Kuinka poistaa SMBv1 käytöstä Windowsissa

SMBv1 (Server Message Block version 1) on yksi vanhemmista protokollista, joka on edelleen oletusarvoisesti käytössä Windowsissa. Vanha ja epävarma protokolla, viimeaikaiset katastrofit, kuten WannaCry-kiristysohjelma ja Petya-pyyhin, ovat käyttäneet sitä nopeasti leviämään ja tartuttamaan tuhansia järjestelmiä ympäri maailmaa. Koska maailma on jo siirtynyt turvallisempaan SMB-versioon 3, voit poistaa vanhan protokollan käytöstä ja tehdä järjestelmästäsi turvallisemman. Itse asiassa Microsoft on neuvonut käyttäjiä ja organisaatioita poistamaan SMBv1 käytöstä useita vuosia. Näin voit poistaa SMBv1: n käytöstä Windowsissa.

SMBv1 voidaan poistaa käytöstä Windowsissa kolmella tavalla. Ensimmäinen tapa on käyttää Windowsin ominaisuuksia, toinen käyttää PowerShelliä ja kolmas käyttää Windowsin rekisteriä. Tässä artikkelissa näytetään kolme tapaa; noudata sinulle sopivinta.

Merkintä - Samoja menettelyjä sovelletaan Windows 7: een ja 8: een.

Indeksi

  Poista SMBv1 käytöstä Windowsin ominaisuuksien kautta

  Voit poistaa SMBv1: n käytöstä helposti Windowsin ominaisuuksien avulla. Aloita etsimällä Käynnistä-valikosta "Ohjauspaneeli" ja avaamalla se.

  Etsi ja napsauta Ohjauspaneeli-ikkunassa "Ohjelmat ja ominaisuudet" -vaihtoehtoa.

  Napsauta tässä ikkunassa vasemmanpuoleisessa ruudussa näkyvää "Ota tai poista Windowsin ominaisuudet käytöstä" -linkkiä.

  Edellinen toiminto avaa Windowsin ominaisuudet -ikkunan. Täällä vieritä alaspäin, etsi "SMB 1.0 / CIFS File Sharing Support" -vaihtoehto, poista valinta ja tallenna muutokset napsauttamalla "OK" -painiketta.

  Heti kun tallennat muutokset, Windows tekee tarvittavat muutokset ja pyytää sinua käynnistämään järjestelmän uudelleen. Napsauta vain "Käynnistä nyt" -painiketta, jotta muutokset tulevat voimaan.

  Poista SMBv1 käytöstä PowerShellin kautta

  Voit myös poistaa SMBv1: n käytöstä Windows PowerShellin avulla. Etsi Käynnistä-valikosta PowerShell, napsauta hiiren kakkospainikkeella ja valitse Suorita järjestelmänvalvojana -vaihtoehto.

  Edellinen toiminto avaa PowerShellin järjestelmänvalvojan oikeuksilla. Käytä seuraavaa komentoa selvittääksesi, onko SMBv1 käytössä tai pois käytöstä.

  Conseguir-SmbServerConfiguration

  Kuten yllä olevasta kuvasta näet, SMBv1-protokolla on käytössä. Poista se käytöstä seuraavalla komennolla:

  Set-SmbServerConfiguration - Ota käyttöön SMB1-protokolla $ false

  Heti kun suoritat yllä olevan komennon, sinua pyydetään vahvistamaan toimintasi. Kirjoita vain "Y" ja paina Enter-painiketta.

  SMBv1 on nyt poistettu käytöstä järjestelmässäsi. Halutessasi voit käyttää ensimmäistä komentoa nähdäksesi, onko SMBv1 pois käytöstä vai ei.

  Voit ottaa SMBv1: n uudelleen käyttöön käyttämällä komentoa:

  Set-SmbServerConfiguration -EnableSMB1Protocol $ true

  Poista SMBv1 käytöstä Windowsin rekisterin kautta

  Poista SMBv1 käytöstä Windowsin rekisterissä etsimällä regedit Käynnistä-valikosta ja avaamalla se.

  Kun olet avannut Windows-rekisterin, siirry seuraavaan polkuun. Jos käytät Windows 10: tä, kopioi seuraava polku, liitä se osoiteriville ja paina Enter.

  Napsauta oikeanpuoleisessa ruudussa hiiren kakkospainikkeella ja valitse Uusi-vaihtoehto ja sitten DWORD-arvo (32-bittinen).

  1. Nimeä uusi arvo "SMB1" ja paina Enter.

  Kaksoisnapsauta äskettäin luotua arvoa, kirjoita "Value data" -kenttään "0" ja napsauta "OK" -painiketta.

  Käynnistä vain järjestelmä uudelleen ja SMBv1 poistetaan käytöstä. Jos haluat palata takaisin, muuta arvotiedot arvoon "1".

  Kirjoita alla oleva kommentti jakamalla ajatuksesi ja kokemuksesi yllä mainitun menetelmän käytöstä SMBv1: n poistamiseksi käytöstä Windowsissa.

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Go up