Kuinka poistaa Quick Access Windows 10 File Explorerista

Jos käytät Windows 10:tä, olet ehkä huomannut, että kun avaat Resurssienhallinnan, se näyttää oletusarvoisesti Quick Access -näkymän. Windows 10:n uudessa Quick Access -näkymässä luetellaan usein käytetyt kansiot ja viimeisimmät tiedostot, jotta voit tarvittaessa käyttää niitä nopeasti uudelleen.

Mutta jos et pidä tai et halua Quick Access -ominaisuutta, voit helposti mukauttaa tai poistaa Quick Access -näkymän Windows 10 Resurssienhallinnasta.

Mukauta tai poista pikakäyttö

Ennen kuin poistat Quick Access -näkymän, sinun on ensin vaihdettava Resurssienhallinnan oletusnäkymä. Napsauta "Näytä"-välilehteä ja valitse "Asetukset"-vaihtoehto.

Yllä oleva toiminto avaa "Kansion asetukset" -ikkunan. Valitse tässä "Tämä tietokone" -vaihtoehto "Open File Explorer to" -kohdan vieressä olevasta pudotusvalikosta ja napsauta "Ok"-painiketta tallentaaksesi muutokset.

Jos nyt avaat File Explorerin, se näyttää kaikki paikalliset asemat, jotka heijastavat yllä olevaa muutosta.

Mutta Quick Access -näkymä on edelleen siellä, kaikki usein käytetyt kansiot ja viimeisimmät tiedostot. Hyvä asia on, että voit helposti mukauttaa pikakäyttöä määrittämällä Tietosuoja-asetukset Kansion asetukset -ikkunassa. Useimmille käyttäjille tämä on hyvä, koska Quick Access -näkymä ei ole enää oletusarvoisesti näkyvissä.

Huomautus: noudata jatkotoimenpiteitä vain, jos tiedät mitä olet tekemässä. Varmista lisäksi, että sinulla on hyvä varmuuskopio Windowsin rekisteristä.

Jos haluat poistaa Quick Access -näkymän kokonaan, sinun on muutettava järjestelmän rekisteriavainta. Voit tehdä tämän painamalla "Win + R", kirjoittamalla regedit ja painamalla -painiketta.

Yllä oleva toiminto avaa Windowsin rekisterin. Siirry tässä seuraavaan näppäimeen.

HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{679f85cb-0220-4080-b29b-5540cc05aab6}\ShellFolder

"ShellFolder"-avain on suojattu järjestelmäavain, ja avaimen sisällön muokkaamiseksi meidän on ensin otettava kyseinen avain omistukseen. Jos yrität muokata avainta ottamatta ensin omistajuutta, saat seuraavanlaisen virheilmoituksen:

Ota omistusoikeus napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella "ShellFolder"-näppäintä ja valitsemalla "Luvat". Napsauta tässä käyttöoikeusikkunassa "Lisäasetukset" -painiketta.

Napsauta Omistaja-vaihtoehdon vieressä olevaa Muuta-linkkiä.

Yllä oleva toiminto avaa "Valitse käyttäjä tai ryhmä" -ikkunan. Kirjoita tähän käyttäjätunnuksesi, napsauta "Tarkista nimet" -painiketta ja napsauta "Ok" -painiketta vaihtaaksesi omistajan.

Kun omistaja on vaihtunut, se näyttää tältä. Napsauta vain "Ok"-painiketta jatkaaksesi.

Napsauta jälleen Käyttöoikeudet-ikkunassa Lisää-painiketta lisätäksesi käyttäjätilisi käyttäjäluetteloon.

Kirjoita "Valitse käyttäjä tai ryhmä" -ikkunaan käyttäjänimesi, napsauta "Tarkista nimet" -painiketta ja napsauta "Ok"-painiketta lisätäksesi käyttäjän.

Valitse Luvat-ikkunassa käyttäjätilisi luettelosta ja valitse "Salli"-valintaruutu Full Control -vaihtoehdon vieressä. Napsauta seuraavaksi "OK" -painiketta tallentaaksesi muutokset.

Kun olet ottanut avaimen omistajuuden, kaksoisnapsauta Attribuutit-arvoa oikeanpuoleisessa paneelissa. Muuta nyt arvotiedot arvosta "a0100000" arvoon "a0600000" ja tallenna muutokset napsauttamalla "Ok"-painiketta.

Nyt kun avaat tiedostonhallinnan, Quick Access -näkymä ei ole enää siellä. Jos haluat koskaan palauttaa muutokset, muuta arvo takaisin.

Kommentoi alla ja jaa ajatuksesi ja kokemuksesi Quick Access -näkymän poistamisesta Windowsin Resurssienhallinnassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up