Kuinka poistaa sivuja PDF-tiedostosta

Onko meillä yksi sivu liikaa PDF-tiedostossa? Katsotaanpa kuinka poistaa vain turha sivu ja säilyttää loput asiakirjasta ennallaan

Saattaa käydä niin, että PDF-tiedostossa on ei-toivottuja sivuja tai täysin tyhjiä sivuja, jotka vain vievät äänenvoimakkuutta ja estävät PDF-tiedoston sujuvan lukemisen. Tämä asiakirjamuoto on luotu vaikeasti muokattavaksi (jotta voidaan taata tietty jatkuvuus kirjoitetun sisällön ja eri käyttäjien lukeman sisällön välillä), mutta mikään ei estä meitä käyttämästä joitain temppuja tai ohjelmia yhden tai useamman PDF-tiedoston poistamiseen. sivuja asiakirjasta sen koon pienentämiseksi ja oikean lukemisen palauttamiseksi.

Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle kuinka poistaa sivuja PDF-tiedostosta PC:stä tai Macista, Android-laitteista ja tunnetuimmista Apple-laitteista (eli iPhonesta ja iPadista). Tässä oppaassa suosimme vain neuvoja ja sovelluksia, joiden avulla voit poistaa sivuja PDF-tiedostosta täysin ilmaiseksi, jotta sinun ei tarvitse kuluttaa mitään PDF-tiedoston muokkaamiseen.

Poista PDF-sivut tietokoneelta Chromella

Windowsissa ja Macissa voimme poistaa ei-toivottuja sivuja PDF-dokumentista epäillyllä liittolaisella: Google Chrome.

Chrome-selaimen avulla voit avata siinä olevia PDF-tiedostoja ilman muita erityisiä ohjelmia, ja se tarjoaa sisäänrakennetun PDF-tulostimen, joka pystyy mukauttamaan tulostettavien sivujen määrää uuden PDF-tiedoston luomiseksi.

Windows

PDF-tiedoston poistaminen Windowsista meidän tarvitsee vain napsauttaa hiiren kakkospainikkeella PDF-tiedostoa tietokoneellamme ja valita valikko Avaa ja valitse Google Chrome luettelossa, jonka järjestelmä näyttää; jos Google Chrome ei näy ohjelmaluettelossa, paina kohdetta Valitse toinen sovellus ja tarkistamme Google Chromen läsnäolon laajennetusta luettelosta.

Jos emme vieläkään löydä Chromea, paina Muut sovelluksetnapsauta alla olevaa kohdetta Etsi toinen sovellus tältä tietokoneelta ja siirrytään polkuun, jossa Chrome-suoritettava tiedosto on (yleensä C:\Program Files\Google\Chrome\Application).

Kun PDF-tiedosto on avattu Google Chromella, tarkistamme minkä sivun (tai sivut) haluamme poistaa asiakirjasta ja paina sitten yläreunassa olevaa kuvaketta Lehdistö.

Tulostuksen esikatseluikkunassa valitsemme kuinka Kohde ääni Tallenna PDF-muodossa ja me valitsemme kentällä Sivut ääni Henkilökohtainen. Välittömästi alapuolelle ilmestyvään uuteen kenttään lisäämme vain ne sivut, jotka haluamme tallentaa uuteen PDF-tiedostoon, erottamalla valitut sivut pilkuilla.

Esimerkiksi 9-sivuisesta dokumentista voimme jättää sivut 3, 7 ja 9 pois kirjoittamalla 1,2,4,5,6,8. Jos kuitenkin poistettava sivu on asiakirjan alussa tai lopussa, voidaan myös tulostaa sivuja käyttämällä tavuviivaa pilkun sijaan: esim. kirjoittamalla 2-8 Tulostamme kaikki sivut 2–8, lukuun ottamatta sivuja 1 ja 9.

Kun olet valinnut PDF-tiedostosta poissuljettavat sivut, paina alareunassa olevaa painiketta Tallentaa ja valitse polku uuden PDF-tiedoston tallentamiseen.

Poista sivuja PDF-tiedostosta Macissa

Jopa Macissa ja MacBookissa voimme käyttää Google Chromea PDF-tiedostojen avaamiseen, mutta menettely on hieman erilainen kuin Windowsissa. Jatka napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella muokattavaa PDF-tiedostoa ja painamalla kohdetta Avaa ja valitsemme Google Chrome näytetyssä luettelossa.

Jos Google Chromea ei ole, paina kohdetta Muutsiirrytään Finderin Sovellukset-kansioon ja etsi sovellus Google Chrome läsnä olevien joukossa; käyttämällä vaihtoehtoa Suositellut sovellukset Näytämme vain PDF-muodon kanssa yhteensopivia sovelluksia, jotta selaimen tunnistaminen Macin sovellusten joukosta olisi entistä helpompaa.

Nyt kun PDF-dokumentti on auki Google Chromessa, paina yläreunassa olevaa painiketta Lehdistövalitsemme kuinka Kohde ääni Tallenna PDF-muodossa ja valitsemme Henkilökohtainen merkinnän vieressä Sivut.

Käytämme pilkkuja tai viivoja osoittamaan tulostettavat sivut tai käytettävät sivualueet (kuten on jo nähty edellisessä luvussa), ja paina sitten alareunassa Tallenna tallentaaksesi uuden PDF-tiedoston ilman ei-toivottuja sivuja.

PDF24 Creator

Jos haluamme ohjelman avulla poistaa sivuja PDF-tiedostosta hinnalla millä hyvänsä, suosittelemme sovelluksen käyttöä PDF24 Creatorsaatavilla ilmaiseksi Windowsille.

Tämä ohjelma on todella helppokäyttöinen: avattuamme painamme heti valikkoa Poista sivut PDF:stäjatkamme Valitse tiedosto ladataksesi muokattavan PDF-dokumentin, ja seuraavassa näytössä vieritämme alas nähdäksesi kaikki asiakirjan sivut.

Niiden poistamiseksi meidän tarvitsee vain napsauttaa niitä ja tehdä niistä puoliläpinäkyviä (eli poistettuja); Kun olet valinnut poistettavat sivut, paina alareunassa Luo PDF tallentaaksesi uuden PDF-tiedoston ilman tarpeettomia sivuja.

Poista PDF-sivut Androidista

Android-laitteissa meidän ei tarvitse asentaa kolmannen osapuolen sovelluksia yhden tai useamman sivun poistamiseksi PDF-tiedostosta, koska integroitu tulostin tarjoaa mahdollisuuden tulostaa PDF uudelleen valitsemalla poistettavat sivut. Jatkamiseksi meidän tarvitsee vain valita PDF-tiedosto tiedostonhallinnasta (esim Kiinteä Explorer tai sovellus Google-tiedostot) ja valitse ohjelma, jolla normaalisti hallitsemme PDF-tiedostoja (myös pakkauksessa oleva PDF-lukija on hyvä Google asema).

Kun asiakirja on auki, paina kolmea pistettä yläreunassa ja valitse kohde Lehdistöpainamme ylös tulosteen kohdetta, painamme eteenpäin Tallenna PDF-muotoon ja avautuvassa näytössä valitsemme asiakirjasta poistettavat sivut.

Kun olet valinnut poistettavat sivut, paina -kuvaketta PDF oikeassa yläkulmassa tallentaaksesi kopion asiakirjasta ilman ei-toivottuja sivuja. Vaihtoehtoisesti voimme käyttää sovellusta PDF-tiedostojen muokkaamiseen, kuten Foxit PDF-editorisaatavilla ilmaiseksi.

Foxit PDF Editorilla voimme poistaa turhat sivut muutamassa yksinkertaisessa vaiheessa ja tallentaa uuden PDF-tiedoston suoraan puhelimen sisäiseen muistiin ilman, että tarvitsee vaihtaa tietokoneeseen tai käyttää muokattuja tulostusmenetelmiä.

Saat lisätietoja myös oppaastamme osoitteessa kuinka muokata ja täyttää PDF-tiedostoja Androidista ja iPhonesta.

Poista PDF-sivut iPhonesta ja iPadista

iPhonella ja iPadilla voimme muokata PDF-tiedostoja jo ennen niiden tallentamista laitteen sisäiseen muistiin käyttämällä tiettyä esikatselunäytön toimintoa. Jatkamiseksi avaamme PDF-tiedoston liitteenä tai web-tiedostona suoraan Safarissa ja paina alareunassa olevaa painiketta Jaaselaa merkintöjä ja paina lopuksi Luo ja jaa PDF.

Avautuu pudotusvalikko, johon voimme tallentaa yhden PDF-sivun tai valitsemamme sivuvalikoiman. Kun olet valinnut toimenpiteen, valitse tallennettavien sivujen määrä tai sivualue ja paina sitten Tallenna tallentaaksesi uuden PDF-tiedoston.

Vaihtoehtoisesti voimme muokata PDF-tiedostoja ja poistaa tarpeettomia sivuja käyttämällä kolmannen osapuolen sovellusta, kuten PDF-asiantuntija 7saatavilla ilmaiseksi.

PDF Expert 7 -sovellus tarjoaa valikon, joka on omistettu PDF-sivujen järjestämiseen, joten voit valita, mitkä niistä haluat säilyttää ja mitkä poistaa. Muutosten lopussa voimme tallentaa uuden dokumentin (ilman hyödyttömiä sivuja) PDF-muodossa.

PDF-sivujen poistaminen verkossa

Ne, jotka eivät halua käyttää tietokoneella tai mobiililaitteella mitään ohjelmia, voivat poistaa PDF-tiedoston sivut verkkopalvelulla, esim. RakastanPDF.

Tämän sivuston avulla voimme nopeasti ladata minkä tahansa PDF-dokumentin ja saada selkeän ja yksinkertaisen käyttöliittymän, josta voimme poistaa sivut, joita emme enää halua olla dokumentissamme. Työn lopussa voit valita, ladataanko uusi PDF (ja tallennetaan se paikallisesti laitteeseen) vai jaetaanko se heti jossain viestisovelluksessa.

Vaihtoehtoinen sivusto, jonka avulla voimme poistaa sivuja PDF-tiedostosta, on Pieni pdf.

Smallpdf:n avulla voimme ladata PDF-tiedoston ja muokata sitä tarpeen mukaan poistaen tarpeettomat sivut, tyhjät sivut tai sivut, joita ei enää tarvitse olla itse asiakirjassa. Myös tässä tapauksessa voimme valita, tallennetaanko dokumentti tietokoneen tai laitteen muistiin vai jaetaanko uusi PDF-tiedosto sosiaalisessa mediassa tai viestisovelluksissa.

Johtopäätökset

Ilmaisista työkaluista sivujen poistamiseen PDF-tiedostosta ei varmasti ole pulaa, alkaen vanhasta hyvästä Google Chromesta; Googlen selain on todella monipuolinen, ja PDF-tuen ja integroidun PDF-tulostimen ansiosta voit nopeasti poistaa yhden tai useamman sivun mistä tahansa PDF-tiedostosta. Vaihtoehtona Chromelle voimme käyttää muita ilmaisia ​​sovelluksia (kaikki erittäin tehokkaita) tai PDF-muokkaussivustoa, jotta voimme poistaa sivuja PDF-tiedostoista asentamatta mitään tietokoneelle.

Saat lisätietoja lukemalla oppaamme kuinka muokata PDF-tiedostoja ilmaisilla ohjelmilla ja sivustoilla ja miten muokata tekstiä ja kuvia PDF-tiedostoina.

Indeksi
 1. Poista PDF-sivut tietokoneelta Chromella
  1. Windows
  2. Poista sivuja PDF-tiedostosta Macissa
 2. PDF24 Creator
 3. Poista PDF-sivut Androidista
 4. Poista PDF-sivut iPhonesta ja iPadista
 5. PDF-sivujen poistaminen verkossa
  1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up