstä

Mitä muotoilumerkit ovat?

Niillä, jotka näemme näkyvän Word-asiakirjassa pisteinä sanojen ja ylösalaisin olevien P:iden välissä, on tarkka nimi: ne eivät ole muuta kuin muotoilumerkit.

Sinun täytyy ajatella, että jokainen välilyönti Word-arkissa on itsessään merkki, kuten kirjain tai välimerkki. No välilyönnin osoittaa piste tai piste, kun taas rivinvaihto on merkitty peilistä P:llä.

Nämä merkit jäävät ilmeisistä syistä piiloon, ellet halua katsella niitä, mikä on erittäin hyödyllistä, kun haluat siivota, poistaa ylimääräisiä viivoja tai välilyöntejä.

Yksityiskohtiin i pisteitä sanojen välissä ne ovat erittäin hyödyllisiä muotoiluongelmien tunnistamisessa, kun lisäämme välilyöntejä sarakkeiden väliin tai kun erotamme tekstin sarakkeiksi; ilman välilyöntejä muotoilu voi hypätä tai olla sekaisin, ja pisteiden ansiosta näet heti, missä ongelma on (eli mistä puuttuu välilyönti).

Toinen hyvin kuuluisa muotoilumerkki on Käänteinen P (kutsutaan myös Lentää jalka), erittäin hyödyllinen kappaleiden ja sivunvaihtojen näyttämiseen ja siten asiakirjan järjestyksen antamiseen, kun se on tulostettava ehdottoman tarkasti tai kun on tarpeen lisätä kuva tai taulukko, joka ei saa häiritä tekstiä.

Wordista löytyy myös muita muotoilumerkkejä, mutta pisteet ja kärpäsen jalat ovat ehdottomasti tunnetuimpia ja "ärsyttävimpiä", koska jokaisessa asiakirjatyypissä on välilyönnit sanojen välissä ja ne on jaettu kappaleisiin ja sivuihin.

Miten muotoilumerkit otetaan käyttöön ja pois käytöstä

Jos olemme vahingossa aktivoineet muotoilumerkit Word-asiakirjassamme, voimme nopeasti poistaa ne käytöstä avaamalla välilehden Koti yläreunassa ja painamallaYlösalaisin P-kuvake (kärpäsen jalka).

Samalla painikkeella voidaan aktivoida dokumentin tarkennetun tarkastelun toiminto, jolloin nähdään heti, puuttuuko välilyöntejä, päättyvätkö kappaleet niin kuin pitäisi tai jos suunnittelemamme sivunvaihto puuttuu.

Monet jo ihmettelevät: jos on tarpeen painaa tätä näppäintä piilotettujen muotoilumerkkien aktivoimiseksi, Kuinka voit aktivoida ne vahingossa kirjoittaessasi tekstiä? Voimme vastata tähän mysteeriin analysoimalla pikanäppäin jolla voidaan aktivoida muotoilumerkit, eli:

CTRL+SHIFT+8

Tämä pikanäppäin on hyvin samanlainen kuin se, jota käytetään sulkujen avaamiseen tekstissä "(", ts VAIHTO+8; jos nopean kirjoittamisen aikana haluamme avata sulkumerkin ja painamme myös vahingossa CTRL-näppäintä, sulkujen sijaan tulee näkyviin muotoilumerkit.

Myös päällä LibreOffice WriterWordin ilmainen versio, löydämme kuvakkeen muotoilumerkkien aktivoimiseksi: tässä tapauksessa avaa vain valikko alkaa ja etsi korkealta lentää jalkakuvake. Writerissä pikakuvake muotoilumerkkien aktivoimiseksi on CTRL+F10joka on syvästi erilainen kuin Word, mutta ei myöskään virheetön (koska se on hyvin lähellä ?-painiketta ja se voidaan aktivoida vahingossa).

Johtopäätökset

Tämän artikkelin avulla olemme ratkaisseet yhden mysteereistä, jotka ovat seuranneet Wordia vuosikymmeniä ja mikä aiheuttaa usein käyttäjiä paniikkiin jotka yksinkertaisesti kirjoittaessaan huomasivat olevansa pisteitä ja ylösalaisin olevia P-merkkejä tekstissä ymmärtämättä, kuinka ne poistetaan! Nyt tiedämme, että nämä ovat yksinkertaisia ​​muotoilumerkkejä, ne ovat osa editoria ja voivat olla myös erittäin hyödyllisiä tekstiä tarkistettaessa.

Jos sinulla on usein ongelmia tämäntyyppisten merkkien kanssa, Ole varovainen kirjoittaessasi sulkeitakoska sulkujen avaamisen pikanäppäin on hyvin samanlainen kuin se, jota tarvitaan muotoilumerkkien näyttämiseen.

Jos haluat lisätietoja muotoilumerkkien käytöstä, pyydämme sinua lukemaan oppaamme aiheesta kuinka poistaa (tyhjiä) sivuja Wordissa ja miten Lisää ylä- ja alatunniste Wordiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up